Sari la conținut

Poză

Rulouri cu crema


105 răspunsuri la acest topic

#1 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2005 - 09:02 PM

Am facut crema pe care au laudat-o pe buna dreptate Adriana si Afrodite si am fost tare incantata de ea.
Am facut niste rulouri din aluat foietaj.
Asadar am folosit un pachet cam de 600 g (de restul 200g am facut strudel cu mere) de aluat foietaj.
Pe care l-am taiat dupa cum se vede in poza si l-am incolacit pe niste rulouri de lemn.
[attachmentid=23526]

Imagini atașate

  • r1.jpg

Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#2 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2005 - 09:03 PM

Rezulta asa ceva
[attachmentid=23528]

Imagini atașate

  • r2.jpg

Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#3 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2005 - 09:04 PM

Asta reprezinta cam 2/3 din ce mi-a iesit
[attachmentid=23530]

Imagini atașate

  • r3.jpg

Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#4 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2005 - 09:05 PM

Crema am facut-o din 200 ml frisca lichida, 150 g ciocolata menaj si un pic de esenta de migdale[attachmentid=23531]

Imagini atașate

  • r4.jpg

Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#5 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2005 - 09:06 PM

Am pus frisca la fiert, am adugat ciocolata si cand a fost gata topita am luat-o de pe foc.
[attachmentid=23532]

Imagini atașate

  • r5.jpg

Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#6 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2005 - 09:08 PM

Am pus-o la frigider pana a doua zi
Am batut-o bine bine si a rezultat o crema consistenta dar nu foarte multa pt ca nu mi-a ajuns doar pt jumate din rulouri
[attachmentid=23535]

Imagini atașate

  • r6.jpg

Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#7 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2005 - 09:09 PM

Um umplut rulourile si le-am pudrat din plin
[attachmentid=23537]

Imagini atașate

  • r7.jpg

Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#8 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2005 - 09:09 PM

Sectiune
[attachmentid=23538]

Imagini atașate

  • r8.jpg

Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#9 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2005 - 09:10 PM

Le-am pastrat la frigider si au fost super bune. Ruloul era numai bun nici prea moale nici prea crocant.
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#10 Liliana Neciu

Liliana Neciu

    Big Chef

  • Membri
  • 748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Gilau (Cluj)
  • Interests:familia, muzica, florile

Postat 26 October 2005 - 09:19 PM

icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif love10.gif love10.gif love10.gif
Cat de repede... incerc! MUltumesc si de aceasta reteta minunata! floare.gif



#11 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2005 - 09:36 PM

Livia mi-ai indulcit seara arata asa de bineeeeeeee...... thumbsup.gif
IPB Image

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 October 2005 - 10:58 PM

aaaaa, ganascha de ciocolată că nu pricepeam despre ce e vorba, cred că sunt super bune icon_cheers.gif

#13 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 27 October 2005 - 10:01 AM

Arata excelent! Cu ce le-ai umplut??(Cu seringa?)

#14 Robotzica

Robotzica

    Captain Cook

  • Membri
  • 230 posturi
  • Location:Romania

Postat 27 October 2005 - 10:30 AM

Cum se coc aceste rulouri?Pe betele de lemn?

#15 Miorica

Miorica

    micro Bucatar

  • Membri
  • 14 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 27 October 2005 - 10:43 AM

Excelente, excelente o sa le fac, cu ciocolata amaruie ca d-aia am si posed si aluat, abia astept, bravo!!!

#16 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 27 October 2005 - 10:59 AM

Maya, le-am umplu cu sac (punga, nu stiu cum sa-i zic) din acela de ornat dar nu cu varful cel mai subtire ca e destul de mare mijlocul ruloului, ci cu unul mai maricel si rotund.

Robotzica, le-am copt pe niste bete de lemn dar nu stiu de unde sa-ti zic ca le-ai gasi. Mie mi-a dat mama o parte din ale ei (ea le are de cativa ani si face niste rulouri din aluat special care apoi se dau prin galzura si nuca de cocos si evident sunt umplute cu crema- foarte mult de lucru cu ele dar merita ca sunt super)
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#17 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 27 October 2005 - 11:32 AM

Merci ,Livia..ma gîndeam eu .. icon_smile.gif

#18 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 27 October 2005 - 12:29 PM

QUOTE(Micu Livia @ Oct 27 2005, 11:59 AM)

mama face niste rulouri din aluat special care apoi se dau prin galzura si nuca de cocos si evident sunt umplute cu crema- foarte mult de lucru cu ele dar merita ca sunt super)


Livia, nu ai scrisa reteta mamei tale pentru aluatul acela special? icon_razz.gif

#19 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 27 October 2005 - 12:48 PM

Eu am mancat de la cofetarie rulouri facute din aluat foietaj si am ramas cu placuta lor amintire.
Asa ca acum ca am crescut mare icon_razz.gif si mi-am amintit de ele, asa... din senim, am purces la treaba.
Si nu doar ca mi-au iesit fain dar sunt si foarte bune si sunt relativ usor de facut. Am copt cam 4 tavi deci cu aia pierzi cel mai mult timp, ca aluatul e gata facut si umplutul e usor iar pudratul cu zahar ce sa mai zic.

Reteta lui mama nu o am dar pot sa i-o cer. Sincer nu prea ma inghesui sa o fac pentru ca e foarte mult de lucru cu ele si eu sunt tare multumita de cum mi-au iesit astea.
Daca chiar vrei o sa-i cer reteta lui mama si o sa ti-o scriu.
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#20 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 27 October 2005 - 01:38 PM

Arata tare gustoase.
Livia crema isi pastreaza tinuta a doua zi? (daca o mai apucat a doua zi), zic asta ca mie uneori frisca a doua zi devine curgatoare, e drept ca nu era amestecata nici cu ciocolata nici cu gelatina.

Am mai mincat la cineva rulori cu umplutura de ricotta, excelente si alea. icon_razz.gif
Mari



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi