Sari la conținut

Poză

Placinta cu spanac


6 răspunsuri la acest topic

#1 ariadna

ariadna

    Bucataras

  • Membri
  • 73 posturi
  • Location:Germania

Postat 14 November 2005 - 01:37 PM

Placinta cu spanac

Placinta asta cu spanac am facut-o de nenumarate ori. Familiei mele ii place si merge bine si la musafiri. Ieri am facut-o cu foi de baclava.



Aici reteta:

Pentru umplutura:

400 grame spanac inghetat (sau spanac trecut scurt prin apa fiarta si scurs)[
1 ceapa
1 catel de usturoi
ulei de masline sau floarea soarelui (eu folosesc
combinat)
100 grame iaurt
150-200 grame branza feta
sare, piper
marar o legatura

Foi de foetaj sau foi fine (ca cele de baclava...nu le
stiu denumirea exacta)

Se pune spanacul tocat cu ceapa si cu sarea la prajit in
amestecul de ulei
1.jpg

Cand s-a inmuiat ceapa se adauga usturoiul, mararul si
piperul si se mai lasa vreo 3 minute, dupa care se
stinge focul
2.jpg

Se adauga branza si aiurtul, si se lasa la racit
3.jpg

Se pune in foi
4.jpg
si se ruleaza
5.jpg

Se baga la cuptor la 220 grade cam 20 minute. 5 minute
inainte de stingerea focului se presara un pic de
branza rasa. Dupa stingere se lasa la racit in
cuptorul intredeschis, apoi se scoate tava
6.jpg

Se taie si se aseaza pe farfurie
7.jpg

Azi am facut cu foetaj si am facut si trei poze
la rulare
s1.jpg

proaspat scoase din cuptor
s2.jpg

si apoi taiate
s3.jpg

POFTA BUNA!
Ariadna

#2 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 14 November 2005 - 02:49 PM

Suna tare bine reteta.Eu voi incerca sa fac ,cand am timp,placintele micute din foietaj cu umplutura asta.

#3 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 14 November 2005 - 04:00 PM

Sorry...mesajul iesise de doua ori...am lasat pe al doilea... icon_biggrin.gif

Editat de Theodora, 14 November 2005 - 04:03 PM.



#4 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 14 November 2005 - 04:02 PM

Eu fac o data pe saptamana si e foarte populara in Grecia!!!
Fac si foile singura...daca vrei,ia o idee de AICI

Editat de Theodora, 14 November 2005 - 08:34 PM.



#5 ariadna

ariadna

    Bucataras

  • Membri
  • 73 posturi
  • Location:Germania

Postat 14 November 2005 - 06:16 PM

Theodora, excelent ca ai si reteta de aluat!
Mie imi plac placintele astea la nebunie si le fac destul de des.
Ariadna

#6 Panait Adina

Panait Adina

    Captain Cook

  • Membri
  • 206 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 15 November 2005 - 02:31 AM

Ariadna nu mai oparii spanacul, punel direct in tigaie pt ca isi pierde foarte multe din minerale si vitamine in acea apa(asta in caz de nu folosesti acea apa la altceva). Isi reduce f repede volumul si devine la fel ca si cind ar fi oparit.
Scuze de iterventie sper ca nu te superi.

#7 ariadna

ariadna

    Bucataras

  • Membri
  • 73 posturi
  • Location:Germania

Postat 15 November 2005 - 07:26 AM

Adina, eu folosesc numai din cel inghetat, care e deja oparit (si pe care il prefer pentru ca e din culturi ecologice, altfel de spanac nu consum).
Sigur ca se poate face si fara sa fie oparit, ca la mancarea de spanac (cum ai zis si tu, isi reduce repede volumul). Dar acum sincer, si la prajit este incalzit astfel incat oricum pierde vitaminele care se duc prin incalzire.
Ariadna




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi