Sari la conținut

Poză

Taitei cu mac


13 răspunsuri la acest topic

#1 ingerasul_Al

ingerasul_Al

    Master of disaster

  • Membri
  • 1690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, in orasul de pe Bega

Postat 18 March 2008 - 11:50 AM

O reteta simpla si rapida pentru cei ce iubesc macul.

Ingrediente:

  • 250g taitei mai lati sau macaroane;
  • 2-3 linguri mac;
  • 2-3 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 1 lingura ulei;



Se fierb pastele fainoase in apa cu sare. Se strecoara si se clatesc sub jet de apa rece. Se pun intr-un castron si se amesteca cu ulei.
Image126.jpg


Macul impreuna cu zaharul se macina, apoi se adauga peste taitei. Se presara zaharul vanilat si se amesteca bine.
Image127.jpg


Se pot servi atat reci cat si calde.
Image130.jpg


Macul poate fi inlocuit cu nuca.
Pofta buna!
Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein


#2 amalia aa

amalia aa

    Master of disaster

  • Membri
  • 1603 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 18 March 2008 - 01:13 PM

Interesanta reteta eu o stiam cu pesmet si zahar... asta i-ar place la barbatu-meu ca el e fan mac wink.gif

#3 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 18 March 2008 - 01:35 PM

O nebunie. E una din retele pe care le facea foarte des bunica mea. In aceeasi tura mai facea si cu gem de prune sau mai exact silvaiz biggrin.gif cum ii zice la noi.

#4 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 18 March 2008 - 02:31 PM

ooo, si eu faceam cand eram mica cu zahar si nuca...o nebunie! cre' ca merg si cu zahar si scortisoara. buun , bun
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#5 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 18 March 2008 - 03:57 PM

Si mama ne facea cu pesmet si zahar.
Am ceva nuca macinata, asa ca o sa le incerc cu nuca!

Multumesc de idee!







#6 ingerasul_Al

ingerasul_Al

    Master of disaster

  • Membri
  • 1690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, in orasul de pe Bega

Postat 19 March 2008 - 01:41 PM

CITAT(amalia aa @ Mar 18 2008, 01:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Interesanta reteta eu o stiam cu pesmet si zahar... asta i-ar place la barbatu-meu ca el e fan mac wink.gif



Ce bine de tine ca sotul iti mananca paste. Al meu nu mananca decat taiteii din supa.
De varianta cu pesmet am si uitat. Multumesc ca mi-ai reamintit.

Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein


#7 ingerasul_Al

ingerasul_Al

    Master of disaster

  • Membri
  • 1690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, in orasul de pe Bega

Postat 19 March 2008 - 01:43 PM

CITAT(BIJU @ Mar 18 2008, 01:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
O nebunie. E una din retele pe care le facea foarte des bunica mea. In aceeasi tura mai facea si cu gem de prune sau mai exact silvaiz biggrin.gif cum ii zice la noi.



Reteta tot de la bunica am invatat-o, dar cu gem nu am mancat. Cred ca sunt buni si-n varianta asta.

Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein


#8 ingerasul_Al

ingerasul_Al

    Master of disaster

  • Membri
  • 1690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, in orasul de pe Bega

Postat 19 March 2008 - 01:46 PM

CITAT(anomiss @ Mar 18 2008, 02:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ooo, si eu faceam cand eram mica cu zahar si nuca...o nebunie! cre' ca merg si cu zahar si scortisoara. buun , bun



Si varianta cu nuca este deosebita, dar cea cu scortisoara.... trebuie sa fie o nebunie. Asta nu o stiam.

Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein


#9 ingerasul_Al

ingerasul_Al

    Master of disaster

  • Membri
  • 1690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, in orasul de pe Bega

Postat 19 March 2008 - 01:51 PM

CITAT(elena_antony @ Mar 18 2008, 03:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si mama ne facea cu pesmet si zahar.
Am ceva nuca macinata, asa ca o sa le incerc cu nuca!

Multumesc de idee!



Va trebui sa fac si aceste doua variante, pe care nu le-am mai degustat de foarte mult timp.
Trebuie sa le incerci, sigur nu vei regreta, mai ales daca iti place nuca.

Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein


#10 NAZDRAVANA

NAZDRAVANA

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 March 2008 - 06:02 PM

arata bine si sunt si bune. mai fac si eu din cand in cand...dar fara ulei. el ce rost are in retzeta? huh.gif

#11 ingerasul_Al

ingerasul_Al

    Master of disaster

  • Membri
  • 1690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, in orasul de pe Bega

Postat 21 March 2008 - 12:56 PM

CITAT(NAZDRAVANA @ Mar 20 2008, 06:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
arata bine si sunt si bune. mai fac si eu din cand in cand...dar fara ulei. el ce rost are in retzeta? huh.gif



Uleiul nu permite ca pastele sa se "lipeasca" intre ele( asa stiu eu, poate gresesc).
Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein


#12 NAZDRAVANA

NAZDRAVANA

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 March 2008 - 05:23 PM

aha, m-am lamurit. dar eu stiu ca se pune putin ulei in apa, cand fierb pastele. atunci nu se mai lipesc intre ele sau de oala. eu asa fac de cand m-am apucat de bucatarit. nu stiu cum fac restul, poate ca eu gresesc

#13 amandina

amandina

    Bucataras

  • Membri
  • 86 posturi
  • Gender:Female
  • Location:oradea

Postat 22 March 2008 - 11:07 PM

eu gatesc tare des variantele de paste cu nuca si mac
si spaghete cu brinza de vaci
cam la doua zile, pot sa zic, ca gatesc paste, dar le mai alternez
pt ca baietii mei sint fani paste, mai ales cel mic

o zi spaghete cu brinza de vaci

a treia zi teietei lati, sau patrate (cumparate) cu mac

a cincea zi, tot taietei cu nuca si zahar

procedeul e acelasi
fierb pastele, le spal, le scurg
apoi incing un pic de ulei in cratita
dau cu pastele
le amestec cu uleiul
pun brinza sau macul macinat la risnita de cafea pe ele
le amestec bine
apoi, in farfurie, adaug zahar, la varianta cu mac
la cele cu brinza, le las fara zahar, ca le vor mai sarate
la varianta cu nuci, abia in farfurie, adaug nucile macinate cu zaharul, amestecate
eu nu am masina de macinat nuci, mi le face mama, le amesteca cu zahar, si le tin intr-un borcan cu capac, in frigider

la gradinita copiilor, tot la 2-3 zile, le servesc la prinz paste cu nuca sau mac
de asta m-am "adaptat" si eu

multu de reteta smile.gif

#14 DeliaD

DeliaD

    Bucataras

  • Membri
  • 75 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In Targul Iesilor

Postat 02 April 2008 - 10:05 AM

Foarte fain taiteii cu mac,facea bunica mea si se mai pot face cu nuca,cu branza.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi