Sari la conținut

Poză

Fursecuri cu lamaie


7 răspunsuri la acest topic

#1 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 19 January 2006 - 05:23 PM

In lipsa de o reteta exacta de fursecuri cu lamaie,de care am mancat la cumnata-mea(dar asta nu da retete) si tare mi-au placut,am improvizat eu ceva,si a iesit ce doream.Precizez ca la reteta asta ,pe langa ingredientele necesare ,mai aveti nevoie si de multa,multa rabdare.

Pt aluat:-50 g marzipan
-100 g unt
-100 g zahar
-200 g faina(daca aveti gustin puteti pune 50 g gustin si restul faina)
-1 ou
-1 pachetel zahar vanilat
-coaja si zeama de lamaie ,dupa cat de lamaioase vreti fursecurile

Pt crema:-120 g zahar pudra
-100 g unt
-zeama de lamaie
-1 lingura Creme Fraiche


Se amesteca oul cu zaharul vanilat si cu coaja de lamaie,dupa care se adauga untul,pe urma zaharul,se mai amesteca cu mixerul un pic,dupa care adaugam marzipanul taiat in bucatele si amestecam pana obtinem o pasta fina.Adaugam faina putin cate putin ,si mai mixam pana se amesteca bine si faina.Punem aluatul pe o folie de aluminiu,impachetam frumos si punem in frigider pt juma de ora.
[attachmentid=33753]

Dupa juma de ora ,se scoate aluatul din frigider si se intinde intre doua foi de copt.De aici vine partea unde aveti nevoie de rabdare.Se intinde o foaie de cca 3-4 mm grosime.Se ia foaia cu tot cu hartia de copt si se pune in tava unde se decupeaza formitele dorite.[attachmentid=33754]

Dupa ce ati terminat de decupat,se iau marginile de aluat cu grija,cu ajutorul unui cutit ascutit sau cu o scobitoare(de preferinta nefolosita)[attachmentid=33755]

Se baga tava in cuptorul incalzit dinainte la 175°,pt aproximativ 8 minute.Nu trebuie sa se rumeneasca.Ce vedeti acolo mai maroniu printre fursecuri sunt resturi de aluat,ca eu le-am facut pe fuga si intre timp mai trebuia ba sa desenez o masinutza,ba sa ba sa umplu sticlutza,etc...[attachmentid=33756]

Am uitat sa zic ca dupa ce luatzi marginile care au ramas de la decupat ,se face o bila de aluat care se pune iar in frigider.

Pana se racesc fursecurile pregatim crema din ingredientele de mai sus.Se mixeaza toate in ordinea in care le-am enumerat si punetzi zeama de lamaie dupa gust.

Se lipesc fursecurile doua cate doua cu crema pusa in strat subtire.Eu le-am glazurat cu glazura de lamaie.Din pacate nu am o poza finala numai cu ele,dar am reusit sa le decupez dintr-o alta poza.[attachmentid=33762]

Am uitat sa zic sa nu va speriati daca sunt un pic tari in ziua cand le faceti ca eu m-am speriat...degeaba.Le-am pus in doza de plastic si a doua zi au fost tare bune.

Miniaturi atașate

  • CAM_0235.JPG
  • CAM_0240.JPG
  • CAM_0243.JPG
  • CAM_0238.JPG
  • floare.JPG

Editat de petunie, 19 January 2006 - 05:25 PM.


#2 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 19 January 2006 - 05:49 PM

Si aici o farfurie cu fursecurile ce le-am avut pe masa de Craciun.
Deci sus sunt alea cu lamaie,
de la ele in dreapta sunt limbutzele lu Maya icon_biggrin.gif ,
floricele de cocos cu dulceatza de portocale si de coacaze,
niste fursecuri cu capuccino,
tot limbutze de-a lu Maya,dar sub alta forma si trase prin ciocolata,
m-am jucat cu un aluat de isler si au iesit alea pudrate cu zahar si inelele celelalte,
si tot limbutze trase in ciocolata.In mijloc sunt cornuletze cu vanilie si cocoloase din salam de biscuitzi.[attachmentid=33782]

Miniaturi atașate

  • CAM_0264.JPG


#3 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 January 2006 - 09:36 AM

Le pun aici si pe astea ca tot cu lamîie sînt icon_biggrin.gif ..parca se numeau,ceva de genul vîrtej de lamîie..nu mai stiu exact.
Reteta e din cartea petuniei,care e trasa-n blitz pe aici pe undeva prin forum(la achizitii,cred)

175 g unt moale
350 g faina
300 g zahar
1 ou batut
25 g ciocolata amaruie topita si usor racita(eu ma folosit 2 linguri rase de cacao)
coaja rasa de la o lamîie

Se amesteca untul cu zaharul,se freaca bine.Apoi se adauga oul batut,se amesteca mai departe,adaugînd faina cîte putin,pîna se formeaza o coca omogena icon_biggrin.gif Se împarte aluatul în 2.O parte se framînta cu ciocolata topita,cealalta parte cu coaja de lamîie rasa.
Se formeaza bile din aluat,si se da la frigider pentru 30 minute.

Se întind doua foi de marime aproximativ egala,se pun una peste alta,se mai da putin cu sucitorul peste ele,pentru a se lipi una de cealalta,se roleaza.Se taie felii de juma de centimetru grosime,si se pun la copt pe hîrtie de bucatarie,la 175°C

Asta ar fi reteta icon_biggrin.gif

Eu,am folosit cacao în loc de ciocolata amaruie.
Am lasat aluatul muuuuult mai mult în frigider ,decît trebuia..2 zile icon_biggrin.gif ..si nu stiu daca asta a fost pricina,dar nu l-am mai putut rola..nici rece,nici nu asa rece..si nici la temperatura camerei ..

Asa ca m-am hotarît totusi sa nu-l arunc,si am facut niste fursecuri.
Din aluatul alb,am facut bilute,pe care apoi le-am turtit,si am pus cîte o cireasa de cocktail(d'alea ce sînt în borcanas ,într-un sirop dulce si aromatizat cu esenta de migdale)

Pe cele cu cacao..am întins cîte putintel aluat,si am taiat cu forma de fursec cîte un cerc icon_biggrin.gif
Ca sa nu fie asa amarîte,am întins putin martipan cu sucitorul,am taiat stelute cu formita,si am decorat fursecurile.Le-am bagat la copt.

Au fost bune.Au avut o consistenta,ce aduce putin cu ceva caramelizat/caramea
Pentru ca mi-a placut gustul,o sa mai fac reteta o data,si încerc s-o respect.Vreau sa fac vîrtejuri ,asa cum prevede reteta .

#4 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 January 2006 - 09:40 AM

Vad ca am pierdut din poze,dar am mai gasit ceva.

Aici cele cu cirese,pe care le-am decorat/stropit apoi cu cioco topita.

Imagini atașate

  • 4.jpg


#5 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 January 2006 - 09:41 AM

Cele cu cacao,si stelute de martipan,pe care le-am decorat/stropit cu glazura de portocala facuta de mine,dupa o reteta foarte complicata..din zahar pudra si ceva zeama de portocala icon_biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • 1.jpg


#6 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 January 2006 - 09:45 AM

Poza finala e un pic aiurea,dar alta nu mai gasesc,desi stiu ca am.Daca o sa gasesc mai încolo,o schimb.
Deocamdata am gasit-o doar pe asta,si nu s vad bine..

Miniaturi atașate

  • fffff.JPG


#7 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 January 2006 - 09:47 AM

ce fain arata cele cu stelute de martipan, l-ai pus dupa ce le-ai scos din cuptor?
Asa, si?



#8 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 January 2006 - 09:52 AM

QUOTE(Bogdana @ Jan 20 2006, 10:47 AM)

ce fain arata cele cu stelute de martipan, l-ai pus dupa ce le-ai scos din cuptor?

Nu ,asa le-am copt,cu tot cu stele.Stelele se,fac putin, putin aurii.Poza aia era înainte de cuptor.
îmi pare rau ca nu gasesc si celelalte poze..nu pot sa-mi dau seama unde au disparut.Înca sînt în cautare,am mai gasit ceva,dar tot nu prea se vad mad.gif

AM scos poza cu mîrtanul ,ce pazea fursecurile.Am gasit altele icon_biggrin.gif
[attachmentid=33914]

Miniaturi atașate

  • 111.jpg
  • 111111.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi