Am cautat si am gasit retete de dulceata de pepene pe culinar, dar am folosit-o pe cea de la "mama-soacra".
Am folosit coaja de pepene verde.
Reteta suna cam asa:
Se intrebuinteaza partea alba de la coaja, se taie cubulete, poate sa fie cu un cutit ridat(ca sa aibe forma), 1 kg de bucatele. Se adauga zahar in functie de greutatea lor, daca este 1kg de cubulete se adauga 1kg de zahar care se dizolva intr-o jumatate litru de apa si cand siropul da in clocot se pun cubuletele, zeama de la o lamaie mare, vanilie, si se fierb pana cand se leaga dulceata.
Iata rezultatul final:


Foarte buna, dar arata la fel ca un compot, poate un pic mai vascoasa.
Am lasat la fiert o ora si tot nu s-a "legat".
Ce as putea sa fac? Sa fierb si mai mult, sa pun mai putina apa...? Sau e doar ghinion?
Imi pare tare rau fiindca e foarte gustoasa. Dar o s-o folosesc ca sirop pentru inghetata sau pe post de desert "rece".
Editat de Snoo, 07 August 2007 - 03:15 PM.