Sari la conținut

Poză

Prajitura din foi cu miere


97 răspunsuri la acest topic

#81 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 23 October 2007 - 06:24 AM

Cristina,taci ca te-a auzit(hi,hi)
Auzi ca vine...
Pai atunci te asteptam Nasico,sa vedem ,sa comparam si sa constatam... tongue.gif

Fetele va pup pe toate,pe mai tirziu! biggrin.gif


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#82 Mocca

Mocca

    Captain Cook

  • Membri
  • 459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva pe aici
  • Interests:multe si ..marunte

Postat 23 October 2007 - 09:17 AM

CITAT(Afrodite @ Oct 22 2007, 06:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ei,vezi m-am gindit eu ca nu te superi si cum te cunosc esti fata de treaba icon_biggrin.gif
Dar asa sint eu,mai bine intreb s-au dau de stire inainte ,decit sa risc ......

Mocca,estri formidabila.!!
Nu numai ca ne-ai scris reteta ai si realizat-o pas cu pas.
si un mare mare,
Dar o mica intrebare am tostusi.
Cit de mare este tava pe care ai copt foile?Mersi in prealabil si sa va fie de bine!


Afrodite mii de scuze, acum am vazut intrebarea ta, sper ca nu e prea traziu, tava mea are30/30 cm smile.gif

mocca

#83 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 24 October 2007 - 12:39 AM

QUOTE(moatza @ Oct 17 2007, 08:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nasho, ce mishto-i dida! eu n-am prestat foi niciodata!


moatzo eu am facut foi o singura data si am ramas cu traumelu dupa mine > dar nu , nu din vina aluatului , vai, ci din vina mea , ca atita mi's de dashteapta , am potential , nu gluma: am tinut bietele foi in cuptor pret de 25 minute laugh.gif si nu stiam de ce -s tari ca betonul ..de nici pesmeti n-am pututu face din ele biggrin.gif ....ei bine asta se intimpla undeva mai in spate ...ca vreme ....dar parca vad acum momentu rolleyes.gif


Fan n_puiu!

#84 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 24 October 2007 - 01:27 AM

smile.gif Afrodite , Cristina, fetele,

am studiat retetele : Dida mea e la fel , dar in cantitati un pic diferite;

seamana cu reteta de la Micu ;

am si facut sapaturi in "arborele genealogic " al prjiturii Dida mea> e de la sotia unui coleg de-al unei colege de-a mamei mele; sotie care e de loc din Banat , deci prajitura isi are radacinile prin Banateana de la Elaida.

si rudele lu' Micul erau si ele pe acolo in excursie prin Banat ; sau se poate presupune ca banatenii s-au dus in trip prin Satu Mare laugh.gif

s-au ocupat altii de asta precis , dar sa revin:

Reteta mea de Dida:
__________________________________________________
Aluat de foi : 150 gr zahar pudra
2 linguri de miere
3 linguri de lapte
1 ou
30 gr unt
1 lingurita de bicarbonat ( stins )
un virf sare
500 gr faina.

Crema : 250 ml lapte
3 linguri rase de gris
200 unt
170 gr zahar pudra
zeama de la 2 lamii ( sau mai putin -dupa gust -)
Gem de caise ( sau alt gem acrisor ) .
________________________________________

ies 4 foi -subtiri____________


...acum inteleg de ce v-au iesit okii ca la melc la intinsul foii ; si mama se chinuie cu foile astea ;ea le intinde direct pe dosul tavii.

dida asta n-are destul lichid la aluat si e normal - se intinde ca naiba de greu ;

cristina tu stii ce stii , evident ca ai stat bine cu okii , relaxati bine merci , pai tu ai folosit 460 faina si 150 miere ...

crema de la dida mea e prea muuulta !

tare ma bate gindul sa-mi revizuiesc atitudinea si sa incerc foile de la albinitza ta !
am mai zis asta o data si la Elaida ...dar n-am putut domnule sa ma apuc de foi .....neam'

poate le fac vara asta ! scuze la mine vine vara , in decembrie e VARRAAAAAAAAAAA cald si bine biggrin.gif

Fan n_puiu!

#85 Nikky

Nikky

    Big Chef

  • Membri
  • 910 posturi
  • Location:somewhere

Postat 13 December 2007 - 09:25 PM

QUOTE(Nasha @ Oct 17 2007, 10:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>


si praji mea ( la mine in caiet ii zice Dida)/foile is facute de mama rolleyes.gif

yummy praji Cristina!


Nasha, felicitari! arata de milioane.

pont : culoarea nu se obtine de la o lingura de miere in plus, ar putea iesi tari foile, ingredientele amesteca se fierb pe foc,pana au culoare de caramel si miros de portocala. biggrin.gif

eu am o alta reteta, pe care o fac de vreo 6 ani, la toate sarbatorile. si a mea se numeste Albinuta.


#86 Ana Daniela

Ana Daniela

    micro Bucatar

  • Membri
  • 28 posturi

Postat 20 December 2007 - 05:53 PM

Am facut si a iesit foarte buna am respectat reteta am avut cantar electric..si mi-au iesit doar 3 foi probabil tava a fost mai mare data viitoare voi incerca cu tava mai mica ca sa imi iasa 4 oricum e minunata reteta multumesc.

Miniaturi atașate

  • IMG_2692.JPG


#87 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 December 2007 - 02:52 AM

QUOTE(Ana Daniela @ Dec 20 2007, 06:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut si a iesit foarte buna am respectat reteta am avut cantar electric..si mi-au iesit doar 3 foi probabil tava a fost mai mare data viitoare voi incerca cu tava mai mica ca sa imi iasa 4 oricum e minunata reteta multumesc.


Ma bucur ca v-a placut smile.gif

#88 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 December 2007 - 02:53 AM

QUOTE(Nikky @ Dec 13 2007, 10:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nasha, felicitari! arata de milioane.

pont : culoarea nu se obtine de la o lingura de miere in plus, ar putea iesi tari foile, ingredientele amesteca se fierb pe foc,pana au culoare de caramel si miros de portocala. biggrin.gif

eu am o alta reteta, pe care o fac de vreo 6 ani, la toate sarbatorile. si a mea se numeste Albinuta.


Nikky unde este reteta? smile.gif

#89 vero79

vero79

    micro Bucatar

  • Membri
  • 16 posturi
  • Gender:Female
  • Location:VALEA JIULUI

Postat 22 February 2009 - 12:13 AM

ASTAZI A FACUT SI MAMA MEA PRAJITURA CU FOI SI MIERE DUPA O RETETA DIN PRACTIC.MAMA MEA SE PRICEPE FOARTE BINE LA FACUT FOIILE,MIE IMI PLACE IN SCHIMB SA FAC BLATURILE. tongue.gif

#90 Una_

Una_

    Master of disaster

  • Membri
  • 1685 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 23 November 2010 - 12:09 AM

am facut'o sambata, servita duminica, musafirii in extaz,e cea mai buna praitura facuta de mine pina in prezent, se va repeta f curand, multumiri Cristina si celorlalte fete!

Miniaturi atașate

  • IMG_1092.JPG

I'd rather spend my whole life knowing that I'm not perfect, rather
than waste my life trying to be.

#91 Una_

Una_

    Master of disaster

  • Membri
  • 1685 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 23 November 2010 - 12:10 AM

inca o poza

Miniaturi atașate

  • IMG_1090.JPG

I'd rather spend my whole life knowing that I'm not perfect, rather
than waste my life trying to be.

#92 liana10

liana10

    Captain Cook

  • Membri
  • 224 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara

Postat 24 November 2010 - 07:08 PM

Am vreo doua borcane cu miere prin camara, ar trebui ssa le "investesc" in prajitua asta ;-)

#93 luly19

luly19

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 23 June 2011 - 05:44 PM

Buna! Am incercat de cateva ori pana acum sa fac prajitura din foi cu miere si niciodata nu mi-a iesit cum trebuie.Ori foile sunt prea subtiri ori nu se inmoaie.Nu stiu exact unde gresesc,dar sper sa imi dea cineva un sfat pentru a nu mai esua .Multumesc anticipat !

#94 carmenb62

carmenb62

    Bucataras

  • Membri
  • 94 posturi

Postat 24 June 2011 - 01:43 PM

luly dear,
nu te mai chinui sa faci foile!
cumpara un pachet de foi de pandispan din comert si ai rezolvat problema (si salvezi si o gramada de timp)\
eu am facut aceasta prajitura si cu foi chinuite de atata intins si cu foi din comert.
nu am observat o prea mare diferenta.

#95 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 24 June 2011 - 01:57 PM

QUOTE(carmenb62 @ Jun 24 2011, 01:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
din comert.
nu am observat o prea mare diferenta.



nu? foile de pandispan sunt cu totul si cu totul altceva.

foile cu miere de albine au alta gust,alta consistenta.


Luly,aluatul trebuie sa fie mai molcutz(ai grija la faina).deoarece pe parcurs se intareste(din cauza de miere si unt)...apoi inceraca sa-l intinzi intre 2 foi de hartie copt si cat mai repede cu atat mai bine.

Sigur vei reusi.

#96 stef60

stef60

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 19 December 2012 - 08:08 PM

Daca mi se permite- o sugestie= incercati si cu folie si apoi se transfera pe dosul tavii- o sa incerc si eu prajitura asta- am mai multe variante- una este atata de laborioasa- o sa incerc sa va scriu - daca o sa ma lasati- am facut-o si eu de vreo 2 ori- dar m-am lasat pagubasa- pe cand asta este super simpla pe langa aia complicata a mea- multumesc Cristinei pentru prezentare si sugestii!

#97 mona_tavi

mona_tavi

    Bucataras

  • Membri
  • 69 posturi

Postat 21 December 2012 - 09:19 AM

La noi Albinita este traditionala de Craciun, iar anul acesta m-am oprit asupra acestei retete.
Am facut si eu foile (urmand ca maine sa fac si crema) si nu am avut probleme cu intinsul foilor. Le-am intins direct pe tava de la aragaz tapetata cu margarina si faina, iar aluatul, fiind caldut(l-am tinut mereu la cald pe aragaz) si tava fiind fierbinte, s-a comportat chiar f bine. Multumesc pt reteta. Este super!
Singura diferenta este ca eu am facut o portie si jumatate pt a fi sigura ca-mi ies 4 foi.
Succes celor care vor sa o incerce si Curaj!!! ca nu este greu deloc.

Editat de mona_tavi, 21 December 2012 - 09:20 AM.


#98 alice07

alice07

    Bucataras

  • Membri
  • 54 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pitesti

Postat 29 December 2012 - 04:01 PM

am facut si eu aceasta praji de Craciun, cu emotii pt intinsul foilor. Spre bucuria mea, avand aluatul pe aragaz, nu am avut probleme cu foile, am preferat sa le intind pe masa si sa le transfer pe dosul tavii. Am folosit tava de 25*35, cred ca se putea si pe o tava mai mare, foile au crescut destul. Insa consider ca 400 ml lapte nu a fost suficient pt crema, as fi vrut ceva mai multa. In rest, prajitura a avut vreo 3 zile sa se inmoaie, a fost f apreciata.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi