Sari la conținut

Poză

Prajitura delicioasa cu smantana


10 răspunsuri la acest topic

#1 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 23 March 2011 - 07:16 PM

Baietelul meu are 8 anisori si de aceea propun aceasta reteta copiilor mai marisori.De obicei in crema de smantana si branza adaug si fructe din compot,dar acum am lasat-o simpla,oricum ea este foarte delicioasa si merita incercata.

Prajitura delicioasa cu smantana
Ingrediente;
Blat alb;4 oua,120 g zahar,100 g faina,30 ml ulei,o lingurita praf de copt,un praf de sare,esentaDSCF6673.jpg
Blat cacao;4 oua,120 g zahar,75 g faina,30 g cacao,esenta ,un praf de sare,o lingurita praf de coptDSCF6675.jpg
Crema;500 g smantana,400 g branza de vaci(Fagaras),100 g zahar pudra aromat,2-3 plicuri zahar vanilat,2 pliculete de gelatinaDSCF6677.jpg
glazura;200 g zahar pudra ,100 g ciocolata de menaj,o lingura miere lichida,100 g miez de nuca prajit si maruntitDSCF6686.jpg
Preparare;
1.Se prepara cele doua blaturi mixand albusurile(cate 4)cu un praf de sare apoi cu zaharul ,pana se intaresc.Se adauga si galbenusurile frecate putin cu uleiul apoi esenta si faina amestecata cu praful de copt(la blatul de cacao se amesteca cu faina si praful de copt si cacaoa).
Se toarna aluaturile in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se dau la copt cca.20 de minute la foc potrivit.Se desprind de hartie dupa ce s-au racorit putin si se lasa sa se raceasca bine.
2.Pentru crema amestecam smantana cu branzica si zaharul apoi adaugam geletina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin(fara a o fierbe),turnata in fir subtire.
3.Se aseazaintr-o tava putin mai inalta,blatul de cacao apoi se toarna crema de smantana ,DSCF6682.jpg se aseaza deasupra blatul alb,presand usor cu mana.Deasupra se gazureaza cu ciocolata rasa si amestecata cu zaharul pudra si mierea de albine si apoi topite pe flacara mica a aragazului.Deasupra glazurei se presara miez de nuca prajit si maruntit.Se lasa la frigider cel putin 2 ore ,apoi se taie in forma dorita.
Pofta buna!



#2 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 23 March 2011 - 07:23 PM

si poze finale...

Miniaturi atașate

  • DSCF6741.jpg
  • DSCF6698.jpg
  • DSCF6721.jpg
  • DSCF6790.jpg


#3 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 23 March 2011 - 07:57 PM

Arata super, de revista, si cred ca e si foarte buna!
Bafta!

#4 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 23 March 2011 - 08:24 PM

CITAT(mireloasa @ Mar 23 2011, 07:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata super, de revista, si cred ca e si foarte buna!
Bafta!

Multumesc Mirela em_new_15.gif ,este foarte buna si foarte usor de preparat


#5 iulia nicoleta

iulia nicoleta

    Big Chef

  • Membri
  • 812 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 March 2011 - 09:58 PM

de ce nu ma mira postul Mirelei la o prajitura cu smantana? tongue.gif
eu ma lupt cu niste kilograme extra si doar inghit in sec pe aici, da ca orice "aschie" de bucovinean "prin care curge sange si smantana", n-am putut ramane indiferenta la asa o prajitura! Si mai are si nuca!
Felicitari Ani, o savurez in gand, deocamdata!

#6 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 23 March 2011 - 10:02 PM

felicitari Ani, arata tare bine prajitura si bafta la concurs :)

#7 paula-h

paula-h

    Academic Chef

  • Membri
  • 1304 posturi

Postat 23 March 2011 - 10:36 PM

Arata super prajiturica!
Bafta multa!
Mamica de nazdravani :)

#8 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 24 March 2011 - 07:26 AM

CITAT(iulia nicoleta @ Mar 23 2011, 09:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
de ce nu ma mira postul Mirelei la o prajitura cu smantana? tongue.gif
eu ma lupt cu niste kilograme extra si doar inghit in sec pe aici, da ca orice "aschie" de bucovinean "prin care curge sange si smantana", n-am putut ramane indiferenta la asa o prajitura! Si mai are si nuca!
Felicitari Ani, o savurez in gand, deocamdata!

Multumesc Iulia pentru gandurile frumoase em_new_15.gif


#9 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 24 March 2011 - 07:28 AM

CITAT(kismoni @ Mar 23 2011, 10:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
felicitari Ani, arata tare bine prajitura si bafta la concurs :)

multumesc em_new_15.gif


#10 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 24 March 2011 - 07:30 AM

CITAT(paula-h @ Mar 23 2011, 10:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata super prajiturica!
Bafta multa!

si tie bafta Paula!Tu m-ai convins sa particip cu minunatia postata de tine,eu sunt fan al prajiturelelor cu fructe em_new_44.gif


#11 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 24 March 2011 - 08:04 AM

CITAT(iulia nicoleta @ Mar 23 2011, 09:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
de ce nu ma mira postul Mirelei la o prajitura cu smantana? tongue.gif
eu ma lupt cu niste kilograme extra si doar inghit in sec pe aici, da ca orice "aschie" de bucovinean "prin care curge sange si smantana", n-am putut ramane indiferenta la asa o prajitura! Si mai are si nuca!
Felicitari Ani, o savurez in gand, deocamdata!


Pai nu?? D.gif tongue.gif Mai bun decat smantana e un singur lucru: costita afumata, si cum prajituri cu costita nu sunt, cele mai bune sunt cele cu smantana, si vorba ta: daca au si nuca mmmm!
(scuze, Ani, de off topic dar m-a provocat Iulica! D.gif )



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi