Sari la conținut

Poză

Mini Tarte Theodora - Celeste


122 răspunsuri la acest topic

#1 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 18 April 2005 - 07:40 AM

Pt curajul de a spune "mini fraza" de ieri icon_smile.gif pt care te-am aplaudat.
floare.gif eusa_clap.gif pupic.gif

Aluat:
2 cups (250gr.) faina
1/2 lingurita sare
4 linguri (55gr) de grasime sau unt rece
4 linguri (55gr) de margarina
5-6 linguri de apa cu gheata

Intr-un castron se aseaza faina, sarea si grasimea. Cu mana sau cu o furculita amestecati pana se formeaza bilute mici. Cind untul s-a incorporat bine se pune cite o lingura de apa rece pana cind aluatul se stringe ca o bila. Nu framantati aluatul prea mult. Se inveleste in celofan si se da la frigider 2 ore.
Dupa care se foloseste la placinte (pies).
Se intinde foaia si se pun formele de mini tarte cu fundul in sus, ca un puzzle, se taie cu cutitul de jur imprejurul lor lasand o margine mica. Individual se intorc tartele cu bucata de aluat si se pozitioneaza aluatul cit de bine puteti, daca este aluat peste marginea formei, doar treceti degetul intre aluat si marginea formei si excesul va cadea fara efort. Excesul se poate intinde din nou si se repozitioneaza alte forme. Se continua cu acest proces pana la terminarea aluatului.
Mini tartele se acopera peste aluat cu o foita de aluminiu in care se pune o lingurita de orez (eu am o cantitate anume pt copt pies). Tartele se pun pe o tava si se baga la cuptor.
Se coc 10-11 minute la 450°F (230° C).[attachmentid=12034]

#2 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 18 April 2005 - 08:11 AM

Dragutelele de ele ..aici mi-ai nimerit gustul,perfect!! Lecker,mmm icon_smile.gif
Salvat reteta!! pupic.gif

#3 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 18 April 2005 - 08:26 AM

Mama C,mi-au dat lacrimile!
Nu-mi venea sa cred cand am vazut titlul topicului...nu am facut decat sa spun ceea ce cred!
Ei,DA esti cea mai tare in parcare!!! Care e problema altora?
Probabil ca nu sint si ei!!!

Nu am formite asa frumoase ca tine,am forma clasica,dar o sa cau si o sa le fac cand pot!!!

MII DE MULTUMIRI!


#4 omide

omide

    Captain Cook

  • Membri
  • 303 posturi
  • Location:Estul salbatic

Postat 18 April 2005 - 08:45 AM

Si mie imi place ff mult genul asta de tarte... si pt ca intentionez sa fac si eu intr-o buna zi, permiteti o intrebare: Mama Celeste, cum se poate face sau improviza glazura transparenta? Eu am avut o incercare la o tarta cu brinza si visine de care am amintit in fuga la "ce dulciuri pregatim azi" cu o poza. N-am stiut cum sa fac, mi-am inchipuit ca daca prepar un sirop cu gelatina si il torn usor peste tarta va ramine acolo intre peretii tartei si se va intari... dar n-a fost asa, peretii au fost prea scunzi si tot ce am reusit sa fac a fost sa lipesc tarta de forma cu jeleu tzapan icon_blackeye.gif ! La tarta cu mere am vazut ca si tu si Carmen ungeti tartele de obicei cu gem cald moale. Dar pt fructe de padure etc. cum se poate rezolva? Multumesc!!

#5 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 18 April 2005 - 08:48 AM

Aici se gaseste la super market,in pachetele!
O sa cumpar si o sa pun o poza!
Dar e bine de stiut cum am putea sa o face acasa!!!


#6 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 18 April 2005 - 08:48 AM

Omide,


Nu gasesti de cumparat??



#7 omide

omide

    Captain Cook

  • Membri
  • 303 posturi
  • Location:Estul salbatic

Postat 18 April 2005 - 08:57 AM

Multumesc pt promptitudine!!
Glazura de cumparat... hm.. nu am vazut niciodata. In Japonia lumea nu prea face prajituri acasa si ingredientele de genul asta nu se vind la tot pasul, nu au cerere. DAR, tocmai am descoperit un magazin specializat in ingrediente pt piine si prajituri, si mai uit acolo cind am drum. Bine ca stiu ce sa caut, nici nu stiam ca exista asemenea produs, multumesc!

(PSofftopic La acest magazin pe care l-am descoperit saptamina trecuta dupa cautari disperate de informatii pe net, am gasit - si cumparat! - prima oara aici drojdie proaspata icon_cheers.gif . Credeam ca nu se gaseste pe-aici. Nu e insa cuburi mici cum vad la voi, ci pachet de jumate de kil... Ori totul ori nimic icon_lol.gif )

#8 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 18 April 2005 - 08:57 AM

Draga mea

Eu folosesc pe cel de jos... un pliculet e mai mult decit suficient pt toata tava de mini tarte.

Daca nu gasesti asa ceva in Japonia, incerca 4 linguri de glucoza cu 4 linguri de zahar, le tii pe foc pana se toapeste zaharul si da in citeva clocote la foc moderat. Il lasi la racit un pic si doar cu o pensula ungi suprafata prajiturii.

Glazura in general are rolul de a tine fructele proaspete si de a nu le lasa sa se usuce sau sa se oxideze. Dar noi nu sintem la cofetarie aici smile.gif) asa ca merge si glucoza.

#9 omide

omide

    Captain Cook

  • Membri
  • 303 posturi
  • Location:Estul salbatic

Postat 18 April 2005 - 08:59 AM

Multumesc mult de tot, am retinut icon_cheers.gif !

#10 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 18 April 2005 - 09:22 AM

Nu e insa cuburi mici cum vad la voi, ci pachet de jumate de kil... Ori totul ori nimic laugh.gif )


Wowww,si ce faci cu asa multa drojdie??
Ce chestie laugh.gif
Si în România,pe vremea mea ...erau mari pachetele de drojdie..cam de marimea unui pachet de unt.Nu stiu daca si la gramaj erau la fel.. icon_eek.gif laugh.gif

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 April 2005 - 09:24 AM

copiat tot ºi salvat ºi pus în directory-ul cu ideile pentru ziua lui Marco, trebuie numai sã mai cumpãr oareºce forme cã am prea puþine pupic.gif

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 April 2005 - 09:25 AM

drojdia o faci cubuleþe de 25 de grame care e necesarul pentru o jumãtate de kg de fãinã ºi o congelezi

#13 omide

omide

    Captain Cook

  • Membri
  • 303 posturi
  • Location:Estul salbatic

Postat 18 April 2005 - 09:30 AM

Wowww,si ce faci cu asa multa drojdie??
icon_lol.gif



hehe... ma gindesc! Sincer, de bucurie ca am gasit-o am introdus-o imediat in cosul de cumparaturi... gindindu-ma ca tot vine Pastele (by the way nu am mai facut niciodata cozonac si pasca si anul asta imi propun.. asa ca tineti-mi pumnii). Si apoi am retinut metoda Adrianei cu congelatul drojdiei, sper sa mearga!!

#14 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 18 April 2005 - 09:42 AM

Suprafata fructelor se ung cu o clazura clara, care e ca o gelatina.


.....................................................................................
Sunt foarte dragutze , dar spune=ne te rog si retzeta de glazura. Este tort-gelee sau din altceva. Multzumesc tongue.gif
Cu bine Higeia
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#15 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 18 April 2005 - 09:49 AM

drojdia o faci cubuleþe de 25 de grame care e necesarul pentru o jumãtate de kg de fãinã ºi o congelezi



Si eu fac la fel...si cu o seara inainte o dau jos din congelator,in frigider si e ca si proaspata!!!


HIGEIA,Mama C a spus pe pagina anterioara cum sa facem glazura acasa!!!
Pupicei
Si ia priviti off topic e au facut aseara gemenii in timp ce mami crea in bucatarie...faceam placinta cu branza cu foi de casa...am stat jumate de ora sa repar patul!!!

Imagini atașate

  • 107785.jpg



#16 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 April 2005 - 09:53 AM

Tâmplari îi face mama! laugh.gif pupic.gif

#17 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 18 April 2005 - 09:53 AM

Si tot off topic Theodora... nu ti-ai dat seama ca nu mai vor sa fie tratati ca bebei ?smile.gif) Poate vor sa-ti spuna ca patuturile nu mai sint de ei ... hihihi
ce dulci sint.

#18 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 18 April 2005 - 09:55 AM

Mami,eu mi-am dat seama,dar nu ma lasa buzunarul inca...un pat nu costa cit o forma de gatit!!!
Si eu vreau sa schimb paturile...curand sper!!! icon_lol.gif


#19 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 18 April 2005 - 10:02 AM

Higeia... am scris la prima pagina intr-un mesaj mai jos, cel cu plicurile de glaze.


....................................................................................
Intr-adevar cred ca suntem prezente. Abia am scris mesajul si mi-ai si raspuns .
Aici nu avem acest produs de la dr. Oeteker, cu toate ca firma are produse foarte bune si la noi. Eu fac asa cum am invatzat din Germania(Bonn) in tineretzea mea. Folosesc budinca -Puding de la Dr. Oetheker si fac un sos cu siropul de fructe. Pentru fructe rosii folosesc Pudingul de zmeura sau capsuni si ceva suc rosu de fructe(congelate sau chiar sirop din dulceatza ,cand nu sunt fructe proaspete.)
Pentru fructe albe: caise,pere, piersici ,etc fac glazura cu siropul de fructe si puding cu vanilie.
Cantitatzile ar fii: 250 gr .lichid(inclusiv cel in care se dizolva praful)
1 lg.rasa de praf(care de fapt are la baza amidon)
Fac un sos gros care da cateva clocote pana devine transparent si lucios. Cand s-a racit putzin si nu curge usor il pun cu lingura pe fructe si pe de laturi.Se lasa la rece la inchegat. Cu bine Higeia
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#20 omide

omide

    Captain Cook

  • Membri
  • 303 posturi
  • Location:Estul salbatic

Postat 18 April 2005 - 10:43 AM

drojdia o faci cubuleþe de 25 de grame care e necesarul pentru o jumãtate de kg de fãinã ºi o congelezi



Si eu fac la fel...si cu o seara inainte o dau jos din congelator,in frigider si e ca si proaspata.


Asa voi face! Multumesc mult. As mai da si la prieteni dar toti sintem la cite o ora distanta...



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi