Sari la conținut

Poză

Prajitura din foi cu miere


97 răspunsuri la acest topic

#21 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 December 2006 - 04:50 PM

Micul tocmai asta imi spunea sora mea cind eu vroi-am sa pap "iti ies ochii ca la melc pina intinzi aluatul" pe cuvint ca nu mi-au iesit ochii ca la melc, nu stiu celelante fete care au incercat deja ce parere au.
De la sora mea am 4 retete (cantitati diferite) ea mi-a spus incearca si tu si care merge aia este laugh.gif laugh.gif laugh.gif asa ca m-am uitat in cartea lui Jurcovan.

Cind o sa iti mai vina pofta poti incerca cu incredere reteta mea!

#22 sheyla

sheyla

    Captain Cook

  • Membri
  • 282 posturi
  • Location:germania

Postat 10 December 2006 - 05:09 PM


INTR-ADEVAR ITI IES OCHII CA LA MELC la intinsul foilor, dar se merita! parajitura asta este DELICIOASA! trebuiesc respectate niste conditii pt ca foile sa se intinda mai bine si frumos, deci: nu puneti mai multa miere decat cantitatea indicata, altfel aluatul devine tare si sfaramicios (mi s-a intamplat si mie de cateva ori.. dar pt ca sotului meu ii place extrem de mult aceasta prajitura, tot repetand-o am invatat ce si cum!); intindeti foile imediat dupa framantarea aluatului, ALTFEL... ati ghicit, se intareste!!!!! tongue.gif
eu intotdeauna triplez cantitatea ingredientelor, pt ca imi place mai inalta, si sa am si foi de rezerva in caz de ceva... tongue.gif



#23 Santa_37356

Santa_37356

    Academic Chef

  • Membri
  • 1390 posturi

Postat 10 December 2006 - 08:07 PM

Aveti dreptate, de buna ii tare buna si dupa ce va mai trece putin timp, voi uita si precis o s-o mai fac, dar atunci numai cu reteta ta.
Sheyla n-am pus miere prea multa, eu aveam reteta cu 500 g faina, doua linguri miere calda, 100 g unt, 4 linguri lapte, 150 g zahar.Cica se framanta, se imparte in ' si se coc 4 foi.Ce sa framant tata, ca mie astea imi erau ca niste farmituri.Am mai pus vreo 3 linguri de unt si vreo 80 g de unt, dar si asa tare greu am intis foile.Era tare putina "materie prima", bine pentru super experienta mea.
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."

#24 Lumiere

Lumiere

    Big Chef

  • Membri
  • 528 posturi

Postat 11 December 2006 - 11:03 AM

Micule , mie imi place tare mult cu ti-a iesit prajitura, iar stratul de gem are o culoare super. As vrea sa te intreb daca a doua zi a ramas crema alba , ca mie nu-mi ramine alba si nu stiu de ce! dontknow.gif

#25 Santa_37356

Santa_37356

    Academic Chef

  • Membri
  • 1390 posturi

Postat 11 December 2006 - 01:06 PM

(Lumiere @ Dec 11 2006, 09:03 AM)

Micule , mie imi place tare mult cu ti-a iesit prajitura, iar stratul de gem are o culoare super. As vrea sa te intreb daca a doua zi a ramas crema alba , ca mie nu-mi ramine alba si nu stiu de ce! dontknow.gif



Gemul e de visine, iar crema a ramas alba.Am cititce-ai scris tu, dar eu nu cred ca din cauza aia ti se ingalbeneste pentru ca si al meu a fost foarte tare ( dupa ce l-am facut de doua ori), eu cred ca mai degraba se ingalbeneste de la laptele care l-ai folosit, poate a fost de casa si e mai gras, sau untul.Sau nu stiu dar sa stii ca de tare a fost tare si la mine grisul.
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."

#26 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 December 2006 - 03:29 PM

(sheyla @ Dec 10 2006, 06:09 PM)

INTR-ADEVAR ITI IES OCHII CA LA MELC la intinsul foilor, dar se merita! parajitura asta este DELICIOASA! trebuiesc respectate niste conditii pt ca foile sa se intinda mai bine si frumos, deci: nu puneti mai multa miere decat cantitatea indicata, altfel aluatul devine tare si sfaramicios (mi s-a intamplat si mie de cateva ori.. dar pt ca sotului meu ii place extrem de mult aceasta prajitura, tot repetand-o am invatat ce si cum!); intindeti foile imediat dupa framantarea aluatului, ALTFEL... ati ghicit, se intareste!!!!! tongue.gif
eu intotdeauna triplez cantitatea ingredientelor, pt ca imi place mai inalta, si sa am si foi de rezerva in caz de ceva... tongue.gif


Pe cuvint de pionier ca nu mi-au iesit ochii ca la melc, eu l-am intins cind aluatul era un pic caldut nu stiu daca asta a ajutat dar m-am mirat de ce nu depun efort precum sora mi-a descris. laugh.gif

#27 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 December 2006 - 03:33 PM

(Lumiere @ Dec 11 2006, 12:03 PM)

Micule , mie imi place tare mult cu ti-a iesit prajitura, iar stratul de gem are o culoare super. As vrea sa te intreb daca a doua zi a ramas crema alba , ca mie nu-mi ramine alba si nu stiu de ce! dontknow.gif


Eh uite asta chiar ca nu am urmarit sa fie din cauza grisului...nu am nici o idee .

#28 Lumiere

Lumiere

    Big Chef

  • Membri
  • 528 posturi

Postat 11 December 2006 - 08:16 PM

Micul si Cristina , de-abia astept sa fac prajitura de Craciun si atunci va spun daca ramine alba crema. Eu nu am probleme la intinsul foilor rolleyes.gif , chiar le intind usor , pun un praf de faina si pe tava si pe aluat si merge superusor icon_smile.gif

#29 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 December 2006 - 06:15 AM

Uite Lumiere mie mi-a venit o idee, ma gindeam sa bag niste frisca batuta in crema cu gris daca se subtiaza crema pun ceva gelatina, am sa o refac folosind ideea asta dar nu pentru Craciun va tin la curent icon_smile.gif

Editat de Cristina, 12 December 2006 - 06:15 AM.


#30 Kalman_41074

Kalman_41074

    micro Bucatar

  • Membri
  • 20 posturi

Postat 06 January 2007 - 02:53 PM

A mea a iesit asa:

Miniaturi atașate

  • mezeslapok.jpg


#31 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 January 2007 - 05:24 PM

Aleda woow ce bine arata !

#32 esmma

esmma

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Austria

Postat 07 January 2007 - 04:51 PM

Am reusit in sfarsit aceasta prajitura,am urmarit si sfarurile fetelor de aici si am respectat reteta intocmai.Am incercat mai demult prajitura,nu stiu daca dupa aceeasi reteta ,dar a fost esec total,nu am putut intinde foile deloc,dar cum mie mi-a placut prajitura cu miere,am incercat aceasta reteta,recunosc ca am avut ceva emotii ,amintiri din prima incercare wink.gif ,insa a iesit nesperat de bine si foile s-au intins foarte usor.Am folosit gem de caise si a iesit buna,buna la gust.Aici poza:[attachmentid=77849]

Miniaturi atașate

  • S7000244.JPG


#33 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 January 2007 - 06:52 PM

Mama ce bine arata esmma iti vine sa musti din ecran wink.gif

#34 giuli74

giuli74

    Bucataras

  • Membri
  • 118 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 January 2007 - 03:31 AM

Azi am facut si eu praji asta,si mi s-a parut ca nu o sa-mi ajunga aluatul pentru 4 foi,probleme cu intinsul nu am avut chiar a fost neaspteptat de usor,insa foile au iesit foarte subtiri in comparatie cu ce am vazut la voi,acum eu zic asa ,ca, Cristina spunea ca sta pe foc pina incepe sa fiarba si sa se dubleze si eu nu am vazut sa mi se intimple asta,si crema dupa ce am taiat din ea am vazut ca e mai inalta decat foile,insa la gust e tare, tare buna ,asa ca va rog sa ma aplaudati pentru ca e pentru prima data cind fac si eu o prajitura cu foi si ca e comestibila.Va multumesc

biggrin.gif

-

#35 giuli74

giuli74

    Bucataras

  • Membri
  • 118 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 January 2007 - 04:14 AM

Mi-a intrat de 2 ori mesajul,va rog sa-mi stergeti unul,adevarul e ca nici nu stiu unde gresesc,va multumesc mult

-

#36 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 January 2007 - 05:34 AM

(giuli74 @ Jan 10 2007, 04:31 AM)

Azi am facut si eu praji asta,si mi s-a parut ca nu o sa-mi ajunga aluatul pentru 4 foi,probleme cu intinsul nu am avut chiar a fost neaspteptat de usor,insa foile au iesit foarte subtiri in comparatie cu ce am vazut la voi,acum eu zic asa ,ca, Cristina spunea ca sta pe foc pina incepe sa fiarba si sa se dubleze si eu nu am vazut sa mi se intimple asta,si crema dupa ce am taiat din ea am vazut ca e mai inalta decat foile,insa la gust e tare, tare buna ,asa ca va rog sa ma aplaudati pentru ca e pentru prima data cind fac si eu o prajitura cu foi si ca e comestibila.Va multumesc

biggrin.gif


Eu te felicit wav.gif
dar ce tava ai avut (marime)? cu dublatul nu stiu ce sa iti raspund eu asta am vazut cu ochisorii astia albastrii si fara lentile, lupa sau ochelarii, pe cuvint de culinareasa.
pupic.gif arata foarte bine !

Editat de Cristina, 10 January 2007 - 06:07 AM.


#37 vasil_39544

vasil_39544

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 10 January 2007 - 08:38 AM

Buna fete culinarese. Asta e o prajitura care o fac de 2 ori pe an. De Paste si de Craciun. Daca nu e praji asta, parca nu sunt sarbatori. Dar nu o fac in restul anului, desi imi place enorm. Asa parca sarbatorile sunt mai speciale. Si mie imi ies foile usor, dar nu a fost intotdeauna asa. In timp, am invatat sa le fac, ideea e de a tine aluatul pe aragaz la caldura sa nu se raceasca repede, se lucra mai usor. Si foile se intind direct pe fundul tavii, nu pe masa prima data. Merge mai repede. In crema de gris uneori mai pun nuca de cocos. Iar ca si gem, cel de caise. Si acuma salivez cand ma gandesc.

Mami de



si


#38 tanku

tanku

    sheepish sheep

  • Membri
  • 310 posturi
  • Location:al patrulea gard, langa debarcader

Postat 10 January 2007 - 02:57 PM

Imi plac foarte mult prajiturile de acest gen, dar n-am facut niciodata foi coapte pe dosul tavii, asa ca as avea niste intrebari, pentru Cristina si celelalte fete care au incercat-o:

1 - cam ce dimensiuni are tava (poate fi tava normala de aragaz, de-aia cu margine lata, sau e prea mare?)
2 - dosul tavii il pudrez cu faina, am inteles, dar (de lene icon_redface.gif ) as putea incerca sa pun hartie de copt? Sau ma complic?

Multumesc anticipat. Sper sa revin in we cu poze..reusite. icon_scratch.gif

Editat de tanku, 10 January 2007 - 02:59 PM.


#39 esmma

esmma

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Austria

Postat 10 January 2007 - 03:55 PM

tanku,eu am folosit o tava cu dimensiunea de 26*37,nu stiu cum e tava de la cuptorul tau,pentru ca a mea la mijloc e putin mai adanca si deci nu poti coace pe ea.Poti sa te uiti cum mi-a iesit mie la dimensiunea care am zis.Foaia am intins-o direct pe tava unsa cu margarina si pudrata cu faina si a mers f bine si asa.Zic io ca,nu merita sa te mai complici cu hartia. smile.gif

#40 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 January 2007 - 06:17 PM

tanku tava mea 33x22 cm smile.gif
Asa cum a spus si esmma cel mai bine este sa ungi tava cu unt/margarina si sa presari faina, eu tot direct pe tava am intins foaia.





Răspunde la acest topic



  


7 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi