Sari la conținut

Poză

Cartofi piure cu snitel de pui - gata in juma' e ora


74 răspunsuri la acest topic

#1 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 January 2006 - 09:45 PM

buna seara doamnelor si domnilor si nu numai !!

vreau sa va arat ce mancare simpla (asa ca pentru incepatori ) se poate face in juma de ora.
fiti pe faza ca incep. va atentionez ca aceste cantitati sunt pentru 2 persoane.

asadar CARTOFI PIURE CU SNITEL DIN PIEPT DE PUI

pentru cartofi

6 cartofi mai marisori
100 de grame de margarina - indiferent de care
250 ml lapte



Miniaturi atașate

  • Picture_001.jpg


#2 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 January 2006 - 09:45 PM

pentru snitel
3 bucati piept de pui
2 oua
faina
ulei pentru prajit

Miniaturi atașate

  • Picture_002.jpg


#3 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 January 2006 - 09:52 PM

se curata si se taie cartofii cuburi, se acopera cu apa, se pune sare in apa si se dau la foc. dupa ce incep sa fiarba se tin acolo cam 20 de min (din cand in cand amestecati in ei ).

in timp ce cartofii bolborosesc in oala ne apucam de batut carnea pe care o presaram cu delikat si piper. eu nu pun niciodata sare pe snitele pentru ca nu imi place; prefer delikatul care are si ceva legume deshidratate.

Miniaturi atașate

  • Picture_004.jpg


#4 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 January 2006 - 09:59 PM

apoi, cu manutele astea doua luam carnea si o tavalim in faina pe ambele parti, o balacim apoi in ouale batute, iar o bagam in faina, apoi iar in ou si in cele din urma in tigaia cu uleiul incins. deci ca sa se inteleaga bine: faina - ou - faina - ou - tigaie.

Miniaturi atașate

  • Picture_006.jpg
  • Picture_008.jpg
  • Picture_009.jpg


#5 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 January 2006 - 10:03 PM

aici prajite frumos si intoarse pe partea cealalta.

Miniaturi atașate

  • Picture_010.jpg


#6 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 January 2006 - 10:08 PM

snitelele sunt gata iar acum a venit randul cartofilor. dupa ce aruncam apa de pe ei ii zdrobim zdravan cu paleta de cartofi. adaugam apoi margarina pe care o omogenizam ca sa dea consistenta cremoasa, dupa care adaugam laptele pe care il amestecam bine ca sa dea consistenta pufoasa. mai vedem cum e cu sarea din ei si daca totul este pe gustul nostru ne apucam de papat.



Miniaturi atașate

  • Picture_011.jpg
  • Picture_012.jpg
  • Picture_013.jpg


#7 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 January 2006 - 10:11 PM

iata si rezultatul final; este pentru toti o bucatica, nu va inghesuiti. bineinteles ca merge cu salata de varza, de rosii si castraveti sau chiar cu muraturi.

pofta buna !!

Miniaturi atașate

  • Picture_015.jpg


#8 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 27 January 2006 - 10:12 PM

biju, sa-ti vand un pont nu se pune sare cand sunt cartofii la fiert pt ca se intaresc, se pune cand sunt gata, si la snitele poti incerca faina-ou-pesmet-ou-pesmet wink.gif
Asa, si?



#9 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 January 2006 - 11:21 PM

la faza cu ou-pesmet-ou-pesmet sunt de acord; si eu fac asta cateodata cand le vreau mai crocante Dar fara suparare la sarea din apa cu cartofi vreau sa spun ca am sechele de cat striga la mine maica-mea si bunica-mea - plus ca am vazut si alte gospodine adevarate care puneau sare in apa de la cartofi - ca de ce nu am pus sare in apa. la carnea de vita si fasole nici eu nu pun decat la final.

bogdana, sa fim sanatoase !!

#10 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 28 January 2006 - 07:12 AM

Si daca in loc de pesmet folosesti Cornflex zdrobit.......mmmmmm! icon_biggrin.gif

PS. Cand pun cartofii la fiert adaug si sare.
IPB Image

#11 Myryam

Myryam

    Bucataras

  • Membri
  • 152 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 28 January 2006 - 09:37 AM

QUOTE(Neta @ Jan 28 2006, 05:12 AM)



PS. Cand pun cartofii la fiert adaug si sare.



Eu adaug si o lingurita de zahar(cam la 10 cartofi ),le da un gust foarte bun.Iar in loc de sare pun vegeta.

#12 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 29 January 2006 - 06:55 PM

cornflex zdrobit.. e o idee buna. am s-o incerc data viitoare.

#13 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 29 January 2006 - 06:58 PM

nici un incepator n-a incercat aceasta reteta? nu se poate; e foarte simpla. sau le-ati ars prea tare si nu vreti sa ne aratati pozele??? hhmmm.... ohmy.gif

#14 Iubita

Iubita

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 31 January 2006 - 01:54 PM

Si eu pun sare la toate de la inceput, asta-i secretul, sa am legumele gustoase, nu dulci si carnea la fel.
Nu mi s-a intamplat niciodata, sa nu fiarba vit, sau fasolea, sau sa se innegreasca cartofii.

#15 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 31 January 2006 - 03:24 PM

QUOTE(BIJU @ Jan 29 2006, 07:58 PM)

nici un incepator n-a incercat aceasta reteta? nu se poate; e foarte simpla. sau le-ati ars prea tare si nu vreti sa ne aratati pozele??? hhmmm.... ohmy.gif



Fii sigura ca au incercat-o multi.Chiar si inainte de a posta tu.Snitzelele sunt la noi preferate,nu conteaza ca-s de pui,porc sau vita.

#16 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 31 January 2006 - 03:56 PM

..eu în orice apa ,în care pun ceva la fiert,pun si sare..nu mi s-a înegrit nimic niciodata..la fel ,mai spunea careva,ca pireul se face cu lapte cald si margarina topita..eu le pun reci,din frigider..si nu s-a întîmplat nimic ..

#17 a. petronela

a. petronela

    Bucataras

  • Membri
  • 159 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vaslui (Vaslui)
  • Interests: plimbare, copiii, gatit dulciuri

Postat 31 January 2006 - 03:57 PM

Si mie imi place acest fel de mancare, insa eu procedez alfel cu snitelele
Amestec ouale batute bine cu o lingura de mustar, delikat si faina, obtinand ca o smantana groasa si dau snitelele prin aceasta compozitie si pe urma le prajesc pana se rumenesc frumos.
Mie imi plac mai mult asa .



#18 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 January 2006 - 04:03 PM

inseamna ca eu sunt ghinionista satului daca la mine se intaresc cartofii daca pun sare la inceput in apa
maya, nu se intampla nimic piureului daca pui lapte rece dar daca pui cald, iese mai pufos.
Asa, si?



#19 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 31 January 2006 - 04:32 PM

si eu pun tot timpuil sare la cartofi si parca fierb mai repede.Nu radeti,dar mie asa mi se pare.

#20 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 31 January 2006 - 04:36 PM

am testat..mie nu mi s-a parut a fi nici o diferenta..pufosi sînt totdeauna..parerea mea,despre pufozitatea cartofilor piure,este ca..depinde cum îi bati icon_biggrin.gif dar stii cum e..fiecare cu gusturile lui.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi