Tarta cu branza dulce si visine

Tarta cu branza dulce si visine este un desert foarte gustos si usor de preparat. Pentru aceasta reteta de prajitura trebuie sa amestecati ingredientele uscate cu margarina topita pentru a obtine un aluat moale.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu branza dulce si visine

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 40 gr amidon
  • 1 varf cutit de praf de copt
  • 1 ou
  • 60 gr zahar ( 2 linguri)
  • 125 gr margarina
  • Crema:
  • 125 gr margarina
  • 1 pahar zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 60 gr amidon
  • 1 kg branza de vaci
  • visine (300-400 de gr)

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina amestecata cu praful de copt si amidonul, oul, zaharul si margarina topita. Incepem sa le amestecam cu lingura de lemn si dupa ce amestecati cu lingura, incepeti sa masati bine aluatul cu mainile (este usor de amestecat, aluatul este moale si usor de lucrat). Il faceti bila si dupa aia il puneti pe o folie de aluminiu, si-l dati la frigider pentru 30 de minute.

Crema: Intr-un castron punem margarina topita, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Amestecam bine dupa ce amestecam, punem galbenusurile, amidonul si branza de vaci peste compozitia de margarina si amestecam din nou. Separat, intr-un castron batem cele 4 albusuri spuma. Albusurile batute spuma le rasturnam peste compozitia de branza si le inglobam usor, cu lingura. Scoatem aluatul din frigider, pregatim o forma cu fundul detasabil, o tapetam cu ulei, faina, facem un cerc de aluat corespunzator fundului formei, iar o mica parte de aluat o pastram si o punem pe margine. Aluatul trebuie sa urce pe peretii formei. In forma punem toata compozitia de branza, o nivelam cum putem cat mai dreapta, punem visinele peste branza, si unele din ele in compozitie. Se introduce la cuptorul incins la 175 de grade, pentru 80-90 de minute dupa care am bagat-o la loc in cuptorul oprit, cu usa deschisa, si am tinut-o acolo pana s-a racorit cuptorul.


Se taie si se tapeteaza cu zahar.Reteta Tarta cu branza dulce si visine a fost propusa de Pocahontas Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Cremes
4
Prajituri

Cremes

Cremesul este o reteta clasica de prajitura cu crema vanilata si foi sfaramicioase de aluat frantuzesc. Cremes sau cremsnit,...

Cremes
Supa de rosii
5
Supe de legume

Supa de rosii

Hidratanta, detoxifianta.

Supa de rosii
Parteneri
Reteta de piept de pui cu legume chinezesti
Bucataras.RO

Reteta de piept de pui cu legume chinezesti

Cand am preparat prima data acest fel de mancare nu stiam cum vor reactiona ai mei la atatea legume in farfurie. Dar .......

Reteta de piept de pui cu legume chinezesti
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!