Sari la conținut

Poză

Fel de fel de conserve pentru iarna


2323 răspunsuri la acest topic

#1081 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 November 2008 - 11:22 PM

Sunt obosita rau asa ca cer clementa. S-a pus aceasta reteta undeva?? Ca sunt tare curioasa!
La cata varza am congelat eu, cred ca nu are absolut nici o problema!! Iau o varza mai mare si ce ramane o pun in congelator. Nu dureaza mult pana ii gasesc o intrebuintare.
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#1082 Shef de gara

Shef de gara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2214 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Pe un picior de Play

Postat 05 November 2008 - 01:21 AM

....S-a pus aceasta reteta undeva?? Ca sunt tare curioasa!
.....
[/quote]

OK, o pun maine, azi pe lumina. (Acum trebuie sa plec)
"Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
"Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu

#1083 Issis

Issis

    Captain Cook

  • Membri
  • 336 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targoviste
  • Interests:calatoriile, fotografia, gastronomia

Postat 05 November 2008 - 09:55 AM


Am cules si noi via, adica vreo cateva galeti de struguri ce cresc pe le streasina, cu rol de a umbrii oarecum veranda de arsita verii. Si am facut must, normal, caci este comandata la cioban o juma de oaie-pastrama.Si pastrama fara must nu s-a mai pomenit.

Deci:
IMG_0193.JPG

IMG_0175.JPG

IMG_0198.JPG

IMG_0206.JPG

#1084 Issis

Issis

    Captain Cook

  • Membri
  • 336 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targoviste
  • Interests:calatoriile, fotografia, gastronomia

Postat 05 November 2008 - 09:57 AM

IMG_0212.JPG


IMG_0213.JPG


IMG_0220.JPG

Am pus mustul in beci si asteptam...

#1085 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 November 2008 - 10:02 AM

Storcator din ala are si taica-miu si da la manivela pana termina toti strugurii... smile.gif

#1086 Shef de gara

Shef de gara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2214 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Pe un picior de Play

Postat 05 November 2008 - 11:26 AM

CITAT(Issis @ Nov 5 2008, 09:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am cules si noi via, adica vreo cateva galeti de struguri ce cresc pe le streasina, cu rol de a umbrii oarecum veranda de arsita verii. Si am facut must, normal, caci este comandata la cioban o juma de oaie-pastrama.Si pastrama fara must nu s-a mai pomenit.


Daca nu ai aruncat inca ... treverele ? - turta aceea din coji stoarse. Pune niste apa peste ea agita bine, lasa la fermentat mai la caldura si fa-ti un otet de vin aromat si natural. Eu am luat anul trecut de la un coleg subprodusul pe care dadea sa-l arunce si inca mai am 8 -9 litrii de otet natural de casa.
Sigur, se poate si direct din vinul lasat pe drojdie daca te lasa sotul tongue.gif
"Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
"Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu

#1087 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 05 November 2008 - 11:47 AM

QUOTE(Shef de gara @ Nov 4 2008, 04:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Varza murata fara sare - reloaded tongue.gif


Si inca o intrebare va rog: Varza murata se paote congela? (Stiti, noi mai cu butoiul)


Shefule, eu primavara, cand incepe caldura , desfac butoiul, iau verzele ramase, le tai foile si le suprapun, ce ramane toc si le pun in alta punguta deasupra foilor, sa fie cam de-o cratita de sarmale in fiecare pachet si le bag la congelator si am si vara varza acra. eu desfac verzele pentru ca nu am mult spatiu in congelator si in felul asta, sunt plate pachetelele si incap mai usor.


am desfacut butoaisele de muraturi, am curatat mucegaiul de deasupra, am salvat ce era dedesubt, am strecurat zeama care arata si avea un gust impecabil si muraturile sunt tari, pepenasii la fel. sper sa stea bine acum, le-am pus mai multe greutati sa le tina sub zeama. am mai observat o chestie, toate gogonelele aduse de la tara s-au inmuiat, iar cele pe care le-am cumparat de la piata sunt tari ca piatra! multumesc de sfaturi
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#1088 Shef de gara

Shef de gara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2214 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Pe un picior de Play

Postat 05 November 2008 - 02:12 PM

CITAT(little coffee @ Nov 4 2008, 11:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sunt obosita rau asa ca cer clementa. S-a pus aceasta reteta undeva?? Ca sunt tare curioasa!


Am pus reteta aici:

Off: Parca noi am mai "lucrat" tongue.gif impreuna la borsul de legume. Mai faci?
wave.gif
"Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
"Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu

#1089 Shef de gara

Shef de gara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2214 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Pe un picior de Play

Postat 23 November 2008 - 05:06 AM

Am fost intrebat acum nici 10 zile de reteta de "baby-usturoi" murat. Mi-m propus atunci sa murez si "parintii" icon_rotf.gif mai putin sezonieri. Iata rezultatul:
Usturoi murat
Ingrediente:
400 de grame usturoi curatat.
6 ardei iuti rosii
2 lingurite bune de seminte de mustar,
2 lingurite de boabe de piper mozaic, sau de care aveti.
Marinata:
250 ml de apa, 250 ml de otet de vin de 9 grade, o lingura "cu varf" de miere de albine, sare dupa gust.(eu deloc)

Mod de preparare:
Se curata cateii de usturoi, se taie transversal ardeii iuti in felii de 5-8 mm grosime apoi se "descotorosesc" de seminte.(recomandabila folosirea manusilor si evitarea atingerii mucoaselor). Se aseaza in borcane, impreuna cu semintele de mustar si boabele de piper. Se infierbanta apa, se dizolva mierea, se adauga sarea si otetul. Se da un clocot doua, se curata eventuala spuma si se trage de pe foc. Borcanele se aseaza, pe o suprafata metalica pentru disiparea caldurii, de exemplu pe lame mai late de cutit. Eu am ridicat gratarul aragazului si le-am asezat pe tabla emailata. Marinata se toarna progresiv in borcane. La inceput se umplu circa o optime, se asteapta un minut sa se "obisnuiasca' cu naduful, se completeaza cu lichid pana sus. Se asteapta zece minute, apoi se insurubeaza capacele metalice. Nu le-am aplicat alta sterilizare, deoarece proportia de otet pe care am folosit-o e suficient de mare si pentru o eventuala imbalsamare icon_rotf.gif. Se consuma dupa circa 2 saptamani. Eu am inceput dupa 3 zile dontknow.gif
"Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
"Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu

#1090 Shef de gara

Shef de gara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2214 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Pe un picior de Play

Postat 23 November 2008 - 05:13 AM

.
Usturoi_murat_01.jpg
.
Usturoi_murat_02.jpg
.
Desi mi-am propus sa lucrez doar cu usturoiul romanesc, mai gelatinos si mai bogat in arome, cred ca mi-au scapat 2 -3 capatane din cel (pe)chinez eusa_doh.gif
Banuiala mea e ca acestia au devenit cianotici ca niste "insuficienti-cardiaci". Le recomand cura cu ... usturoi icon_rotf.gif . Din cel "adevarat" biggrin.gif
"Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
"Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu

#1091 vrabiuta

vrabiuta

    Academic Chef

  • Membri
  • 1445 posturi
  • Gender:Female
  • Location:unde se agata harta-n cui !

Postat 23 November 2008 - 11:49 AM

QUOTE(Issis @ Nov 5 2008, 09:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
[Am pus mustul in beci si asteptam...



Mama ce imagini ! Ce-as bea o cana de must ! salivez de numai ! Sa-l beti sanatosi si cu placere !
Eu am cumparat cu ceva timp inainte ,niste minunatii de gutui si au iesit :

Miniaturi atașate

  • IMG_0050.JPG
  • IMG_0051.JPG
  • IMG_0054.JPG
  • IMG_0055.JPG
  • IMG_0061.JPG


#1092 Dan@

Dan@

    (^_^) who cares ?

  • Membri
  • 9213 posturi
  • Location:Missipippi &amp; Missiruppi

Postat 13 December 2008 - 08:46 PM

Ce se poate face cu 3 sticle goale ? tongue.gif
Se spala bine, apoi se introduc intr-insele felii de usturoi si de ceapa taiate julien, o 1/2 ardei iuteeeee, o ramurica de rozmarin sau de cimbru peste care se toarna ulei potrivit de cald (dupa ce a fost infierbintat putin in prealabil). In final, la gura sticlei se pune un dop de pluta ce a fost lasat citeva ore in apa. Si gata, astea-s sticlele cu ulei aromat - cadouri pt. 3 colege ! biggrin.gif

Uleiul aromat poate fi folosit la mincaruri dupa 2 zile de la preparare, si in decursul a 2 saptamini. Cine vrea poate sa-l tina mai mult timp doar de ornament culinar. cool.gif




excesul zilnic de bere ÅŸi petrinjel duce la ficat m'chermla !

#1093 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 13 December 2008 - 09:19 PM

CITAT(Shef de gara @ Nov 23 2008, 05:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
.
.
Desi mi-am propus sa lucrez doar cu usturoiul romanesc, mai gelatinos si mai bogat in arome, cred ca mi-au scapat 2 -3 capatane din cel (pe)chinez eusa_doh.gif
Banuiala mea e ca acestia au devenit cianotici ca niste "insuficienti-cardiaci". Le recomand cura cu ... usturoi icon_rotf.gif . Din cel "adevarat" biggrin.gif


intrebare intrebatoare: ce gust are usturoiul asta murat?
am tot vazut prin supermarketuri dar nu ma atras deloc
doar curiozitatea e ffff mare.....


#1094 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3618 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 13 December 2008 - 09:20 PM

Ce ideie faina, numa ca io n-am obiectul principal, adica sticla, da o sa tin minte sa nu le mai arunc!

#1095 Shef de gara

Shef de gara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2214 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Pe un picior de Play

Postat 17 December 2008 - 02:07 PM

CITAT(Misha. @ Dec 13 2008, 09:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
intrebare intrebatoare: ce gust are usturoiul asta murat?
am tot vazut prin supermarketuri dar nu ma atras deloc
doar curiozitatea e ffff mare.....

Are o nota dominat-picanta de la ardeiul iute.E mai tare ca cel din borcanele de castraveti. Normal ca e acru ca orice muratura, are gust de usturoi, atenuat insa si nota bene, i lipseste ... hai sa o zicem pe aia dreapta: putoarea.
Mi se pare mult mai bun decat cel din magazine, atat cel romanesc, cat si cel scump german.
Daca ai un borcan mic, incearca o fractie de portie si peste circa doua saptamani poti sa-l gusti. Pana acum am dat gata un borcan (cel din imagine) si jumatare dontknow.gif

Dan@, sa-ti dau adresa pe PM?
Daca ma consideri "colega" tongue.gif trimite-mi, te rog si mie o sticla de Sarbatori.
(in vremuri nu prea indepartate de mare ... severitate financiara -batem in lemn ca iar se intorc sad.gif - innobilam uleiul de floarea soarelui cam tot asa, dar adaugam si boabe de piper mozaic si ... cateva lingurite de pasta de masline. Romania, ce vrei dontknow.gif)
"Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
"Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu

#1096 Shef de gara

Shef de gara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2214 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Pe un picior de Play

Postat 17 December 2008 - 02:10 PM

.
Lamai_marocane.jpg
.

Salted Preserved Lemons - Jamie Oliver

This is a Moroccan recipe.
Fennel seeds
Coriander seeds
Cinnamon stick
Peppercorns
Bay Leaf
Sea salt
large fat Lemons (preferably Sicilian ones with the leaves still attached)
In a bowl mix the spices into the sea salt. Cut a cross into the lemons – almost to the base, but so that the quarters stay together. Push the seasoned salt into the lemon segments and pack the lemons as tightly as possible into an airtight jar. The less space there is between the lemons the more attractive it will look and you won’t need to use so much salt. The lemons will be ready after one month of preserving, and will last for about 2 years.
Tips: The peel is edible This also works very well with limes You could preserve oranges like this too – but there are not so many recipes which use
them You must use sea salt not table salt – table salt is too chemical and harsh
Uses: For seasoning rice and couscous – it works like salt and makes the rice and couscous lemon scented put chicken/fish into a foil bag and bakes with the lemon salt Use to season stews and soups
Prep Time: 15 minutes"


Traduc pe scurt:
Lamai conservate in sare. Reteta marocana.
Sare mare, marina.
Seminte de fenicul, de coriandru, bete de scortisoara, piper, frunza de dafin.
(Eu am macinat condimentele in rasnita de cafea si am pus fara sa ma zgarcesc - si bine am facut - aproape o cana mica de cafea ca si volum, de unde si culoarea maronie.
Lamai mari si grase (ale mele mici de la oferta) taiate in cruce pana spre capat dar cu sferturile inca atasate. (Eu le-am taiat felii pentru a incapea mai multe in borcan) Intr-un castron se amesteca sarea cu condimentele si se indeasa in lamai si in jurul lor in borcan. Lamaile sunt gata dupa o luna si se pastreaza circa doi ani (in your dreams! va spun eu: se termina cu mult inainte dupa ce gustati prima data) Coaja se mananca si ea. Reteta functioneaza si cu lime, deasemenea si cu portocale (pentru care nu sunt prea multe retete) Se foloseste la asezonarea orezului si cuscsus-ului cu aroma de lamaie. Se poate pune peste/pui in pungi si coace cu lamile sarate. Folosite la asezonarea tocanelor si supelor.

Edit: Am mutat poza in fata retetei

Editat de Shef de gara, 17 December 2008 - 02:12 PM.

"Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
"Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu

#1097 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 04 January 2009 - 07:10 PM

Arcadiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, iaca ce am primit eu de la fratele meu...
Gogosari umpluti cu boabe de struguri...deliciossssssssssssss

Miniaturi atașate

  • gogosari_struguri_cornel.jpg
  • gogosari_strug_cornel.jpg

Fan n_puiu for ever



#1098 deea27

deea27

    micro Bucatar

  • Membri
  • 42 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 04 January 2009 - 08:50 PM

am gasit si eu o reteta,imi scapa numele revistei

sunt inebunita dupa pere.sa vedem daca imi si iasa.


pere_aromate.jpg

#1099 Shef de gara

Shef de gara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2214 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Pe un picior de Play

Postat 15 January 2009 - 02:34 PM

Asa un dor nebun mi-a fost azi de o dulceata de ceapa rosie... de care nu am mai mancat si nici nu am facut vreodata icon_rotf.gif

O fi mignona gara-noastraaa-micaaaaaa dar impiedicatului de acolo i vin tot felul de idei. Fara sa consult culinarul sau netul, fara sa fi citit vreodata o reteta, mi-am suflecat manecile, mi-am dat chipiul pe ceafa si am produs.
Voila de te uita!

Dulceata de ceapa rosie. (Merge de minune cu friptura)
.
Dulceata_de_ceapa_01.jpg
.
Dulceata_de_ceapa_02.jpg
.
Dulceata_de_ceapa_03.jpg
.

"Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
"Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu

#1100 Shef de gara

Shef de gara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2214 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Pe un picior de Play

Postat 07 February 2009 - 02:53 PM

Lemonix tongue.gif Reloaded

Blagosloviti si iertati boieri dumneavoastra notworthy.gif

Imi cer scuze daca socotiti ca prea ma bag in seama cu lamaile "marocanizate" hamad m'rakad dar mi-ar parea atat de rau ca doar sir Jamie Oliver si cu mine sa fim singurii care sa beneficiem de ingredientul acesta extraordinar. Sunt totusi 281 000 de referinte pe gugal ...

icon_question.gif Nu are nimeni un borcan gol, doua-trei lamai, un pumn de sare si condimente? icon_question.gif - care va plac dumneavoastra

Pregatirea dureaza maximum cinci, hai zece minute si dupa un "delta-te" cum spunea un dascal la fuckultate, aka o luna-doua de murare cu siguranta o sa ma pomeniti. ("ori de mama ori de tata / ori de mandra cateodata")

Le-am folosit intens la sosuri, la gremolata cu busuioc (cand m-am indurat sa cumpar), la tot soiul de salate fiecare dupa neamul ei, la orez, la cus-cus, la ton, sunt o nebunie cu scoici si frupte de mare, sau cu supa de creveti si noi suntem cazuti in limba dupa ele.

Nu stiam de ce se gata atat de repede borcanul eusa_think.gif pana cand nu l-am vazut pe Giunior intr-o seara, la film cu o felie in mana. eusa_naughty.gif



P.S.
Citatul din semantura mea NU este "Sa te fereasca Dumnezeu de gustul marocanului" ohmy.gif Pare rau, zau asa ....
"Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
"Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi