Va anunt ca nu l-am reusit foarte bine, din mai multe motive...Spun asta dupa ce i-am aratat proprietarei pozele si ea mi-a zis cum ar fi trebuit sa iasa.
In primul rand, am folosit cacao de la Dr. Oetker care nu coloreaza asa bine si crema a fost mai decolorata...
Zaharul topit nu a acoperit tot blatul si nici nu l-am lasat prea mult sa se arda...Cam asta!

N-am facut poze din timpul procesului de fabricare ca erau acumulatorii la incarcat.
Ingrediente blat:
5 oua
125 gr zahar
100 gr faina
putina sare
Se freaca bine galbenusurile cu putina sare si zaharul, pana s ealbesc. Se adauga apoi faina si in final se pun albusurile batute spuma, usor, prin rasturnare. Rezulta un fel de crema.
Intr-o cratita rotunda (eu am folosit tava cu pereti detasabili, diametru 26), unsa cu ulei si tapetata cu faina, se pun cate 5 lg compozitie si se intinde bine cu lama unui cutit, pentru ca in final sa aiba o grosime de ~ 1 cm.
Se coc in cuptorul incins bine, la foc mediu. Se lasa la racit pe hartie, fara a le rasturna.
Crema:
4 oua
150 gr zahar
200 gr unt
Intr-o cratita se pun ouale intregi impreuna cu zaharul si se bat pe foc mic pana se ingroasa. Se adauga apoi 2-3 lg cacao si se lasa la racit. Se adauga apoi untul (eu am pus crema putin cate putin peste unt).
Cel mai frumos blat se acopera cu o glazura de zahar ars. Se ard pe foc intr-un ibric 5-6 lg zahar pana se topeste bine. Asa fierbinte se pune peste blat si se intinde pe toata lungimea. Se asteapta putin sa se racoreasca si cu un cutit fierbinte se traseaza viitoarele felii, in principiu 12.
Se poate papa imediat!

Si acum fotografii...
Eu l-am impartit in 8...
[attachmentid=26886]
[attachmentid=26888]
[attachmentid=26889]
Lateralele nu se acopera cu crema. Raman asa cum sunt in poza...
[attachmentid=26890]
Mie care nu prea imi plac torturile cu crema de unt, pot spune ca este putin cam gretos. Sotul si copilul au fost foarte incantati!