Sari la conținut

Poză

Galuste cu prune


129 răspunsuri la acest topic

#61 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 11 April 2006 - 02:13 PM

Bravo milkusor, au iesit foarte faini, aproape rotunzi ! De migalos e migalos, dar daca ai nervi merita sa ii faci laugh.gif

#62 georgi8us

georgi8us

    Captain Cook

  • Membri
  • 436 posturi
  • Location:Alba Iulia

Postat 10 August 2006 - 01:37 PM

Atentie! S-au copt prunele! Aseara cand am ajuns acasa de la serviciu, aveam deja terenul pregatit pentru galuste cu prune. Cartofii erau deja fierti si curatati, pesmetul trona pe masa din bucatarie, iar prunele erau puse la scurs dupa ce mama (saraca mama!) le-a scos samburii si a pus zahar pe ele. Mama (iar mama!) mi-a facut aluatul cu faina, cartofi si un ou. Apoi a venit randul meu... Sa vedeti cum pazeau barbatii platoul cu galuste!!! Au fost super galustele, pacat ca nu am avut un aparat de fotografiat sa vedeti ce frumoase au iesit, o bunatate!

#63 sirena

sirena

    micro Bucatar

  • Membri
  • 14 posturi
  • Gender:Female
  • Location:north america

Postat 10 August 2006 - 02:21 PM

Alta reteta pt galuste cu prune

Se face un aluat ca pt. coltunasi, din: un ou, 1/2 cana iaurt, 3-4 linguri ulei, faina cit se cere
pt un aluat nu prea tare, dar bun de intins. In rest se procedeaza ca mai sus, mie imi place
mai mult decit cel cu cartofi pt ca obtinem un 'strat' mai subtire peste pruna, si e mai ..rapid

Foarte bune, n-am incercat dar am citit ca se pot umple si cu felii de piersici/caise.

All the best,

Sirena
Quantity doesn't stand for quality

#64 mitiluc

mitiluc

    Bucataras

  • Membri
  • 168 posturi
  • Location:Windsor

Postat 10 August 2006 - 02:49 PM

Soacra mea le facea "din saracie" citeodata, adica cu gem in loc de prune. Nu ieseau rele, da' nici asa de bune ca alea "adevarate".
Si combinatia cea mai gustoasa e aia originala, cred eu, asa cum a dat-o D_Vicky. La noi se numeau cnele cu prune (or mai fi fost si cu alte alea, da' io am mincat numa' cu prune).
Tare mult ne plac, da'... sa vina socrella sa le produca, prea migalos!:D
Si sa nu mai zic ce lipsa de gust au prunele de pe-aici, parca-s din plastic.... icon_frown.gif
Da' asta nu inseamna ca nu le-oi incerca daca mai salivez mult pe-aici... laugh.gif

Kitty-1: mortal avatar! icon_rotf.gif e pisica ta?
Canadian. Just like American, but without the gun. And better beer...

#65 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 August 2006 - 02:58 PM

Gând la gând cu bucurie, taman dis de dimineaţă scosei la imprimantă reţeta şi imaginile să îi fac în weekend că încep a fi invadată de prune dar pre puţine ca să fac marmeladă şi prea multe ca să le mănânc.
icon_smile.gif

#66 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 10 August 2006 - 02:58 PM

(georgi8us @ Aug 10 2006, 02:37 PM)

Atentie! S-au copt prunele! Aseara cand am ajuns acasa de la serviciu, aveam deja terenul pregatit pentru galuste cu prune. Cartofii erau deja fierti si curatati, pesmetul trona pe masa din bucatarie, iar prunele erau puse la scurs dupa ce mama (saraca mama!) le-a scos samburii si a pus zahar pe ele. Mama (iar mama!) mi-a facut aluatul cu faina, cartofi si un ou. Apoi a venit randul meu... Sa vedeti cum pazeau barbatii platoul cu galuste!!! Au fost super galustele, pacat ca nu am avut un aparat de fotografiat sa vedeti ce frumoase au iesit, o bunatate!



Da, da e sezonul lor. Pe mine m-a apucat harnicia si am facut o tura mare ca mi-am pus si in congelator. Am si fiert cateva si sunt bune ca intotdeauna.

#67 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 August 2006 - 04:25 PM

Am si eu o reteta de galuste cu prune( pe data de 2 am facut-o), dar eu o fac cu marmelada ca sunt mai dulci.

Se pune ulei cam de doua degete (subtirele) intr-o craticioara, iar cand s-a incins uleiul se pun 300 g pesmet. Se amesteca continuu si se prajeste 3 minute, apoi se da jos si se pune 400 g zahar tos.

Din 2 kg cartofi rosii (neaparat, pentru ca ceilalti se fac prea moi) fierti (in coaja si apoi ii curatati de coaja)si pisati bine ca sa nu mai fie cocoloase, 2 oua, 150 g faina si 150 g zahar(care se pune la sfarsit ca se topeste) se face un aluat potrivit (nici prea moale, dar nici prea tare, cat sa poti face bilute). Se fac bilute, se face o gaura in care se pune putina marmelada si se strange compozitia la loc. Se pun intr-o oala cu apa care clocoteste si se tin max 20 secunde. Se scot si se tavalesc prin pesmet.
Le-am facut si eu azi si va sfatuiesc sa nu le faceti cand e cald ca se fleoscaiesc. Deabea am reusit sa fac bilute de ce rau se inmuiase. Reteta a mai fost facuta, dar nu pe astfel de caldura.

Miniaturi atașate

  • CIMG27388.JPG
  • CIMG27466.JPG

Editat de V.LIVIA, 10 August 2006 - 06:09 PM.


#68 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 10 August 2006 - 04:40 PM

N-am mai facut de mult timp reteta asta. Bine ca mi-am amintit-o. Cine nu a incercat-o, sa o faca . E grozava!

#69 Lumiere

Lumiere

    Big Chef

  • Membri
  • 528 posturi

Postat 10 August 2006 - 04:55 PM

Sunt foarte faine ! Eu nu am facut cu dulceata niciodata , numai cu prune . Am facut si eu alaltaieri , le-am pozat si nu am gasit topicul asta , desi stiam ca exista . Asa ca am asteptat pina ati gasit voi si acum hop! si eu cu galustile laugh.gif

Miniaturi atașate

  • Imag010.jpg
  • Imag013.jpg


#70 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 10 August 2006 - 05:54 PM

Lumiere, asa simetrie perfecta mai rar; sunt foarte apetisante.

Editat de BIJU, 10 August 2006 - 05:55 PM.


#71 Lumiere

Lumiere

    Big Chef

  • Membri
  • 528 posturi

Postat 10 August 2006 - 06:01 PM

BIJU-LE iti multumesc ! floare.gif Ale tuturor sunt frumoase si apetisante!

#72 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 August 2006 - 06:33 PM

bine ca va plac, eu nu pot nici sa gust...nu-mi place aluatul ala, mi se pare cleios...de fapt, mie nu-mi plac nici galustele din supa. ceva pb cu creierasul...

#73 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 August 2006 - 06:41 PM

Reteta pe care o fac eu nu mi se pare cleioasa. Poate cea care e mai coca poate e mai cleioasa. Eu nu am incercat-o.

#74 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 August 2006 - 03:37 PM

am mancat din doua surse diferite si...nu! toti ceilalti le laudau...

#75 georgi8us

georgi8us

    Captain Cook

  • Membri
  • 436 posturi
  • Location:Alba Iulia

Postat 11 August 2006 - 04:09 PM

Faine galuste Lumiere!
Moatza nu te necaji ca nici eu nu ma omor dupa ele, mananc doua-trei si pa! Dar am termite in casa.... care mananca orice le-as pune dulce pe masa. Asa ca ieri am facut niste clatite pentru sufletelul meu.

#76 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 11 August 2006 - 04:41 PM

nimeni nu le face si cu caise?

#77 mitiluc

mitiluc

    Bucataras

  • Membri
  • 168 posturi
  • Location:Windsor

Postat 11 August 2006 - 05:41 PM

Mmmmmmmmmmmmm..... cu caise.... ce bune-s si cu caise....
Canadian. Just like American, but without the gun. And better beer...

#78 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 August 2006 - 02:08 PM

Le-am facut si eu pe cele ale lui Vicky, nu era pruna prea potrivita pentru chestia asta dar in acel moment altele n-aveam, acu s-au copt si perjele, am la borcane acu' ca o sa am tot timpul sa le refac la iarna cu ele.
Pesmet lipsea din cauza ca facuse fluturasi si l-am aruncat rolleyes.gif
Am fericit si vecinii de la munte cu ele ca la cantitatea la care a rezultat pentru noi era mult prea mult si acolo nu le puteam congela.
Mersi fain Vicky reteta e minunata si tot cu ea le voi reface.
[attachmentid=56370]

Miniaturi atașate

  • galuste.jpg


#79 D Vicky 26672

D Vicky 26672

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 August 2006 - 05:09 PM

hmmm ce invazie de galuste imi ploua in gura rolleyes.gif
Adriana ma bucur ca ti-au placut arata miam , poti sa incerci si varianta cu pesmet prajit daca iti place le face un pic mai altfel si data viitoare daca faci tot asa multe arunca si la mine 2-3 ca eu sunt intr-o perioada cam aglomerata la birou mad.gif si nu intrevad sanse sa le fac prea curand

#80 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 August 2006 - 11:12 PM

Păi io vroiam să le fac cu pesmet dar nu m-au lăsat fluturii ăştia nenorociţi, data viitoare îi fac acasă şi îi fac negreşit cu pesmet, din un kg de cartofi e mult pentru 3 persoane, dar am să fac tot aşa şi congelez, acu am pus perjele în sirop şi o să le pot folosi şi pe ele la iarnă.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi