Sari la conținut

Poză

Cozonac cu mac


291 răspunsuri la acest topic

#61 Eta

Eta

    Captain Cook

  • Membri
  • 279 posturi

Postat 19 November 2005 - 12:54 PM

Maya mersi de reteta floare.gif E primul cozonac din viata mea dar pot sa spun ca a iesit neasteptat de bine si are un gust extraordinar:

[attachmentid=25559]

Miniaturi atașate

  • DCP_4170.jpg

Ai grija ce iti doresti....s-ar putea chiar sa ti se intample.

#62 Eta

Eta

    Captain Cook

  • Membri
  • 279 posturi

Postat 19 November 2005 - 01:07 PM

Eu am inlocuit drojdia proaspata (ca nu aveam) cu un pachet de drojdie uscata.
Ai grija ce iti doresti....s-ar putea chiar sa ti se intample.

#63 roman_25781

roman_25781

    Bucataras

  • Membri
  • 96 posturi
  • Location:Spania

Postat 19 November 2005 - 04:11 PM

vin si eu cu o intrebare aici pt ca se leaga de acest subiect....ma puteti ajuta cu o reteta de baigli cu mac...imi place la nebunie...dar nu am facut niciodata.as dori totusi o reteta probata, ca sa am incredere sa il execut..
multumesc

#64 lucia1

lucia1

    Bucataras

  • Membri
  • 53 posturi
  • Location:Germania-Wisbaden

Postat 24 November 2005 - 08:37 PM

Fetelor,cozonacul meu este in tavi la crescut.Este prima oara cand fac cozonac si am emotii.Nu stiu cum va iesi si tare imi e frica sa nu iasa bun.sicer m-a ajutat sotul meu la framantat.Abia astept sa vad ce iese. unsure.gif .Daca ma pricep am sa va pun maine poza cu cozonacul meu(numai daca iese bun)Sunteti super la retete.mie,mi-a spus o fata de voi si de ieri caut in continuare retete.promit ca am sa ma fac o bucatareasa buna,deoarece eu sunt catastrofa la gatit.asa spune sotul meu cand il intreb daca e buna mancarea:"e buna dar nu imi place icon_biggrin.gif "sper sa-l surprind cu gatitul de azi inainte.Mii de pupici!

#65 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 November 2005 - 09:17 PM

QUOTE(Nicola @ Nov 19 2005, 05:11 PM)

vin si eu cu o intrebare aici pt ca se leaga de acest subiect....ma puteti ajuta cu o reteta de baigli cu mac...imi place la nebunie...dar nu am facut niciodata.as dori totusi o reteta probata, ca sa am incredere sa il execut..
multumesc

..cu toata rusinea,recunosc cu mîna pe inima..habar nu am ce e aia baigli unsure.gif


#66 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 November 2005 - 09:20 PM

QUOTE(Eta @ Nov 19 2005, 01:54 PM)

Maya mersi de reteta floare.gif E primul cozonac din viata mea dar pot sa spun ca a iesit neasteptat de bine si are un gust extraordinar:

[attachmentid=25559]

Eta,cozonacul tau,arata superfrumos,aspectuos eusa_clap.gif .La noi se pune mac la greu în cozonac,ca asa ne place icon_biggrin.gif

#67 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 November 2005 - 09:21 PM

Lucia ,bine ai venit icon_smile.gif si asteptam cozonacul !! icon_smile.gif

#68 IANA

IANA

    Captain Cook

  • Membri
  • 232 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 25 November 2005 - 09:12 AM

Baigli este tot un fel de cozonac dar al carui aluat nu se lasa la crescut, astfel ca aluatul are aceeasi grosime cu umplutura. Pe aici se gaseste de cumparat si cu nuca si cu mac. Eu am incercat sa-l fac, este foarte bun dar este foarte grau sa nu crape aluatul deasupra.

#69 roman_25781

roman_25781

    Bucataras

  • Membri
  • 96 posturi
  • Location:Spania

Postat 25 November 2005 - 04:44 PM

asa e..Iana, este tot un cozonac,dar fara sa se lase la crescut.....stiu ca in tara se gasete....dar aici in Spania nu ...si tare mi-e dor de el. am dat o cautare pe google ..dar nu am gasit...poate totusi ma ajuta cineva in final..multumesc

#70 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 25 November 2005 - 05:21 PM

Nicola, uite aici retetele, s-a mai discutat anul trecut de cozonacul asta icon_smile.gif

http://www.culinar.r...=6535&hl=Baigli
Il n'existe que deux choses infinies, l'univers et la bêtise humaine... mais pour l'univers, je n'ai pas de certitude absolue. Albert Einstein

#71 roman_25781

roman_25781

    Bucataras

  • Membri
  • 96 posturi
  • Location:Spania

Postat 26 November 2005 - 11:44 AM

multumesc tare mult... floare.gif

#72 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 26 November 2005 - 08:41 PM

Am reusit azi sa fac cozonacul tau Maya...
Am avut ceva peripetii,pt ca e cam frig si umezeala,nu crestea maiaua,apoi cozonacii au avut nevoie de mult timp si caldura(la cuptor cu becul aprins!!!) dar s-au umflat foarte frumos si am acum doua exemplare minunate...
Am facut unul rasucit in tava de paine si unul intr-o tava STEA,bilute-bilute care umflat arata foarte frumos.Am umplut cu nuttela,cel in forma am intins o foaie apoi l-am rasucit si l-am impletit si cel cu bilutze,am facut 13 bile egale,am deschis foi mici,am pus putina nuttela si nuca macinata si am inchis bilutza...ca in poze.
Inca nu am taiat,ca nu e bine sa il tai fierbinte...dar revin si cu poza cand o tai!
Multumesc Maya,e simplu si casa miroase super! Sint sigura ca e si super la gust!!!
Deci...

Imagini atașate

  • IMG_1368.JPG
  • IMG_1370.JPG
  • IMG_1372.JPG
  • IMG_1374.JPG
  • IMG_1377.JPG



#73 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 26 November 2005 - 08:58 PM

Super ideea cu steaua Theo! E o chestie interessanta si diferita pentru Craciun! Arata fain dry.gif
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa!

#74 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 26 November 2005 - 10:36 PM

felia cu care sint datoare...e foarte bun...ma gandeam ca nu o sa fie dulce,dar crema de ciocolata il face exact cum trebuie!!!

Imagini atașate

  • IMG_1378.JPG



#75 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 27 November 2005 - 01:04 AM

Theodora,fain de tot ala în forma de stea.Asa o tava nu am..dar o sa-mi fac rost de una,neaparat! icon_biggrin.gif

#76 ariadna

ariadna

    Bucataras

  • Membri
  • 73 posturi
  • Location:Germania

Postat 29 November 2005 - 12:14 AM

As vrea si eu sa fac cozonacul asta, dar am niste nelamuriri ref. la reteta:
1. drojdia e uscata sau proaspata la 35 g?
2. smantana e 120 de ce anume, g sau ml?
3. la zahar banuiesc ca e vorba de grame...

sper sa-mi raspundeti si mie cat mai repede, ca mi-e o poftaaaa...
A, si inca ceva: umplutura cu mac cum o preparati?

Multumesc!!

#77 Cassia

Cassia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1403 posturi
  • Location:Aproape de ocean

Postat 29 November 2005 - 12:37 AM

Buna Ariadna,

Sa incerc sa iti raspund eu- scuze Maya pentru interventie-:

1. drojdia e uscata sau proaspata la 35 g?
Este drojdie proaspata; conversia pe care eu am gasit-o pe net ar fi: la 17 g de drojdie proaspata corespund 7 g de drojdie uscata.
2. smantana e 120 de ce anume, g sau ml?
Banui ca este in ml
3. la zahar banuiesc ca e vorba de grame...
Aici cred ca ai dreptate icon_smile.gif

#78 ariadna

ariadna

    Bucataras

  • Membri
  • 73 posturi
  • Location:Germania

Postat 29 November 2005 - 10:59 AM

Lulu, multumesc pentru raspunsuri. Azi vreau sa-l fac...sa vedem ce iese...

#79 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 29 November 2005 - 07:43 PM

Repede-repede,am refacut cozonacul...cel trecut...apartine trecutului,ala stea l-am dat la educatoare!!!
V-am spus ca am pus inauntru nuttela,e bun cat e cald sau proaspaty,dar va sfatuiesc sa nu puneti,pt ca umezeala nutellei face dupa un timp cozonacul sa para necopt acolo unde e intinsa...asa ca azi am pus doar cacao si miez de nuca,am facut doar o mica schimbare,am pus 200 ml smantana si nu am pus deloc lapte si in loc de 100 gr zahar am pus 150 ca il vroiam mai dulce...azi am facut un colac si o inima!!! Si am pus migdale deasupra!

Imagini atașate

  • IMG_1381.JPG
  • IMG_1383.JPG
  • IMG_1384.JPG
  • IMG_1385.JPG
  • IMG_1386.JPG



#80 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 29 November 2005 - 08:21 PM

QUOTE(ariadna @ Nov 29 2005, 01:14 AM)

As vrea si eu sa fac cozonacul asta, dar am niste nelamuriri ref. la reteta:
1. drojdia e uscata sau proaspata la 35 g?
2. smantana e 120 de ce anume, g sau ml?
3. la zahar banuiesc ca e vorba de grame...

sper sa-mi raspundeti si mie cat mai repede, ca mi-e o poftaaaa...
A, si inca ceva: umplutura cu mac cum o preparati?

Multumesc!!

Multumesc Lulu ,pentru raspuns.Ariadna,asa e.
Umplutura cu mac,o fac dupa ochi
Macul macinat,îl pun într-o olita,pun zahar,cam cît cred eu ca e destul de dulce,acopar totul cu lapte si las la foc mic sa fiarba,pîna scade laptele..si devine o pasta mai groasa dar care se întinde bine pe aluat.
Aceasta compozitie o poti aroma cu ce doresti..cu vanilie,rom,esente diferite..coji de citrice...poti amesteca în mac si stafide,sau fructe confiate taiate marunt,sau bucatele de rahat..



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi