Sari la conținut

Poză

Lasagne cu vinete si pesto


12 răspunsuri la acest topic

#1 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 30 May 2005 - 01:12 AM

Pentru CG si toti cei interesati, o reteta delicioasa.

Reteta am luat-o de pe un alt forum si persoana care a dat-o a indicat ca e luata din « Cuisine végétarienne, Marabout, 2002 »

3 vinete taiate în rondele de 1 cm (curatate sau nu de coaja, dupa gustul fiecaruia)
60 ml ulei de masline
4 ardei copti
750 g de sos de rosii
250 g de foi de lasagne (foile fierte)
250 g de cascaval taiat în felii subtiri

Pesto de fistic (pistaches )

75 g de fistic curatat de coaja
1 cana de foi de basilic
80 ml ulei de masline
2 catei de usturoi (zdrobiti)
2 linguri de parmesan ras

Sos alb

80 g de unt
50 g de faina
625 ml de lapte
40 g de parmesan ras


-Vinetele :

Sarati bine fiecare bucata de vânata si puneti-le într-o strecuratoare la scurs pentru 20 minute. Limpeziti-le si uscati-le tamponându-le cu un prosop de hârtie. Cu o pensula, ungeti-le cu ulei si puneti-le pe o tava fara sa le suprapuneti. Puneti-le (în cuptor preâncalzit la 350F/180C) sa se coaca timp de 40 minute pâna când devin aurii.

Pesto de fistic (pistaches )

Puneti toate ingredientele în mixer si mixati pâna obtineti un piureu.

-Sos alb

Topiti untul într-o cratita.
Adaugati faina si amestecati pâna când amestecul devine mai gros.
Încorporati câte putin laptele si amestecati pâna când da în fiert.
Lasati-l sa dea 2-3 clocote.
Luati de pe foc si adaugati parmesanul.

Asamblarea lasagnei:

1- o treime din sos pe fundul vasului în care pregatiti lasagna (pt. vas 24 pe 34 cm e marimea potrivita).
2- o treime de lasagne
3- o treime de sos
4- jumatate din rondelele de vinete
5- jumatate din cascaval
6- o treime de lasagne
7- restul de sos
8- toti ardeii copti (taiati în patru sau în suvite de 1 cm)
9- restul de cascaval
10- o treime de lasagne
11- restul de vinete
12- tot pesto
13- tot sosul alb

Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu.
Puneti lasagna în cuptor sa se coaca timp de 30 minute la 375F /190C.
Dupa 30 minute scoateti folia de aluminiu si lasati lasagna sa se mai coaca înca 30 minute, pâna când suprafata ei devine usor aurie.
Dupa ce o scoateti din cuptor lasati-o sa se «odihneasca» 5-10 minute înainte sa o taiati.

Observatii personale :

-am avut 9 foi de lasagne ceea ce este un pic mai mult de 250 g si a fost perfect (cam 320 g). Deobicei fac foile în casa dar azi eram prea obosita si nu-mi ardea. Am folosit foi cu spanac din comert.

-sosul de rosii l-am facut dintr-o cutie de rosii (800 gr) în care am pus 3 catei de usturoi, niste oregano si basilic si pe care le-am mixat împreuna.

-ardei copti am avut 5-6 si i-am lasat bucati mari, i-am rupt în doua.

-iar pentru pesto am pus 75 g fistic (cred ca merg si alune, daca nu ai fistic), 3 catei de usturoi si parmesanul în mixer si le-am lasat câteva secunde pâna au devenit bucatele mici. Am adaugat apoi jumatate (85 g) de borcanel de pesto de basilic si 2-3 linguri de ulei de masline si am mai mixat un pic, doar cât sa se amestece toate ingredientele. Mie îmi place mult mai mult sa dau peste bucatele de fistic în lasagne decât sa mixex totul pâna se face o crema. Mi se pare mai gustos asa, dar depinde de gustul fiecaruia.

Dupa ce i-am scos folia de aluminiu am mai lasat-o cam 40 minute la copt ca sa devina un pic aurie.

Ingredientele. Lipsesc din poza ingredientele pentru sosul alb laugh.gif
-----------------------------------------------[attachmentid=16296]

Imagini atașate

  • 118465.jpg

Il n'existe que deux choses infinies, l'univers et la bêtise humaine... mais pour l'univers, je n'ai pas de certitude absolue. Albert Einstein

#2 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 30 May 2005 - 01:15 AM

Aici fisticul, usturoiul si parmesanul la mixat.

-------------------------------------------------

Imagini atașate

  • 118466.jpg


#3 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 30 May 2005 - 01:15 AM

Mixate si alaturi borcanul cu pesto.

-----------------------------------------------

Imagini atașate

  • 118467.jpg


#4 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 30 May 2005 - 01:17 AM

Pesto amestecat cu ingredientele mixate.

-----------------------------------------------

Imagini atașate

  • 118468.jpg


#5 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 30 May 2005 - 01:18 AM

Asamblata, înainte de a fi pusa la copt.

----------------------------------------------

Imagini atașate

  • 118469.jpg


#6 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 30 May 2005 - 01:21 AM

Coapta. Am pus vasul în care am pregatit lasagna pe o tava de metal pentru ca era cam plin si mi-era teama ca o sa dea pe dinafara. Si a dat icon_razz.gif

----------------------------------------------

Imagini atașate

  • 118470.jpg


#7 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 30 May 2005 - 01:21 AM

Sectiune.

Ia ceva timp de preparat, dar este super buna si merita icon_smile.gif


-----------------------------------------

Imagini atașate

  • 118471.jpg


#8 mamaruta

mamaruta

    Captain Cook

  • Membri
  • 241 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 30 May 2005 - 08:08 AM

ma omori!e balta sub mine de cat am salivat.o singura intrebare:foile de lasagna trebuie fierte inainte?
felicitari! icon_lol.gif

#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 May 2005 - 08:55 AM

ªi cum e la gust? Pentru cã de exemplu mie fisticul fãcut pesto deci mâncat ca sãrat nu în dulciuri, nu prea îmi place pentru cã e prea dulce.

#10 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 30 May 2005 - 09:10 AM

Anat - exceptional smiliehello.gif

Arata foarte apetisant. Ardeii sunt copti de tine? Am sa fac si eu in curand, numai ca astept o zi mai racoroasa sa pot porni cuptorul. La mine in casa sunt cam 29 de grade si azi dimineata cu toate ca a stat geamul larg deschis toata noaptea era 27.3 grade. Sinistru icon_evil.gif
Nu stiu cum e combinatia cu fistic, pentru ca nu am mancat niciodata in mancare, dar cred ca e interesant.

mersi mult de reteta floare.gif

#11 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 30 May 2005 - 05:27 PM

Mamaruta, foile trebuiesc fierte, am adaugat si la reteta mentiunea asta.
Si multumesc pentru felicitari icon_razz.gif

-----------------------------------------
Adriana, este excelenta la gust. Fisticul pe care-l cumpar este în coaja, prajit si sarat. Nu este dulce si crocantul fisticului aduce retetei ceva în plus din punctul meu de vedere. Uite cum arata fisticul pe care-l cumpar, îti las o poza, cred ca vorbim de acelasi lucru, nu?

--------------------------------------------

CG, ardeii sânt copti de mine toamna trecuta si congelati. Cum spuneam si Adrianei, combinatia fistic + vinete+ardei copti+lasagne este f. buna chair daca pare un pic bizara icon_lol.gif
La voi a venit vara cu totul, 29 de grade icon_eek.gif
La Montreal sântem la 15-20 de grade, si asta doar de vreo 2-3 zile, si avem impresia ca vara e cu noi icon_razz.gif Curaj!

---------------------------------------------

Imagini atașate

  • 118684.jpg


#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 31 May 2005 - 09:11 AM

Da, pe ãºtia îi gãsesc ºi eu, astfel se folosesc precum aperitiv.
Eu am gustat la cineva pesto-ul ãsta pe pâine cu cel din Bronte, Sicilia, foarte faimos aici ºi erau dulci.
Dar evident cã voi încerca.
La noi dacã te poate consola sunt 32°C. icon_lol.gif

#13 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 31 May 2005 - 04:56 PM

si pe mine ma atrage reteta ta Anat, dar poate la cuptorul electric. Si la noi sant inca 30 de grade si in provincie 40. Am fost la un Targ de Branza si Vin si ma ardea nasul cand respiram.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi