Sari la conținut

Poză

Checul meu de legume


20 răspunsuri la acest topic

#1 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 27 January 2009 - 02:26 AM

Stiu ca au mai fost postate retete de checuri de legume, acesta insa este fara faina, mie mi se pare mai lejer, si e chiar foarte simplu de facut!

Ingrediente:
-450 gr legume variate (eu am avut la conserva, dar se pot utiliza si legume congelate)
-200 ml smintina lichida (20-30% grasime)
-75 gr cascaval ras (eu am amestecat cu parmezan)
-3 oua mai mari sau 4 mici
-o mina de masline negre (fara simburi! tongue.gif )
-piper si patrunjel tocat

Se pun legumele la fiert in apa cam vreo 10-15 minute, apoi se scurg bine.
1.JPG
2.JPG

Intr-un castron sa bat ouale, se adauga cascavalul ras si smintina,
3.JPG

...maslinele, piperul si patrunjelul tocat fin.
4.JPG
5.JPG

Se toarna compozitia intr-o forma de chec, si sa coace cam 30 minute (160-180°C)
6.JPG
7.JPG

Se scoate din forma si se taie dupa ce se raceste!! Poze....mai departe!

Miniaturi atașate

  • 8.JPG

Editat de iulia13, 27 January 2009 - 02:51 AM.


#2 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 27 January 2009 - 02:30 AM

Se poate servi la aperitiv.....
9.JPG

Dar si ca garnitura la niste cirnaciori! rolleyes.gif
10.JPG


Va doresc pofta buna!
Si o calduroasa urare de Bun Venit Mudjahista ca moderatoare pe acest forum! pupic.gif

floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif

Editat de iulia13, 27 January 2009 - 02:32 AM.


#3 lala

lala

    Bucataras

  • Membri
  • 124 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Buzau (Buzau)

Postat 27 January 2009 - 02:43 PM

Arata ff bine checul,intrebare : se poate si cu smantana obisnuita,nu am in casa smantana lichida...
Tava unsa si tapetata ,sau nu ?Vreau neaparat sa-l incerc,mai mult pt. sot,ca e vegetarian,si n-as vrea sa dau gres din prima...
Pun si eu niste intrebari!! sa nu radeti...

#4 lala

lala

    Bucataras

  • Membri
  • 124 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Buzau (Buzau)

Postat 27 January 2009 - 02:43 PM

Arata ff bine checul,intrebare : se poate si cu smantana obisnuita,nu am in casa smantana lichida...
Tava unsa si tapetata ,sau nu ?Vreau neaparat sa-l incerc,mai mult pt. sot,ca e vegetarian,si n-as vrea sa dau gres din prima...
Pun si eu niste intrebari!! sa nu radeti...

#5 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 27 January 2009 - 03:29 PM

CITAT(lala @ Jan 27 2009, 03:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata ff bine checul,intrebare : se poate si cu smantana obisnuita,nu am in casa smantana lichida...
Tava unsa si tapetata ,sau nu ?Vreau neaparat sa-l incerc,mai mult pt. sot,ca e vegetarian,si n-as vrea sa dau gres din prima...
Pun si eu niste intrebari!! sa nu radeti...


De ce sa nu se poata? biggrin.gif Orice se poate! Eventual pune mai putina smintina si dilueaz-o in putintica apa! Sau lapte.
Cit despre tapetat tava, eu am tavita cu teflon, si nu ung, nu tapetez nimic!
Depinde de tava, mie nu mi se lipeste, cu conditia sa lasi checul sa se raceasca inainte de a-l scoate!
Sa aveti pofta!
PS: Maslinutele se pot taia si cubulete mici, ii da aspectul de mozaic!

#6 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 January 2009 - 05:24 PM

CITAT(iulia13 @ Jan 27 2009, 03:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Se poate servi la aperitiv.....

Dar si ca garnitura la niste cirnaciori! rolleyes.gif

Va doresc pofta buna!
Si o calduroasa urare de Bun Venit Mudjahista ca moderatoare pe acest forum! pupic.gif

floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif

hello2.gif Bun venit si tie aici la incepatori draga Iulia! icon_biggrin.gif

Checul arata foarte bine4_1_6.gif . L-am facut si eu de cateva ori, n-am pus masline si patrunjel, dar in schimb am pus cascaval ras deasupra. Deci ramane sa incerc si varianta ta ca tare bine arata si bun trebuie sa fie. smile.gif


CITAT(iulia13 @ Jan 27 2009, 04:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
De ce sa nu se poata? biggrin.gif Orice se poate! Eventual pune mai putina smintina si dilueaz-o in putintica apa! Sau lapte.
Cit despre tapetat tava, eu am tavita cu teflon, si nu ung, nu tapetez nimic!
Depinde de tava, mie nu mi se lipeste, cu conditia sa lasi checul sa se raceasca inainte de a-l scoate!
Sa aveti pofta!
PS: Maslinutele se pot taia si cubulete mici, ii da aspectul de mozaic!


Da, da, neaparat trebuie lasat la racit.

Multumesc de ideea cu maslinele, super ideea! floare.gif si iti mai multumesc muuult ca ai postat reteta aici. icon_love.gif
hello.gif

Editat de Mudjahista, 27 January 2009 - 05:26 PM.

MUDJ@HISTA

#7 Dana Timcu

Dana Timcu

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Irlanda

Postat 29 January 2009 - 12:38 PM

Checul arata foarte bine Iulia si dupa o experienta nesatisfacatoare cu alta reteta am sa-l incerc cu prima ocazie pe asta ca suna tare bine! pupic.gif

#8 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 30 January 2009 - 01:31 AM

CITAT(Dana Timcu @ Jan 29 2009, 01:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Checul arata foarte bine Iulia si dupa o experienta nesatisfacatoare cu alta reteta am sa-l incerc cu prima ocazie pe asta ca suna tare bine! pupic.gif


Si e si foarte usor de facut, pe mine ma scoate des din impas in caz de vizite neprevazute!!! tongue.gif

#9 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 30 January 2009 - 10:02 AM

Iuliuta, si drojdioasa si checoasa? hello2.gif Imi place reteta asta, zau asa. Am mai facut checul aperitiv, tot de pe Culi si a fost succes total. As incerca o tava, cu reteta asta. Stii de ce mi-a adus aminte checul tau? De salata a la Russe, daca-ti vine sa crezi....

#10 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 30 January 2009 - 03:15 PM

CITAT(Guguluff @ Jan 30 2009, 11:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Iuliuta, si drojdioasa si checoasa? hello2.gif Imi place reteta asta, zau asa. Am mai facut checul aperitiv, tot de pe Culi si a fost succes total. As incerca o tava, cu reteta asta. Stii de ce mi-a adus aminte checul tau? De salata a la Russe, daca-ti vine sa crezi....


Pai? Cum e ceva rapid de facut si de efect, e de mine! floare.gif biggrin.gif/

#11 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti &amp; Timisoara

Postat 01 February 2009 - 02:17 PM

Acum il am si eu la cuptor, sper sa-mi iasa. laugh.gif

#12 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 02 February 2009 - 02:06 AM

CITAT(Ursuleatza @ Feb 1 2009, 03:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Acum il am si eu la cuptor, sper sa-mi iasa. laugh.gif


Si cum a iesit?
Ce dragut e avatarul tau, imi place la nebunie! floare.gif

#13 Mary Serra

Mary Serra

    Big Chef

  • Membri
  • 532 posturi
  • Gender:Female
  • Location:portugal
  • Interests:citit carti.plimbari

Postat 21 March 2009 - 02:46 PM

am facut si eu checul.aveam niste legume prin congelator si nu stiam ce sa mai fac cu ele.sotul n-a mai asteptat sa se raceasca.doar asta a apucat sa se raceasca:

072.JPG

a disparut raaaaapid!

073.JPG

sar´na de reteta!ne-a placut mult.o sa-l mai fac.e ff simplu.aici gasesc pungi cu tot felul de legume congelate.imi plac mai tare decat cele conservate.
mami de 1+una!
Fan n_Puiu.Am zis!

#14 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 25 March 2009 - 04:30 AM

CITAT(Mary Serra @ Mar 21 2009, 03:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am facut si eu checul.aveam niste legume prin congelator si nu stiam ce sa mai fac cu ele.sotul n-a mai asteptat sa se raceasca.doar asta a apucat sa se raceasca:
a disparut raaaaapid!

073.JPG

sar´na de reteta!ne-a placut mult.o sa-l mai fac.e ff simplu.aici gasesc pungi cu tot felul de legume congelate.imi plac mai tare decat cele conservate.


Superb e checul tau! Imi place mult cum arata cu masline verzi umplute cu ardei, e foarte frumos!
Si mie imi place sa-l fac cu diverse legume!
Sa va fie de bine la toti! floare.gif

#15 zoazorel

zoazorel

    Fregmentez hevelenderu' !

  • Membri
  • 5791 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila
  • Interests:Culinarit, dulciurit, imprietenit...

Postat 21 April 2009 - 01:05 PM

QUOTE(lala @ Jan 27 2009, 02:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata ff bine checul,intrebare : se poate si cu smantana obisnuita,nu am in casa smantana lichida...
Tava unsa si tapetata ,sau nu ?Vreau neaparat sa-l incerc,mai mult pt. sot,ca e vegetarian,si n-as vrea sa dau gres din prima...
Pun si eu niste intrebari!! sa nu radeti...



Hristos a-nviat!

laluta, si eu l-am facut si e suuuuuper bun.Si, ca sa-ti fie mai simplu s sa iasa garantat la orice cantitate, pe mine, matusa mea bucatareasa de meserie, m-a-nvatat asa: la 1 ou, o lingura de faina si una de smantana si tot ea mi-a zis ca smantana se poate inlocui cu lapte dulce sau batut, sau cu iaurt.Doar ca lingura de faina tre' sa fie mai cu varf.
Daca nu vrei musai cu legume, eu am incercat varianta cu cascaval, salam sau sunca si ciuperci, taiate mare, totul amestecat in compozitie
Eu am tava de sticla si nu o ung, dar am facut si-n tava de tabla.Am uns-o si-am tapetat-o cu pesmet!
Poti sa pui si hartie de copt! smile.gif
Important e sa-l lasi sa se raceasca in tava.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#16 Bleu

Bleu

    micro Bucatar

  • Membri
  • 29 posturi

Postat 27 April 2009 - 10:36 AM

Super, Iulia, multumesc, tot nu stiam eu ce sa mai gatesc:)

Macedoine de legumes, eh? wink.gif Te superi daca te intreb in ce oras esti? (Eu sunt in Montreal)

#17 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 29 April 2009 - 12:45 AM

CITAT(Bleu @ Apr 27 2009, 10:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Super, Iulia, multumesc, tot nu stiam eu ce sa mai gatesc:)


Si cum a iesit checul, Bleu?

#18 zoazorel

zoazorel

    Fregmentez hevelenderu' !

  • Membri
  • 5791 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila
  • Interests:Culinarit, dulciurit, imprietenit...

Postat 17 May 2009 - 10:39 PM

QUOTE(lala @ Jan 27 2009, 02:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata ff bine checul,intrebare : se poate si cu smantana obisnuita,nu am in casa smantana lichida...
Tava unsa si tapetata ,sau nu ?Vreau neaparat sa-l incerc,mai mult pt. sot,ca e vegetarian,si n-as vrea sa dau gres din prima...
Pun si eu niste intrebari!! sa nu radeti...


Laluta, si eu l-am facut si e suuuuuper bun.Si, ca sa-ti fie mai simplu si sa iasa garantat la orice cantitate, pe mine, matusa mea bucatareasa de meserie, m-a-nvatat asa: la 1 ou, o lingura de faina si una de smantana si tot ea mi-a zis ca smantana se poate inlocui cu lapte dulce sau batut, sau cu iaurt.Doar ca lingura de faina tre' sa fie mai cu varf.Eu folosesc smantana obisnuita de...cata grasime are ea, ca nu ma prea intereseaza!
Daca nu vrei musai cu legume, eu am incercat varianta cu cascaval, salam sau sunca si ciuperci, taiate mare, totul amestecat in compozitie
Eu am tava de sticla si nu o ung, dar am facut si-n tava de tabla.Am uns-o si-am tapetat-o cu pesmet!
Poti sa pui si hartie de copt!
Important e sa-l lasi sa se raceasca in tava. smile.gif

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#19 lentz

lentz

    Bucataras

  • Membri
  • 55 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 September 2009 - 12:01 AM

WAW!!! Arata de-a dreptul demential. Imi ploua in gura eusa_drool.gif . Sigur musafirii vor fi impresionati....

#20 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 20 September 2009 - 03:26 AM

CITAT(lentz @ Sep 16 2009, 11:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
WAW!!! Arata de-a dreptul demential. Imi ploua in gura eusa_drool.gif . Sigur musafirii vor fi impresionati....


Pina la urma, l-ai facut pentru musafiri??? smile.gif
Sint curioasa! biggrin.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi