Sari la conținut

Poză

Dovleceii mei


308 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 June 2005 - 01:31 PM

1. Lasagne din dovlecei
2. Carpaccio de dovlecei
3.Placinta cu dovlecei
4. Dovlecei "aspri"
5. Dovlecei prajiti
6. "Pasticcio" de dovlecei
7. Dovlecei cu urda la cuptor
8. Gogosi de dovlecei
DOVLECEI PANE
GOGOSELE SARATE DIN DOVLECEI
GOGOSELE DULCI CU DOVLECEI
9. Lasagne umplute cu dovlecei
10. Omleta cu dovlecei
11. "Pasticcio" cu dovlecei,rosii si brinza afumata
12. Omleta cu dovlecei la cuptor
14. Snitele din dovlecei
15. Dovlecei marinati
Budinca de dovlecei
16. PeÅŸte cu dovlecei
17. Cremă de dovlecei
quiche cu dovlecel
budinca de carne cu dovlecel
dovlecei iranieni
18. Lasagne cu dovlecei
19. Tarta cu dovlecei si gorgonzola
20. Clafoutis de dovlecei si feta
21. Crochete de dovlecei
22. Salata de dovlecei la gratar
23. Dovlecei rotunzi umpluti
24.Dovlecei a la Maya
Soufle de dovlecei
25. Dovlecei in pastela de bere


Gradina a inceput sa produca dovlecei cu duiumul.
Si vorbesc despre acest produs ca sa nu avem indoieli asupra termenului D.gif eu imi amintesc perfect ca erau si in Romania la piata


#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 June 2005 - 01:36 PM

1. Lasagne din dovlecei
Am taiat felii pe lungime dovleceii


#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 June 2005 - 01:38 PM

si pe acest gratar care se pune pe focul de la aragaz i-am "grillat" icon_rolleyes.gif , timp in care am facut enspe mii de lucruri adica nu tre' sa stai cu ochii pe ei ca pe butelie. icon_rolleyes.gif


#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 June 2005 - 01:40 PM

Pe masura ce erau gata ii puneam intr-o cutiuta si puneam putina sare pe ei. Asta se intimpla dimineata.
Mai pe dupa amiaz' am luat o forma de pus la cuptor si am intins putin ulei pe ea, apoi am pus un strat de feliute de dovlecei


#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 June 2005 - 01:52 PM

Apoi am pus bucatile de mozzarella si am stropit cu pesto (frunze de busuioc, pinoli, usturoi si ulei dupa ochi amestecate in chopper) laugh.gif


#6 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 June 2005 - 01:55 PM

si tot asa pina am terminat cu totul si mi-o ramas o gramada de pesto pe care l-am intins echitabil pe ultimul strat


#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 June 2005 - 01:56 PM

Am pus la cuptor la 200°C cre' ca mai bine de juma' de ora


#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 June 2005 - 02:08 PM

Am servit apoi frumusel pi farfurie cu rosii "concassè" deasupra


#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 June 2005 - 02:20 PM

2. Carpaccio de dovlecei
Pentru aceasta operatie sunt necesari dovleceii micuti foarte proaspeti
Se taie feliute, ideal ar fi subtirele si egale
Pe mine ma ajuta nenea asta pe care special pentru invazia dovleceilor mi l-am luat si care se numeste Aladi

Imagini atașate

  • 123995.jpg


#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 June 2005 - 02:27 PM

si se ia iarasi o forma in care se fac straturi de feliute de dovlecei stropite cu ulei de masline daca puteti si un otet mai delicat cum ar fi par exemple cel de orez.

Imagini atașate

  • 123996.jpg


#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 June 2005 - 02:37 PM

Apoi se taie cu aceasta unealta pentru cine o are, cine nu cu cutitul sau cum poate, aschii de parmigiano, cine n-are nici parmigiano poa' sa renunte
Poza e cam chinuita ca trebuia sa-mi fac poze singurica icon_rolleyes.gif

Imagini atașate

  • 124000.jpg


#12 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 21 June 2005 - 02:43 PM

M-ai dat gata, Adriana... Desi e dimineata la mine, mi s-a facut o pofta de nu mai pot. Fac ce fac, gandul tot la dovlecei cu mozzarella imi zboara. Trebuie sa-i fac in cel mai scurt timp cu putinta ca sa imi fie bine laugh.gif
Merci frumos! icon_smile.gif
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#13 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 June 2005 - 02:45 PM

Poza de prim plan laugh.gif

Imagini atașate

  • 124009.jpg


#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 June 2005 - 02:48 PM

si tot asa pina ce se termina de umplut forma.
Se acopera si se pune la frigider.
E buna de mincat peste o zi doua cind se inmoaie si se "coc" putin dovleceii.

Imagini atașate

  • 124011.jpg


#15 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 June 2005 - 02:53 PM

s-a servit la mine par exemple cu pestiuc trecut prin fulgi de porumb si copt la cuptor

Imagini atașate

  • 124012.jpg


#16 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 21 June 2005 - 03:01 PM

io fac omleta cu dovlecei.iese ca un soufflè...
iar din dovleceii aia din romania(aia galbeni si mari,ca sa nu mai reluam discutia de ieri icon_wink.gif)faceam salata.ii curatam,ii taiam felli de 1 cm,ii dadeam prin faina,ii inmuiam(ca "prajeam"nu pot sa zic)intr-o tigaie cu putin ulei,intre timp tocam multa verdeata(marar,patrunjel si telina,amestecata cu usturoi) si taiam felii rotunde de rosii.
apoi cladeam intr-un vas jena strat de dovlecei,strat de rosii,verdeata,sare si tot asa pana sus.lasam o noapte la frigider.GNAM! icon_bounce.gif

#17 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 June 2005 - 11:30 AM

3.Placinta cu dovlecei
Pe foaia de placinta unsa cu putin ulei am pus dovleceii taiati feliute ca mai sus pe care am pus un pic de sare si inainte de a-i aseza pe foaie i-am strins bine in pumn ca sa le iasa apa, si am farimitat un pic de telemea.


#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 June 2005 - 11:31 AM

Am rulat


#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 June 2005 - 11:32 AM

Am asezat in tava si am varsat smintina amestecata cu ou si am intepat


#20 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 June 2005 - 11:36 AM

Am pus la cuptor mai mai intii cu folie de aluminiu deasupra mai apoi fara pina ce era asa.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi