Sari la conținut

Poză

Salau rasol + cartofi natur


4 răspunsuri la acest topic

#1 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 22 September 2008 - 02:48 PM

Bineinteles ca reteta asta merge si cu alt tip de peste care are carne alba , dar salaul are un gust special.

Actorii principali , doi salai cam la 500 g/ buc. , curatati (alturi o legatura de patrunjel, care sta si asteapta sa fie bagata in seama smile.gif :

IMG_0189__Large_.jpg

lasam putin pestii in pace, si pregatim un mujdei a la nenea Radu, care a fost descris aici
mujdeiul :

IMG_0212__Large_.jpg


separat, pregatim o maioneza dintr-un galbenus de ou , cu ceva mai multa lamaie , si apoi mai pun si ceva mujdei, asa, sa-i dea o idee de usturoi maionezei. O alta maioneza care ar merge bine, gasiti aici, si e mai dietetica poate.
buun, deci in concluzie avem si o maioneza :

IMG_0209__Large_.jpg

apoi luam si patrunjelul care a ramas, il tocam frumos si-l pastram pentru cand asezam in farfurie :

IMG_0210__Large_.jpg

Taiem cartofi si-i punem la fiert , cu ceva sare, dupa care asteptam sa fiarba aproape complet.
Ideea e ca salaul fierbe foarte repede, si atunci asteptam sa fiarba mai intai cartofii, dupa care punem si salaul la fiert.
Deci, cand cartofii sunt aproape gata, punem intr-o oala cat mai maricica, sa nu chinuim salaii cand ii bagam inauntru,
apa , sare, ulei de masline , boia dulce, piper boabe, busuioc, cimbru, si asteptam pana da un clocot :

IMG_0215__Large_.jpg

dupa ce a clocotit un pic, sa iasa ce trebuie din ingrediente, punem salaii, si-i lasam la fiert 5 minute :

IMG_0217__Large_.jpg


dupa ce au fiert, se scot din apa, se pun pe un platou, se pun cartofii, maioneza, cine mai vrea extra-mujdei, patrunjelul,
si gata:

IMG_0218__Large_.jpg

bineinteles ca mai trebuiau ceva felii de lamaie, dar nu mai are nenea, s-au terminat pe niste Carpaten Bitter (vaiiii)
cam asta e
si neaparat cu un vinutz alb, sec
si pofta mare, mancati cu incredere, ca nu se aduna pe colacei, si dupa o ora o sa va fie foame iar smile.gif

Editat de nenea Radu, 22 September 2008 - 02:51 PM.

Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#2 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 22 September 2008 - 05:22 PM

ahhhhhhhhhhhhhhh, lamaie aveam eu in frigider, dar salau mai greu.
sa va fie de bine. apetisanta reteta , dar materia prima arata super biggrin.gif
Fan n_puiu for ever



#3 karmenn

karmenn

    micro Bucatar

  • Membri
  • 23 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Constanta

Postat 04 October 2008 - 12:06 PM

pregatesc si eu salaul astfel, dar prefer sa scot fileurile de la peste...Arata bine si asa si sunt convinsa ca e gustos !
karmen

#4 Martisor

Martisor

    micro Bucatar

  • Membri
  • 12 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Buzau

Postat 26 October 2008 - 08:16 PM

CITAT(nenea Radu @ Sep 22 2008, 02:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bineinteles ca reteta asta merge si cu alt tip de peste care are carne alba , dar salaul are un gust special.

Actorii principali , doi salai cam la 500 g/ buc. , curatati (alturi o legatura de patrunjel, care sta si asteapta sa fie bagata in seama smile.gif :

IMG_0189__Large_.jpg

lasam putin pestii in pace, si pregatim un mujdei a la nenea Radu, care a fost descris aici
mujdeiul :

IMG_0212__Large_.jpg
separat, pregatim o maioneza dintr-un galbenus de ou , cu ceva mai multa lamaie , si apoi mai pun si ceva mujdei, asa, sa-i dea o idee de usturoi maionezei. O alta maioneza care ar merge bine, gasiti aici, si e mai dietetica poate.
buun, deci in concluzie avem si o maioneza :

IMG_0209__Large_.jpg

apoi luam si patrunjelul care a ramas, il tocam frumos si-l pastram pentru cand asezam in farfurie :

IMG_0210__Large_.jpg

Taiem cartofi si-i punem la fiert , cu ceva sare, dupa care asteptam sa fiarba aproape complet.
Ideea e ca salaul fierbe foarte repede, si atunci asteptam sa fiarba mai intai cartofii, dupa care punem si salaul la fiert.
Deci, cand cartofii sunt aproape gata, punem intr-o oala cat mai maricica, sa nu chinuim salaii cand ii bagam inauntru,
apa , sare, ulei de masline , boia dulce, piper boabe, busuioc, cimbru, si asteptam pana da un clocot :

IMG_0215__Large_.jpg

dupa ce a clocotit un pic, sa iasa ce trebuie din ingrediente, punem salaii, si-i lasam la fiert 5 minute :

IMG_0217__Large_.jpg
dupa ce au fiert, se scot din apa, se pun pe un platou, se pun cartofii, maioneza, cine mai vrea extra-mujdei, patrunjelul,
si gata:

IMG_0218__Large_.jpg

bineinteles ca mai trebuiau ceva felii de lamaie, dar nu mai are nenea, s-au terminat pe niste Carpaten Bitter (vaiiii)
cam asta e
si neaparat cu un vinutz alb, sec
si pofta mare, mancati cu incredere, ca nu se aduna pe colacei, si dupa o ora o sa va fie foame iar smile.gif

Sa traiesti, nene Radule, chiar cautam o reteta gustoasa pt. salau smile.gif

#5 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 27 October 2008 - 09:28 AM

Nene Radule, ma faci sa vreau sa devin moldoveanca(sunt pe sfert, deja). Pai asa ciuperci gustoase si asa salai babani, numai pe la voi gasiti... Asta o zic presupunand ca salaul e pescuit din raul Moldova, nu din Dunare eusa_think.gif
Sanatoasa mancare, usoara si pe gustul meu. Mujdeiul ala verde era oricum preferat dar trebuie sa incerc si maioneza. Cu proxima ocazie... Multumim de postare.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi