Sari la conținut

Poză

Fel de fel de conserve pentru iarna


2323 răspunsuri la acest topic

#1381 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 September 2009 - 08:57 PM

misha, am inteles, otetul inainte, apa dupa

adriana1980 cati castraveti ai pus maiculita, zi-mi ca sunteti multi la masa smile.gif

jenny, ai si tu dreptatea ta biggrin.gif
Asa, si?



#1382 piscotel

piscotel

    Hexe online !

  • Membri
  • 2543 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Din NORD
  • Interests:muzica,filmele,ciinii,pisicile,florile,si...cartile.

Postat 15 September 2009 - 10:32 PM

Duminica,cand ne-am intors de la nunta de la Timisoara,am oprit intr-un sat de langa Arad,renumit pentru legumicultorii
sai,si am cumparat castraveti,gogosari,varza rosie.
Asa ca azi dupa masa,dupa ce m-am cules de pe drumuri,m-am apuct de treaba si am pus :

Salata de varza rosie

P1060718.JPG

Castraveti murati

P1060724.JPG


Salata asortata- Csalamade
Pe care o fac din castravetii si gogosarii care nu corespund "STAS-ului",gogonele din gradina,ceapa.

P1060726.JPG

Acuma sunt in cratita cu apa,impachetati in ziare la dunst(pasteurizare).

P1060728.JPG


Gogosarii ii pun maine.Azi doar i-am curatat,taiat si pus cu sare si putin otet la inmuiat.
Maine va pun poza si cu gogosarii.
Cu asta am terminat cu muraturile pe anul acesta.

Editat de piscotel, 15 September 2009 - 10:38 PM.


#1383 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 September 2009 - 06:33 AM

QUOTE(piscotel @ Sep 15 2009, 11:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Salata de varza rosie



cum faci salata asta, piscotel? ca eu stiu sa fac doar proaspata si imi place asa de muuuuuuult...

#1384 Licurici

Licurici

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe-aproape

Postat 16 September 2009 - 08:53 AM

Piscotel si eu as vrea sa stiu cum pui varza rosie, te rog ne pui reteta? help.gif

#1385 piscotel

piscotel

    Hexe online !

  • Membri
  • 2543 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Din NORD
  • Interests:muzica,filmele,ciinii,pisicile,florile,si...cartile.

Postat 16 September 2009 - 11:25 AM

Asa deci dragutelor,
Cum sa va las eu daca ma rugati asa frumos ?

Salata de varza rosie.

Va trebuie :

- varza rosie
- otet din vin de 9 grade
-sare grunjoasa
- zahar sau miere
-boabe de mustar,piper,cuisoare,frunze de dafin
-cateva mere
-ulei de masline,optional
-crenguta de cimbru si marar de pus pe fundul borcanului.



Taiati varza fin ,fin,cat de subtire puteti.
Eu o amestec(frec) cu sare si zahar dupa gust.Nu cantaresc,dar pun putin mai mult,pentru ca varza mai trage din ele.
Dupa o ora,pun otet, boabe de piper,mustar(cand nu am hrean),foi de dafin,cuisoare care ii dau un gust deosebit si cateva mere parfumate,date pe razatoare.
Pun in fiecare borcan o crenguta de cimbru si una de marar.
O pun (indes) in borcane .E bine sa nu mai complectati cu apa ci numai cu zeama pe care o lasa salata.
Daca totusi trebuie,complectati spatiul ramas cu ulei.De masline ar fi bun,pentru ca atunci salata e chiar gata. biggrin.gif
Apoi o dau in dunst cam 30 de minute din momentul in care apa fierbe in cratita.
Le scot apoi si le pun in paturi(dunst uscat)pana ce borcanele se racesc complect.
Sper ca v-am fost de ajutor.
Nu uitati ca nimic nu e cantarit,dar faceti-o un pic mai picanta decat in mod obisnuit.
Iarna,cand scoateti din borcan,ceea ce ramane,se indeasa la loc,si se tine in frigider.

Merge perfect langa o fripturica de porc. icon_porc.gif

Editat de piscotel, 16 September 2009 - 11:28 AM.


#1386 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 September 2009 - 11:39 AM

piscotel nu este foarte mult 30 de minute sa fierbi varza in borcane?
Asa, si?



#1387 armeana

armeana

    Bucataras

  • Membri
  • 52 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:[IMG]http://i130.photobucket.com/albums/p275/armeana/BAIETI/AVATAR/cafea/Craciunul/462146qcoj5qu3yr.gif[/IMG]

Postat 16 September 2009 - 11:57 AM

Va rog ajutati-ma,vreau sa pun fasole la borcan pt.iarna ,fara rosii,ceapa si ardei ,ma ajuta-it ?

#1388 Licurici

Licurici

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe-aproape

Postat 16 September 2009 - 12:30 PM

Piscotel multumesc mult pentru reteta! pupic.gif floare.gif

#1389 piscotel

piscotel

    Hexe online !

  • Membri
  • 2543 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Din NORD
  • Interests:muzica,filmele,ciinii,pisicile,florile,si...cartile.

Postat 16 September 2009 - 01:11 PM

CITAT(armeana @ Sep 16 2009, 12:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Va rog ajutati-ma,vreau sa pun fasole la borcan pt.iarna ,fara rosii,ceapa si ardei ,ma ajuta-it ?


Armeana,
Am sa-ti spun cum procedeaza mama.
Spala si curata fasolea verde de capete.O rupe bucati.
Apoi o pune intr-o cratita mare cu apa si sare (mai sarata ca atunci cand o mananci),+ 2 -3 legaturi de patrunjel si telina verde.
O fierbe pana cand fasolea se inmoaie,e buna de mancat.
O aseaza in borcane de 800 g,o acopera cu zeama in care a fiert.
Poti pune si o aspirina la fiecare borcan,pentru siguranta.
Acum urmaza operatiunea cea mai importanta.
Se dau borcanele in dunst(sterilizare),in cratita cu apa,acoperite cu prosoape,o ora,din momentul in care incep sa fiarba.
Apoi le scoti si le pui intre prosoape si paturi (duns uscat),pana se racesc.
Daca sterilizarea s-a facut corect,capacele" se trag "in jos,semn ca s-a creat vid.
Daca nu ai sterilizat corect,fasolea va incepe sa fermenteze !
Succes.



CITAT(Licurici @ Sep 16 2009, 01:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Piscotel multumesc mult pentru reteta! pupic.gif floare.gif


Sper sa o faci si sa-ti placa. floare.gif


#1390 adriana1980

adriana1980

    Academic Chef

  • Membri
  • 1478 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti, mutata la Bolintin acu' aproape patru ani
  • Interests:animalute, literatura, decoratiuni, flori...

Postat 16 September 2009 - 01:40 PM

Pe principiul "murez tot ce prind" azi am murat arbagic...ca il aveam prin camara, lumina nu am avut ca sa stau pe culi, gaze ioc ca au fost inchise, deci ca as imi treaca timpul si sa nu ma enervez pe domnii de la electrica...

bogdana, l-am intrebat pe barbat, 9kg de castarveti a pus...suntem multe guri la masa, intr-adevar....2!plus cainii dar aia nu mananca muraturi frecvent_pe Kitty am mai prins-o asta iarna furand cate un gogosar murat dar ii trece...

Imagini atașate

  • mancarica_142__Small_.jpg





#1391 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 September 2009 - 02:11 PM

pareau foarte, foarte multi, eu am pus 5 deci nu sunt prea multi ai tai mai ales ca noi suntem 2+1 (ei ii plac mai mult proaspeti dar nu se da inapoi nici de la aia murati)
Asa, si?



#1392 armeana

armeana

    Bucataras

  • Membri
  • 52 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:[IMG]http://i130.photobucket.com/albums/p275/armeana/BAIETI/AVATAR/cafea/Craciunul/462146qcoj5qu3yr.gif[/IMG]

Postat 16 September 2009 - 02:52 PM

Piscotel multumesc,sper sa-mi stea

#1393 adriana1980

adriana1980

    Academic Chef

  • Membri
  • 1478 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti, mutata la Bolintin acu' aproape patru ani
  • Interests:animalute, literatura, decoratiuni, flori...

Postat 16 September 2009 - 02:58 PM

CITAT(Bogdana @ Sep 16 2009, 03:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
pareau foarte, foarte multi, eu am pus 5 deci nu sunt prea multi ai tai mai ales ca noi suntem 2+1 (ei ii plac mai mult proaspeti dar nu se da inapoi nici de la aia murati)




sunt 2 borcane de 3 litri in otet pentru mine si 2 de 5 litri si inca unul de 3 in saramura ...tot proaspeti ii plac si ei , castraveti murati nu a mancat inca dar e o idee ca sa alunece fripturica bine pe gat...




#1394 lala

lala

    Bucataras

  • Membri
  • 124 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Buzau (Buzau)

Postat 16 September 2009 - 02:59 PM

[quote name='adriana1980' date='Sep 16 2009, 02:40 PM' post='771484']
Pe principiul "murez tot ce prind" azi am murat arbagic...ca il aveam prin camara, lumina nu am avut ca sa stau pe culi, gaze ioc ca au fost inchise, deci ca as imi treaca timpul si sa nu ma enervez pe domnii de la electrica...

Arpagic murat?N-am auzit ,dar cred ca e bun.Ne spui reteta,mersi smile.gif


#1395 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 16 September 2009 - 03:23 PM

Hello, aveti o reteta de conopida la otzet?? merci

Fan n_puiu for ever



#1396 adriana1980

adriana1980

    Academic Chef

  • Membri
  • 1478 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti, mutata la Bolintin acu' aproape patru ani
  • Interests:animalute, literatura, decoratiuni, flori...

Postat 16 September 2009 - 03:32 PM

CITAT(lala @ Sep 16 2009, 03:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arpagic murat?N-am auzit ,dar cred ca e bun.Ne spui reteta,mersi smile.gif



Arbagicul curatat_1 kg in 2 ore juma' de te iau toti nervii _pus in borane.Peste el un amestec fierbinte de 1 parte de otet, 3 de apa, putin zahar_asta e de la mine bagata ca in reteta nu era dar imi palce combinatia acru-dulce_, putina sare, boabe de piper, de mustar si 2 boabe de ienibahar_tot de la mine, sa fie, era si ienibaharul prin preajma!

Borcanele inchise, fierte jumatate de ora de cand incep sa clocoteasca, scoase, invelite in paturi paan se racesc ele in ritmul lor.




#1397 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 September 2009 - 03:37 PM

QUOTE(stella @ Sep 16 2009, 03:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Hello, aveti o reteta de conopida la otzet?? merci


exact ca la gogosari: o parte otet de 9grade, 2 parti apa, sare-o lingura la litrul de lichid, 300gr zahar (la litrul de otet - dar poti sa pui si dupa gust), boabe de piper si mustar, foi de dafin, hrean-radacina. zeama se fierbe, se oparesc bucatelele de conopida trecandu-le prin zeama. se aseaza in borcane, alternand cu mirodeniile si radacinile de hrean, se toarna zeama fierbinte peste, se pune un capac din frunze de telina, flori uscate de marar, se leaga sau se capseaza borcanele. nu dai gres.

#1398 adriana1980

adriana1980

    Academic Chef

  • Membri
  • 1478 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti, mutata la Bolintin acu' aproape patru ani
  • Interests:animalute, literatura, decoratiuni, flori...

Postat 16 September 2009 - 03:38 PM

CITAT(stella @ Sep 16 2009, 04:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Hello, aveti o reteta de conopida la otzet?? merci



Barbatu' meu pune conopida cu tot cu gosgosari, reteta de la otet e : 1 parte otet, 2 de apa, la fiecare litru de otet o lingura de sare si una cu varf de zahar sau o lingura mai mica de miere_zaharul si sarea le pune cu un linguroi de ciorba, un pic mai mare decat o lingura normala_, foi de dafin _2 la fiecare litru de zeama_, boabe de piper di de mustar.Fierbe amestecul pana clocoteste si il lasa sa se raceasca si il pune in borcane cald spre caldut.


Si ce am mai observat e ca el in toate muraturile, indiferent ca sunt in saramura sau in otet pune si cate o radacina-doua de hrean_rondele, pus printre muraturi_ca cica asa raman tari si nu se balosesc.Si eventual cate un ardei iute.




#1399 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 16 September 2009 - 03:44 PM

Moatza si Adriana 80 , merciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii biggrin.gif
Fan n_puiu for ever



#1400 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 September 2009 - 03:51 PM

QUOTE(stella @ Sep 16 2009, 03:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Moatza si Adriana 80 , merciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii biggrin.gif


stella, ptr tine oricand cu placere.



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi