Sari la conținut

Poză

Mini tarte cu ceapa


58 răspunsuri la acest topic

#1 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 11 May 2005 - 01:25 AM

Am luat reteta asta dintr-o revista editata în 1993.

Mini tarte cu ceapa

Pentru tarte

2/3 cana de unt – 140 g
2/3 cana de brânza Philadelphia – 140 g
2 cani de faina – 300 g
½ lingurita sare

Umplutura cu ceapa

2 linguri de unt
1 ceapa mare tocata marunt
1 cana (250 ml) de crema 35% (de facut frisca)
2 lingurite de mustar
sare si piper

Pentru tarte

Puneti untul si brânza într-un castron si amestecati-le bine cu un mixer. Adaugati faina si sarea si mixati pâna când totul devine ca un pesmet mai mare dupa care, amestecati cu mâna sau cu o lingura pâna când coca se aduna ca o bila. Puneti vasul la frigider pentru 30 minute. Presarati un pic de faina pe masa si întindeti coca la o grosime de 3 mm. Taiati 30 de cercuri de un diametru de 8,5 cm fiecare. Puneti fiecare cerc de coca într-o forma de muffin si
presati-l pe fundul si peretii ei.

Umplutura

Puneti untul sa se topeasca într-o tigaie, la foc potrivit. Adaugati ceapa si amestecati bine (cam 1 minut) ca sa se înrobeze de unt. Faceti focul mic, acoperiti tigaia si lasati ceapa sa se înabuse 20 minute (nu trebuie sa se maroneasca). Adaugati crema, dati focul mare si lasati sa fiarba 2-3 minute pâna când amestecul ceapa/crema capata consistenta unui sos. Adaugati apoi mustarul, sarea si piperul si amestecati totul.

Cu ajutorul unei linguri puneti umplutura în fiecare forma de muffin. Coaceti 15-18 minute la o temperatura de 200C într-un cuptor pre-încalzit (pâna când tartele sânt aurii si umplutura fierbe). Lasati sa se raceasca putin si pe urma scoteti-le din forme si punti-le la racit pe un gratar. Se pot pastra 2 zile la frigider, într-o cutie închisa ermetic. Pentru a fi încalzite se pun în cuptor pre-încalzit la 200C între 8 si 10 minute.

Sânt foarte gustoase, ceapa este un pic crocanta iar coca de tarta cu brânza este foarte buna.

Asta este reteta originala careia eu i-am adus câteva modificari. La umplutura am pus crema de 10%, am adaugat odata cu mustarul, sarea si piperul si sunca taiata marunt si la sfârsit când arata ca un sos, am ras si niste cascaval. Le-am lasat sa se raceasca si o parte din ele
le-am pus într-o cutie de plastic la congelator.

Am cântarit untul pentru ca faza cu cana mi se pare mai dificila. Deci am umplut o cana de masurat cu unt pâna la 2/3.

----------------------------------------------------------

Imagini atașate

  • 113237.jpg


#2 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 11 May 2005 - 03:16 AM

Am adaugat si brânza.
------------------------------[attachmentid=13138]

Imagini atașate

  • 113239.jpg

Il n'existe que deux choses infinies, l'univers et la bêtise humaine... mais pour l'univers, je n'ai pas de certitude absolue. Albert Einstein

#3 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 11 May 2005 - 03:25 AM

Aluatul.
-----------------------------------------------------

Imagini atașate

  • 113242.jpg


#4 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 11 May 2005 - 03:26 AM

Ceapa calita.
---------------------------------------------------

Imagini atașate

  • 113244.jpg


#5 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 11 May 2005 - 03:27 AM

Cum ziceam, eu am adaugat si niste sunca.
-------------------------------------------------

Imagini atașate

  • 113246.jpg


#6 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 11 May 2005 - 03:29 AM

Cascavalul ras.
----------------------------------------------

Imagini atașate

  • 113248.jpg


#7 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 11 May 2005 - 03:30 AM

Coca taiata. Cercurile mele n-au avut decât 7 cm diametru.
-------------------------------------------------------------------

Imagini atașate

  • 113250.jpg


#8 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 11 May 2005 - 03:30 AM

Pusa în forme.
---------------------------------------

Imagini atașate

  • 113251.jpg


#9 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 11 May 2005 - 03:31 AM

Înainte de a fi coapte.
--------------------------------------

Imagini atașate

  • 113253.jpg


#10 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 11 May 2005 - 03:33 AM

Si dupa.
-------------------------------------------

Imagini atașate

  • 113255.jpg


#11 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 11 May 2005 - 03:34 AM

Si pe farfurie.
-----------------------------------------------

Imagini atașate

  • 113257.jpg


#12 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 11 May 2005 - 03:36 AM

Am uitat sa zic ca am cântarit si faina. 2 cani au avut 300 g.
----------------------------------------------------------------------

Imagini atașate

  • 113258.jpg


#13 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 11 May 2005 - 03:41 AM

Am mai facut o reteta în genul asta care era umpluta cu creveti, oua, lapte si brânza si pe care le-am congelat. S-au comportat f. bine dupa ce le-am decongelat, le-am încalzit la cuptor si au fost foarte bune. Asa ca mi-am zis ca si astea trebuie sa suporte congelarea bine. O sa vad.

#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 May 2005 - 08:18 AM

Am salvat tot, dacã apuc weekendu' ãsta le fac. pupic.gif

Bucãþica aia neagrã ce e, mãslinã?

#15 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 11 May 2005 - 07:11 PM

Da Adriana, sânt bucatele de masline icon_lol.gif

#16 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 May 2005 - 08:47 AM

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,Danke pupic.gif
Multumesc pentru astfel de idei smile.gif

#17 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 12 May 2005 - 05:18 PM

Cu placere Maya.

Am de gând sa fac tocanita ta de pipote cu inimi, da fara inimi, ca n-am laugh.gif

#18 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 May 2005 - 05:44 PM

Este buna..si fara icon_biggrin.gif ,neaparat cu mamaliguta icon_razz.gif

#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 May 2005 - 01:33 PM

Am fãcut aluatul, e excelent.
ca sã economisesc banii pentru ºuviþe icon_lol.gif am cumpãrat o brânzã nouã care spre norocul meu este foarte bunã, exact ca philadelphia
am sã folosesc ceapa verde pentru cã am o mulþime
revin

Imagini atașate

  • 114322.jpg


#20 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 May 2005 - 09:00 PM

Deci am fãcut cantitatea dublã, brânza cumpãratã în locul philadelphiei a fost foarte bunã pentru cã era identicã.
Mi-au ieºit toate cele 3 tãvi de muffins pline plus 6 funduri pe care le-am copt goale.

Imagini atașate

  • 114404.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi