Sari la conținut

Poză

pricomigdale usor de preparat


26 răspunsuri la acest topic

#1 judy

judy

    Big Chef

  • Membri
  • 988 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ISRAEL

Postat 09 January 2006 - 07:38 AM

200gr.migdale macinate nu prea fin,200gr. zahar,2 albuse de oua mari, un pic de sare.

IPB Image
IPB Image

#2 judy

judy

    Big Chef

  • Membri
  • 988 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ISRAEL

Postat 09 January 2006 - 07:42 AM

se pune pe bain marie si se amesteca cu batatorul de spuma pina se topeste zaharul.
asa arata cind e gata.
IPB Image
IPB Image

#3 judy

judy

    Big Chef

  • Membri
  • 988 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ISRAEL

Postat 09 January 2006 - 07:47 AM

se aranjeaza in tava tapetata gramajoare la distanta de 2 cm.(eu am pus cu lingurita)si se coc la 180 grade,15-18 minute ,pina incep sa faca deasupra crapaturi.

IPB Image
IPB Image

#4 judy

judy

    Big Chef

  • Membri
  • 988 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ISRAEL

Postat 09 January 2006 - 07:55 AM

asa arata cind sint gata.dupa ce sau racit se tin intrun vas inchis.
IPB Image

Editat de judy, 09 January 2006 - 08:03 AM.

IPB Image

#5 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 January 2006 - 12:55 PM

immm, imi plac tare pricomigdalele, din pacate eu nu am gasit decat migdale sarate, probabil ca nu am cautat suficient, mai sap wink.gif
Asa, si?



#6 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 09 January 2006 - 01:20 PM

QUOTE(Bogdana @ Jan 9 2006, 01:55 PM)

immm, imi plac tare pricomigdalele, din pacate eu nu am gasit decat migdale sarate, probabil ca nu am cautat suficient, mai sap wink.gif

Eu ,nu am vazut niciodata migdale sarate.. unsure.gif ..numai migdale întregi,feliate,sfîrmitate(+crocant)..decojite,razuite...
Cum sînt alea sarate??


#7 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 09 January 2006 - 01:22 PM

Si eu am facut asa pricomigdale,doar ca am batut albusele, spuma+zahar,am adaugat migdalele macinate,am bagat amestecul în spritz si am facut cocoloase icon_biggrin.gif
Ies mai înalte,daca e albusul batut icon_smile.gif

#8 judy

judy

    Big Chef

  • Membri
  • 988 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ISRAEL

Postat 09 January 2006 - 02:00 PM

exista migdale sarate si prajite.se servesc impreuna cu tot felul de seminte,fistic,floarea soarelui etc...
icon_biggrin.gif .mai ales in seri lungi,sau fotbal la tv.


maya ai dreptate,dar daca faceam cum spui tu,trebuia sa-i coc mai mult timp pina se uscau.asa le-am terminat in 1/2 de ora icon_biggrin.gif
IPB Image

#9 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 January 2006 - 03:04 PM

migdalele sarate sunt cu coaja si au sare peste, ca si arahidele
Asa, si?



#10 Alioana

Alioana

    Bucataras

  • Membri
  • 125 posturi
  • Location:Micul Paris

Postat 09 January 2006 - 03:58 PM

QUOTE(Bogdana @ Jan 9 2006, 02:55 PM)

immm, imi plac tare pricomigdalele, din pacate eu nu am gasit decat migdale sarate, probabil ca nu am cautat suficient, mai sap wink.gif

Bogdana, daca stai in Romania sa stii ca am vazut eu migdale nesarate la Metro (intregi, fulgi si praf). poti sa mai incerci pe la cofetarii.
Unii oameni vorbesc din experienta, altii, din experienta, nu vorbesc!

#11 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 January 2006 - 04:12 PM

bucuresti, romania, din pacate la metro nu ma duc, nu am legitimatie si nici nu m-am stresat vreodata sa fac rost, in cora si in carefour am sa mai caut, merci de pont wink.gif
Asa, si?



#12 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 26 January 2006 - 12:27 AM

Buna,

Am si eu o intrebare: am facut pricomigdalele si mi s-au lipit ingrozitor de hartia de copt. Stie cineva de ce?
De pe unele am putut razui hartia de copt cu cutitul, pe altele le-am aruncat ca n-am mai avut rabdare.
Eu am facut cum a zis Maya, am batut albusul mai intai, apoi zahar, etc.
Amestecul meu arata la fel cu cel din poza si chiar si pricomigdalele aratau ca cele din poza cu produsul final.
Numai ca aveau hartia lipita de fund... mad.gif

Multumesc pentru orice sfat

Bambina

#13 christina

christina

    Captain Cook

  • Membri
  • 394 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 January 2006 - 01:53 PM

QUOTE(bambina @ Jan 26 2006, 12:27 AM)

Buna,

Am si eu o intrebare: am facut pricomigdalele si mi s-au lipit ingrozitor de hartia de copt. Stie cineva de ce?
De pe unele am putut razui hartia de copt cu cutitul, pe altele le-am aruncat ca n-am mai avut rabdare.
Eu am facut cum a zis Maya, am batut albusul mai intai, apoi zahar, etc.
Amestecul meu arata la fel cu cel din poza si chiar si pricomigdalele aratau ca cele din poza cu produsul final.
Numai ca aveau hartia lipita de fund... mad.gif

Multumesc pentru orice sfat

Bambina

De cele mai multe ori este de vina calitatea hartiei... Am patit si eu o data cu o hartie de proasta calitate. De atunci sunt atenta la ce hartie pentru copt cumpar.

Editat de christina, 26 January 2006 - 01:53 PM.

Ascut cutzitu'

#14 Panait Adina

Panait Adina

    Captain Cook

  • Membri
  • 206 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 26 January 2006 - 02:00 PM

Unge cu putin unt hirtia daca ai dubii.

#15 T_29878

T_29878

    Captain Cook

  • Membri
  • 473 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 27 January 2006 - 06:39 PM

Eu zic ca ar trebui scoase din hartie imediat ce le-ai scos din cuptor,asa fierbinti.
Cel putin eu asa procedez... icon_razz.gif
Wrong or right...Black or white...If I close my eyes...It's all the same

#16 Milky myk

Milky myk

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 20 February 2006 - 07:31 PM

"Batatorul de spuma" este cumva telul sau ce?? icon_redface.gif

#17 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 February 2006 - 07:53 PM

Bambina,stai linistita,ca sigur nu este din cauza metodei mele de a face pricomigdale.Mie înca nu mi s-a lipit niciodata nimic de hîrtia de copt..posibil e ca hîrtia sa fi fost de proasta calitate..eu folosesc în general cea mai ieftina hîrtie de copt..si o cumpar de la magazine diferite..adica cumpar cînd îmi amintesc ca nu mai am..egal din ce magazin,totdeauna ..cea mai ieftina icon_biggrin.gif .Sincerea sa fiu,am mai avut si hîrtii scumpe(din greseala),dar eu nu am vazut diferenta unsure.gif

#18 Laura.lala

Laura.lala

    Master of disaster

  • Membri
  • 2514 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Portugalia/Portocalia

Postat 20 February 2006 - 09:07 PM

QUOTE(Bogdana @ Jan 9 2006, 10:55 AM)

immm, imi plac tare pricomigdalele, din pacate eu nu am gasit decat migdale sarate, probabil ca nu am cautat suficient, mai sap wink.gif



Draga Bogdana, atentie sa nu faci confuzie cu fisticul. Migdalele intregi in coaja sunt ca niste samburi de caisa cu gaurele. Fisticul se vinde de obicei sarat, si coaja e alb-galbuie, crapata pe jumatate.

Am sa-ti pun poze pentru ca sa vezi diferenta.

Migdala in coaja
[attachmentid=36908]

Samburele de migdala
[attachmentid=36910]


Fisticul
[attachmentid=36911]

Imagini atașate

  • migdala_01.jpg
  • migdala.jpg
  • fistic.jpg

Editat de Laura.lala, 20 February 2006 - 09:11 PM.


GVIS - Dr. Galea Romeo Florin, Cluj-Napoca, 09.01.2002


#19 Laura.lala

Laura.lala

    Master of disaster

  • Membri
  • 2514 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Portugalia/Portocalia

Postat 20 February 2006 - 09:13 PM

QUOTE(milkusor @ Feb 20 2006, 05:31 PM)

"Batatorul de spuma" este cumva telul sau ce?? icon_redface.gif


Sigur ca e telul ! icon_smile.gif


GVIS - Dr. Galea Romeo Florin, Cluj-Napoca, 09.01.2002


#20 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 February 2006 - 10:46 PM

QUOTE(bambina @ Jan 26 2006, 01:27 AM)

Eu am facut cum a zis Maya, am batut albusul mai intai, apoi zahar, etc.

Acu am citit mai cu atentie..tu ai batut albusul,apoi ai adugat zaharul..eu am spus ca: am batut albusul +zaharul..adica cu zaharul împreuna.
Daca mi-ai fi cerut ceva detalii si cantitati înainte,poate aveai sanse mai mari de rusita..deci
reteta mea

200 g de migdale fin macinate
150 g zahar pudra(se poate si zahar normal,dar cel pudra se topeste/dizolva mai repede)
2 albusuri mari/sau 3 mici
o priza de sare

Se bat albusurule cu o priza de sare,iar pe parcurs se aduga zaharul pudra,si se bat/mixeaza,pîna devine tare..adica nu mai aluneca din vas.
Apoi se adauga migdalele macinate(eu fac cu cele fara coaja..sînt ceva mai scumpe,dar merita-dar iese si cu cele macinate cu tot cu coaja).
Migdalele le amesteca foarte usor,în spuma cu unealta asta:
IPB Image
Cu temperatura la coptul pricomigdalelor,se poate jongla..
La prima tava,se încalzeste cuptorul în prealabil la 160°-maxim 170°C..se lasa cel putin 12 minute..si maxim 20..asta în cazul în carele vreti mai aurii(mai uscate)..sau poate vreti sa le tavaliti printr-o glazura..
La a-2-a tava(daca e cazul) Atentie!! la temperatura,sau la timp!..se scurteaza timpul de coacere,fata de prima tava icon_smile.gif


Se pot face pricomigdalele si cu spritul/sacul(cu steluta)




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi