Sari la conținut

Poză

pandispan in forma rotunda


7 răspunsuri la acest topic

#1 karmenn

karmenn

    micro Bucatar

  • Membri
  • 23 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Constanta

Postat 25 October 2008 - 03:56 PM

Ingrediente:
Ingrediente

- 8 ouă
- 8 linguri de ulei
- 11 linguri de apă
- 1 cană şi jum. de făină
- 1 cană şi jum. de zahăr
- 1plic praf de copt
- 40 g portocala sau lămâie confiata, după gustul fiecăruia. wink.gif
- 1 esenţă lămâie sau portocală


Mod de preparare

Mai întâi se face un sirop fiert din 11 linguri de apă şi cantit. de o cană şi jum. de zahăr., după care se lasă siropul obţinut să se răcească.

Se bat apoi albuşurile spumă tare cu puţina sare, apoi adaugăm siropul rece treptat, gălbenuşurile (câte unul), cele opt linguri de ulei şi apoi făina cernută şi amestecată cu praful de copt. La urmă se adauga portocala confiata pun aromele şi esenţele.

Turnăm apoi compozitia într-o tavă rotundă (eu folosesc o tava de teflon de 22 cm diametru, vezi foto ataşată ), incălzită uşor în prealabil şi tapetată cu unt. Se introduce la cuptor pt. 30-35 '.
Sfatul meu este ca în primele 10 minute să nu deschideti cuptorul şi să nu mişcaţi vasul, ptr că aluatul nu va mai creşte apoi atât de frumos.

Când este gata, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească în formă. Se aşează apoi pe platou şi se pudrează cu zahăr. rolleyes.gif

Poftă bună !

Miniaturi atașate

  • DSC00037.JPG

Imagini atașate

  • DSC00002.JPG
  • DSC00003.JPG
  • DSC00013.JPG
  • DSC00016.JPG
  • DSC00018.JPG
  • DSC00021.JPG
  • DSC00045.JPG
  • DSC00036.JPG
  • DSC00052.JPG

karmen

#2 DeliaD

DeliaD

    Bucataras

  • Membri
  • 75 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In Targul Iesilor

Postat 25 October 2008 - 04:24 PM

Foarte bine arata,o s-o incerc si eu ca-s mare amatoare de pandispan tongue.gif

Editat de DeliaD, 25 October 2008 - 04:24 PM.


#3 Sarmizegetusa

Sarmizegetusa

    micro Bucatar

  • Membri
  • 30 posturi

Postat 09 March 2009 - 03:44 PM

icon_question.gif
Karmenn, reteta ta îmi pare foarte buna, dar asi vrea sa stiu la ce temperatura se coace acest pandispan.Multumesc!

#4 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 April 2009 - 11:32 PM

CITAT(Sarmizegetusa @ Mar 9 2009, 03:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
icon_question.gif
Karmenn, reteta ta îmi pare foarte buna, dar asi vrea sa stiu la ce temperatura se coace acest pandispan.Multumesc!


Iti raspund eu pana vine Karmenn. La 180 de grade, si sa nu deschizi cuptorul in primele 15-20 de minute. Succes!


Karmenn, foarte frumos/reusit pandispanul tau! smile.gif Eu il fac asa: la 8 oua pun 8 linguri cu zahar si 8 cu faina, estentza de vanilie si lamaie; atata tot!
MUDJ@HISTA

#5 Sarmizegetusa

Sarmizegetusa

    micro Bucatar

  • Membri
  • 30 posturi

Postat 08 April 2009 - 08:28 AM

hello.gif Mudja,multumesc pt.ajutor,am retinut si reteta ta,nu-mi ramîne decît sa ma apuc de lucru.Iti doresc o zi placuta,cu mult soare(aici,la mine,este foarte "zgîrcit la vedere").

#6 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 April 2009 - 10:11 PM

CITAT(Sarmizegetusa @ Apr 8 2009, 08:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
hello.gif Mudja,multumesc pt.ajutor,am retinut si reteta ta,nu-mi ramîne decît sa ma apuc de lucru.Iti doresc o zi placuta,cu mult soare(aici,la mine,este foarte "zgîrcit la vedere").

Cu placere si spor la treaba!
Uite aici am si poze, asta pe cand o sa vrei sa incerci si reteta mea. smile.gif
O seara placuta Sarmizegetusa! pupic.gif
MUDJ@HISTA

#7 karmenn

karmenn

    micro Bucatar

  • Membri
  • 23 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Constanta

Postat 10 April 2009 - 11:43 PM

Imi pare rau ca nu am mai intrat pe forumul culinar, dar ptr o vreme am incetat sa mai pregatesc bunatati, kilogramele in plus nu-s prea binevenite la mine cand vara se apropie...si ca sa pot, trebuia sa va EVIT !! smile.gif)) Va pupic dulce asa cum sunt bunatatile facute de voi !
karmen

#8 zoazorel

zoazorel

    Fregmentez hevelenderu' !

  • Membri
  • 5791 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila
  • Interests:Culinarit, dulciurit, imprietenit...

Postat 21 April 2009 - 09:05 PM

Hristos a-nviat!

Si eu tot asa fac, doar ca socotesc la 1 ou o lingura de faina si o lingura de zahar.Eu n-am cuptor electric, am d-ala clasic, cu gaze din retea, asa ca-l coc la foc mediu si-l las cam 45 min.Oricum, in primele 20 min nu m-ating de cuptor, apoi dupa 40 min fac testul cu scobitoarea.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi