Sari la conținut

Poză

Prajitura cu banane si glazura de ciocolata


27 răspunsuri la acest topic

#1 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2005 - 02:22 PM

Sursa este tot carticica de la Dr Oetker.

Am mai facut-o dar nu am si pozat-o.
Asadar sa purcedem.

Ingrediente blat:
4 ouã
120 g Zahãr pudrã
120 g fãinã
1/2 plic Praf de copt Dr. Oetker

Ingrediente crema:
2 plicuri Cremã pentru tarte Dr. Oetker ( eu am folosit doua plicuri praf de budinca si doar jumate cantitatea de lapte prevazuta adica 500ml)
500 ml lapte
4 banane
100 g gem (marmeladã) de caise
daca budinca e prea tare se poate face mai cremoasa cu un pic de unt adaugat dupa ce s-a racit budinca

Pentru decorat:
2 plicuri Glazurã cu gust de
ciocolatã Dr. Oetker[attachmentid=15434]

Imagini atașate

  • 141739.jpg

Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#2 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2005 - 02:23 PM

Albusurile se separa de galbenus si se bat bine, bine.
Se adauga apoi treptat zaharul.

Imagini atașate

  • 141740.jpg


#3 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2005 - 02:24 PM

Tot pe rand se adauga apoi galbenusurile.

Imagini atașate

  • 141741.jpg


#4 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2005 - 02:25 PM

Se obtine asa ceva iar apoi cu o lingura de lemn se amesteca foarte usor faina de jos in sus

Imagini atașate

  • 141744.jpg


#5 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2005 - 02:27 PM

Din compozitia obtinuta trebuie sa se coaca doua foi.
Pentru ca eu stau prost cu "ochiometria" am impartit frateste aluatul in doua farfuri.

Imagini atașate

  • 141746.jpg


#6 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2005 - 02:28 PM

Reteta spune ca foile sa se coaca pe fundul tavii dar eu am uns tava cu un pic de unt si am pus aluatul in tava. Nu e foarte mult deci trebuie impins cu linguroiul de la spate ca altfel nu vrea sa se duca la colt nici in ruptul capului.

Imagini atașate

  • 141748.jpg


#7 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2005 - 02:29 PM

Gata prima foia.
Se procedeaza si cu a doua in acelasi mod.

Imagini atașate

  • 141750.jpg


#8 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2005 - 02:32 PM

Am scos si a doua foaie din tava si pe cea mai putin reusita ( mi-a fost foarte greu sa aleg icon_lol.gif ) am asezat-o iar in tava o sa vedeti de ce.

Am uns blatul cu gem. De data asta nu am avut in casa doar gem de prune dar va asigur ca e bun si cu prune si cu gem de caise.

Imagini atașate

  • 141751.jpg


#9 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2005 - 02:36 PM

Fiecare banana o taiati in doua de-a lungul. Eu am taiat-o iar in doua ca sa le pot aseza mai usor.

Prinsa in discutii cu sora mea am asezat gresit bananele.
Deci din categoria: NU FACETI CA MINE!!!!
Asezati bananele exact invers ca sa se vada frumos cand taiati prajitura.

Imagini atașate

  • 141752.jpg


#10 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2005 - 02:37 PM

Faceti budinca normal dar cu jumate din cantitatea de lapte. O raciti si daca s-au format bulgari adugati un pic de unt si frecati bine.
Se pune peste banane.

Imagini atașate

  • 141753.jpg


#11 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2005 - 02:40 PM

Glazura se face dupa indicatiile de pe plic. Eventual nu puneti toata apa de la inceput ca sa nu fie prea lichida si daca e nevoie adaugati ulterior.
Eu nu, dar mama a patit-o cu ea.
Se aseaza a doua foaie, se pune glazura si se lasa la frigider cel putin 2 ore.
Cum eu am terminat-o pe la 12 noaptea a stat cuminte in frigider pana a doua zi.

Imagini atașate

  • 141754.jpg


#12 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2005 - 02:41 PM

Se taie in felii mai mari pentru ca se papa cu lingurita

Imagini atașate

  • 141756.jpg


#13 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2005 - 02:41 PM

M-am chinuit sa o tai cumva sa se vada si bananele dar daca le asezati cum trebuie se vad foarte fain

Imagini atașate

  • 141757.jpg


#14 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2005 - 02:44 PM

Cred ca o fac iar azi sau maine asa ca o sa mai pun o poza in care se vad mai fain bananele.

E foarte buna si in ciuda aparentelor nu e foarte dulce.

Am vazut mai devreme cand colindam pe culinar ca si Afrodite a tradus o prajitura asemanatoare dar nu am avut timp sa ma uit la ingrediente.

#15 Dariaa

Dariaa

    Captain Cook

  • Membri
  • 471 posturi
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 06 September 2005 - 02:53 PM

Super buna prajitura, a facut prietena mea, am sa o fac si eu, dar mi-e teama de foi ... niciodata nu am copt foi icon_redface.gif
Daria & felina fioroasa Giulia

#16 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 06 September 2005 - 03:07 PM

livia arata foarte bine prajitura.vreau sa te intreb cam ce dimensiuni are tava in care ai copt foile?

#17 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 06 September 2005 - 07:47 PM

daria , nu-ti fie frica de foi , sunt foarte usor de facut !!!! Foile de aici spune Livia se coc pe dosul tavii. Stii ce faci ? Ungi dosul tavii cu unt( dupa ce ai spalat binenteles si ai sters neaparat de apa!!!) , iei jumatate din aluat si incerci cu mainile sa ii dai o forma de dreptunghi cat mai apropiata de forma tavii adica nu lasi aluatul asa sfera ii faci si colturi !!! Apoi incepi sa il intinzi cu sucitorul incet si cu rabdare , dupa ce faci de cateva ori foi nu o sa ti se mai para nimic dificil !!!
Daca foile trebuie sa se intinda pe masa si apoi sa se puna pe dosul tavii ( asta in cazul in care tava se pudreaza cu faina) intinzi foaia cam la aceleasi dimensiuni pe care le are tava , apoi asezi sucitorul pe baza mica a dreptunghiului format si ridici capatul foii sa se ruleze pe sucitor, adica rasucesti incet si fin toata foaia pe sucitor si asa o pui pe dosul tavii cu sucitorul derulandu-l inapoi.
Cand vrei sa dai foaia coapta jos , daca cumva s-a lipit treci un cutit cu lama lunga intre foaie si tava si o lasi sa alunece pe un fund de lemn ( vezi sa aiba macar dimensiunea foii fundul de lemn) . Intre foi e bine sa pui cate o coala de hartie sau hartie de copt sa nu stea direct una peste alta.
Acum mai ramane sa ne spuna Livia cum scrie in reteta se pudreaza cu faina fundul tavii sau se unge cu unt , depinde cam cum e si aluatul.

Sper ca am fost de folos , daca mai ai nelamuriri ma poti intreba .

#18 IANA

IANA

    Captain Cook

  • Membri
  • 232 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 07 September 2005 - 07:25 AM

Daca va grabiti sau nu aveti chef sa coaceti, prajitura aceasta iese foarte bine si cu piscoturi sau cu biscuiti putin insiropati. Deasupra se poate pune si frisca.

#19 Lulutza

Lulutza

    Bucataras

  • Membri
  • 90 posturi
  • Location:Ro

Postat 07 September 2005 - 10:08 AM

Am facut si eu reteta asta mai demolt, tot dintr-o brosura Dr. Otker si a iesit foarte buna. Eu tin minte ca atunci nu am avut banane si am pus felii de kiwi, si se vedea foarte frumos contrastul de culoare...

#20 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 07 September 2005 - 12:16 PM

QUOTE(Dariaa)
Super buna prajitura, a facut prietena mea, am sa o fac si eu, dar mi-e teama de foi ... niciodata nu am copt foi  :oops:


Si pe mine ma cam descurajeaza foile dar nu e cazul aici.
Poate nu s-a inteles clar din poze dar coca nu se poate intinde. Nu e nici lichida de aceea trebuie ajutata un pic ca sa ajunga in toata tava. Chiar nu stiu cum sa-ti explic , dar e foarte pufoasa si destul de teapana. Albusul trebuie sa il bati tare, apoi mai pui zahar si apoi si faina. Deci iti dai seama ca nu curge, ca aluatul de clatite dar in nici un caz nu poti sa il intinzi.
De aceea eu iti recomand sa il faci asa cum l-am facut eu si o sa iasa fain.

Pui in tava aluatul si apoi inclini tava in toate directiile pana se "imprastie" uniform. Sa ungi bine tava cu unt si se va desprinde foarte usor cand e copt



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi