Sari la conținut

Poză

COZONAC ''TRANDAFIR'' CU NUCA


26 răspunsuri la acest topic

#1 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 September 2005 - 12:52 PM

Aluat:
300ml lapte cald
75g unt(margarina),moale,la temperatura camerei
80g zahar
550g faina
1galbenus
1cubulet drojdie

Pentru umplutura:
250g nuca
125g zahar
2 linguri lapte[attachmentid=20717]

Imagini atașate

  • 142370.jpg


#2 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 September 2005 - 12:53 PM

Drojdia se pune la muiat in laptele caldut iar faina se amesteca intr-un castron cu zaharul si putina sare.

Imagini atașate

  • 142371.jpg


#3 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 September 2005 - 12:54 PM

Pentru umplutura.250g nuca,125g zahar,2 linguri lapte se amesteca intr-un castron.

Imagini atașate

  • 142373.jpg


#4 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 September 2005 - 12:55 PM

Se toarna drojdia in faina,se pune untul moale si galbenusul.se framanta un aluat care se lasa la cald sa dospeasca.

Imagini atașate

  • 142374.jpg


#5 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 September 2005 - 12:56 PM

Din aluat se intinde o foaie.se poate imparti in 2 si se intind 2 foii.se lucreaza mai usor asa.

Imagini atașate

  • 142375.jpg


#6 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 September 2005 - 12:58 PM

Pe aluat se pune nuca si cateva stafide.

Imagini atașate

  • 142378.jpg


#7 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 September 2005 - 12:59 PM

Se ruleaza si se pun capetele spre interior.

Imagini atașate

  • 142379.jpg


#8 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 September 2005 - 01:01 PM

Cu un cutit ascutit se taie din aluat felii de 5-6 cm.

Imagini atașate

  • 142380.jpg


#9 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 September 2005 - 01:03 PM

Se pregateste o tava de tort cu hartie de copt si se pun feliile in tava una langa alta.

Imagini atașate

  • 142381.jpg


#10 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 September 2005 - 01:05 PM

Se unge cu galbenus de ou si se pune la copt aprox.75min.se incearca cu scobitoarea.

Imagini atașate

  • 142383.jpg


#11 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 September 2005 - 01:08 PM

Se pudreaza cu zahar.

Imagini atașate

  • 142384.jpg


#12 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 September 2005 - 01:12 PM

se taie cand s-a racit complet.

sectiune nu va pot arata ca noi maine plecam intr-o mica vacanta si trandafirul vine cu noi.
dar am mini trandafirasi in sectiune facuti dintr-o bucatica mica de aluat care nu mi-a intrat in tava.

Imagini atașate

  • 142386.jpg


#13 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 September 2005 - 01:26 PM

Suuuuper!
Seamana ca mod de lucru cu monstrul de duminica al Mamei Celeste!

#14 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 08 September 2005 - 01:27 PM

Tan,pare tare simplu.
Cand spui "unt moale",cum adica la temp camerei sau topit...putin cate putin sau tot odata...vreau sa il fac pt we


#15 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 September 2005 - 01:31 PM

este la temperatura camerei si il pui imediat dupa ce ai adaugat drojdia.

si eu am pus margarina vegetala dar in reteta era scris unt.

cel mai bine este sa amestecati aluatul cu mixerul la inceput,sa nu iasa cocoloase.

#16 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 08 September 2005 - 01:48 PM


In we o sa pun poze


#17 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 September 2005 - 02:35 PM

Poate ai vazut ca am facut si eu ceva de genul.
Aluatul era altfel facut dar mi-a placut tare mult cum arata.
Si tie ti-a iesit super si mi-ai facut pofta sa il incerc si in versiunea ta. icon_lol.gif
Merci pentru reteta, meriti un premiu pentru numarul mare de retete pe care l-ai postat deja.

#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 September 2005 - 02:41 PM

Da alea 200 de grame din pungã n-or di migdale dupã pozã? icon_rolleyes.gif
Deci, precizez cã eu cu mânuþa mea de la A la Z n-am fãcut cozonac dar am asistat de jdemii de ori la cel fãcut de mama tot de la A la Z ºi am ºi muncit.
ªi mã întreb... tot zahãrul ãla cu nucã numai cu 2 linguri de lapte cum se leagã? Nu e sec? Cã mama la 250 grame de nucã pune 100 ml de lapte ºi mai pune ºi lichiorul în care s-au înmuiat stafidele.

#19 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 September 2005 - 02:48 PM

sunt migdale macinate ca nucile erau foarte scumpe,dar sincer la gust nu difera foarte mult.

si nu sunt seci deloc.am aratat acolo in poza cum arata compozitia finala de nuca,care este umeda.

asta este varianta mea.poate altii au alta varianta de a face cozonacul. smile.gif

cate bordeie atatea obiceie.

#20 Ardnax

Ardnax

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 September 2005 - 05:06 PM

Eu fac cozonaci de ani de zile si imi plac retetele foarte bogate cu multe ingrediente si scumpe dar cu proces tehnologic scurt. O reteta buna a unei colege de forum Mama Celeste, am facut-o si prezentat-o pe scurt aici: http://www.culinar.r...=ardnax&start=0



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi