Sari la conținut

Poză

Dulciuri rapide


81 răspunsuri la acest topic

#21 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 02 February 2009 - 03:26 PM

Raluca, dar esti o rapida, de felul tau; si dulce pe de-asupra rolleyes.gif Am de unde sa ma inspir, pt o luna, de acum incolo, apropo de rapide si bune.
Stella, unde erai cu idea asta cand imi ramaneau bezele si nu stiam ce sa fac cu ele. Cand mai fac, pastrez si pt un stratificat din asta, ca prea faceti multe, in multe combinatii...
Am facut budinca de cioco, varianta celei cumparate. E incomparabil mai buna, si e cam la fel de rapida.

Budinca de ciocolata, cu o aroma de portocale

Folosim:
200g ciocolata
400ml lapte
5-6 linguri de amidon alimentar, pline cu varf
coaja rasa de portocale sau esenta de portocale(adaugata la sfarsit)
50g unt

Procedam:
Am pus la topit, pe bain marie, 200g ciocolata diversa: menaj amaruie, cu lapte Primola, 2 batoane cu nuga si alune de padure. Si coaja de portocala, rasa.

IMG_8752.jpg

Amestecam cu telul din cand in cand, pana se topeste complet. Intre timp punem intr-un castron amidonul, adaugam laptele rece si amestecam bine cu o lingura, pana se desface tot amidonul, sa nu aiba cocoloase. Se adauga peste ciocolata. Asa arata, foarte dezarmant, ciocolata se solidifica si laptele se face, ciocolatos.

IMG_8753.jpg

Luam din vasul de bain marie si punem direct pe foc mic, amestecand cu telul para, din cand in cand. Se face cremoasa, dupa ce se topeste ciocolata.

IMG_8754.jpg

Cand da in 2-3 clocote, se opreste focul si se adauga untul amestecand pana la topire.

IMG_8755.jpg

Asa arata de cremoasa:

IMG_8757.jpg

Se pune in forme udate cu apa rece, ca sa se poata rasturna frumos. Mi-au iesit 3 budinci, 2 dintre ele au model o broasca testoasa si o stea.

IMG_8758.jpg

Sectiune nu am, ca erau calde, cand le-am lasat acasa, daca mai gasesc, cand ma intorc, pozez. Dar gustul... e divinos de ciocolatos si cremos love10.gif


#22 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 02 February 2009 - 03:37 PM

CITAT(Guguluff @ Feb 2 2009, 03:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Raluca, dar esti o rapida, de felul tau; si dulce pe de-asupra rolleyes.gif Am de unde sa ma inspir, pt o luna, de acum incolo, apropo de rapide si bune.
Stella, unde erai cu idea asta cand imi ramaneau bezele si nu stiam ce sa fac cu ele. Cand mai fac, pastrez si pt un stratificat din asta, ca prea faceti multe, in multe combinatii...
Am facut budinca de cioco, varianta celei cumparate. E incomparabil mai buna, si e cam la fel de rapida.

Budinca de ciocolata, cu o aroma de portocale

Folosim:
200g ciocolata
400ml lapte
5-6 linguri de amidon alimentar, pline cu varf
coaja rasa de portocale sau esenta de portocale(adaugata la sfarsit)
50g unt


Gugu, arata super bine si cred ca si gustul e pe masura. Acum nu mai am cioco multa in casa, dar o sa cumpar si o sa fac, mai ales pentru cel mic (o sa variez eventual cu cioco alba, ca la cea cu cacao devine copil-racheta laugh.gif ) Multam!

#23 ady

ady

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 3344 posturi
  • Gender:Female
  • Location:p-aici pe undeva

Postat 03 February 2009 - 10:12 AM

QUOTE(Guguluff @ Feb 2 2009, 03:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Raluca, dar esti o rapida, de felul tau; si dulce pe de-asupra rolleyes.gif Am de unde sa ma inspir, pt o luna, de acum incolo, apropo de rapide si bune.
Stella, unde erai cu idea asta cand imi ramaneau bezele si nu stiam ce sa fac cu ele. Cand mai fac, pastrez si pt un stratificat din asta, ca prea faceti multe, in multe combinatii...
Am facut budinca de cioco, varianta celei cumparate. E incomparabil mai buna, si e cam la fel de rapida.

Budinca de ciocolata, cu o aroma de portocale

Folosim:
200g ciocolata
400ml lapte
5-6 linguri de amidon alimentar, pline cu varf
coaja rasa de portocale sau esenta de portocale(adaugata la sfarsit)
50g unt

Procedam:
Am pus la topit, pe bain marie, 200g ciocolata diversa: menaj amaruie, cu lapte Primola, 2 batoane cu nuga si alune de padure. Si coaja de portocala, rasa.



Amestecam cu telul din cand in cand, pana se topeste complet. Intre timp punem intr-un castron amidonul, adaugam laptele rece si amestecam bine cu o lingura, pana se desface tot amidonul, sa nu aiba cocoloase. Se adauga peste ciocolata. Asa arata, foarte dezarmant, ciocolata se solidifica si laptele se face, ciocolatos.


Luam din vasul de bain marie si punem direct pe foc mic, amestecand cu telul para, din cand in cand. Se face cremoasa, dupa ce se topeste ciocolata.


Cand da in 2-3 clocote, se opreste focul si se adauga untul amestecand pana la topire.




Asa arata de cremoasa:



Se pune in forme udate cu apa rece, ca sa se poata rasturna frumos. Mi-au iesit 3 budinci, 2 dintre ele au model o broasca testoasa si o stea.



Sectiune nu am, ca erau calde, cand le-am lasat acasa, daca mai gasesc, cand ma intorc, pozez. Dar gustul... e divinos de ciocolatos si cremos love10.gif



oau. super. tocmai ce-am cumparat niste cioco de menaj. ca sa fie acolo in casa. wink.gif si e si lapte si ceva unt prin frigi.
nu promit c-o fac diseara. inca mai era un pic de negresa, dar maine seara sau joi sunt cu ea pe foc.
Fan n_puiu!

#24 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 03 February 2009 - 10:37 AM

Si o poza cu puddinca laugh.gif rasturnata.

IMG_8766.jpg

A iesit dementiala cu izul ala de portocala si asa cremoasa...
Bunny, a mea a mancat de pranz, a luat desertul, aproape toata steluta din imagine, si s-a culcat dusa... A fost copil racheta, inainte de masa, asa face, de obicei smile.gif Am sa incerc si una de lapte, vanilata, poate cu ceva oua, eventual.
Ady, cand vrei tu, cand ai timp. Dar fa-o tongue.gif , iti zic. E nebunie curata, daca-ti place ciocolata.

#25 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 03 February 2009 - 01:54 PM

Gugu, poza finala a budincii e aratoasa rau! tongue.gif



#26 ady

ady

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 3344 posturi
  • Gender:Female
  • Location:p-aici pe undeva

Postat 03 February 2009 - 05:02 PM

QUOTE(Guguluff @ Feb 3 2009, 10:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Si o poza cu puddinca laugh.gif rasturnata.


A iesit dementiala cu izul ala de portocala si asa cremoasa...
Bunny, a mea a mancat de pranz, a luat desertul, aproape toata steluta din imagine, si s-a culcat dusa... A fost copil racheta, inainte de masa, asa face, de obicei smile.gif Am sa incerc si una de lapte, vanilata, poate cu ceva oua, eventual.
Ady, cand vrei tu, cand ai timp. Dar fa-o tongue.gif , iti zic. E nebunie curata, daca-ti place ciocolata.



da. imi place ciucalata. imi place si coaja de portocala in praji. am pe undeva pitit si un borcan cu ceva coaja de portocala confiata, facuta de manuta personala. dar v-a trebui sa ma abtin cu asta. nu-i place lu' prietena lu' fratelo. locuim impreuna.
vad eu ce pun. merci pt reteta.


ps. am ster poza, ca vine facaletu' data trecuta am uitat. scuze.
Fan n_puiu!

#27 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 February 2009 - 09:44 PM

In seara asta am facut niste papanasi cum ii plac lui Alex, usor de facut si deliciosi.

PAPANASI FIERTI
250 g.branza de vaci
4 linguri gris
2 linguri faina
2 oua

Se amesteca bine si se lasa deoparte. Se pune apa la fiert cu putina sare, cand apa este pe punctul de fierbere se pun cu lingura papanasii la fiert (la fel ca la galustile pentru supa). Se lasa sa fiarba 20 min. Se strecoara si se tavalesc prin pesmet prajit in margarina cu zahar (dupa gust) si scortisoara pudra. La sfarsit, in pesmet se adauga 2 pliculete de zahar vanilat. Sunt buni si calzi si reci. Se poate pune deasupra si smantana, cine doreste, noua ne plac fara.

Pesmetul:
IMG_0957.JPG

Papanasii la fiert:
IMG_0958.JPG

Pofticiosul de Cody:
IMG_0960.JPG

Rezultatul final:
IMG_0961.JPG
IMG_0962.JPG

Portia mea, mai mica, nu de altceva dar este seara:
IMG_0963.JPG

#28 amandina

amandina

    Bucataras

  • Membri
  • 86 posturi
  • Gender:Female
  • Location:oradea

Postat 06 February 2009 - 09:24 AM

Giorgiana, foarte frumosi papanasii, exact asa ii fac si eu, sint excelenti
atita numai ca eu o fac la oki reteta ca am facut-o de multe ori pina acuma ... si fac aluatul o idee mai tare, apoi modelez papanasii cu mina, le dau o forma rotunda, ies ca si chiftelutzele
si e intr-adevar foarte rapida smile.gif

#29 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 February 2009 - 12:23 PM

QUOTE(amandina @ Feb 6 2009, 11:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Giorgiana, foarte frumosi papanasii, exact asa ii fac si eu, sint excelenti
atita numai ca eu o fac la oki reteta ca am facut-o de multe ori pina acuma ... si fac aluatul o idee mai tare, apoi modelez papanasii cu mina, le dau o forma rotunda, ies ca si chiftelutzele
si e intr-adevar foarte rapida smile.gif


Eu nu fac aluatul mai tare, asa ii plac cupilului, mai pufosi, ca galustile din supa. Si fac foarte des, de dragul lui!

#30 ady

ady

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 3344 posturi
  • Gender:Female
  • Location:p-aici pe undeva

Postat 09 February 2009 - 03:21 PM

guguluf, merci de reteta. mi-a adus aminte de copilarie. abia aseara am ajuns s-o fac.
cred ca as pune totusi mai putina ciocolata. sau poate depinde de ciocolata. a mea era de menaj, amaruie.
oricum, buna, buna. o sa mai fac. nici n-am stat prea mult dupa ea, sa mestec. s-a facut repejos. asta imi displace teribil, sa stau in picioare, langa aragaz si sa mestec non-stop in cratita. dry.gif


saptamana trecuta am fost intr-o dispozitie anti-gatit. un piure si budinca, pe care le-am facut aseara, a fost tot ce am gatit toata saptamana. (au gatit altii wink.gif ) cred c-o sa ma tina si saptamana asta. dry.gif
Fan n_puiu!

#31 zoazorel

zoazorel

    Fregmentez hevelenderu' !

  • Membri
  • 5791 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila
  • Interests:Culinarit, dulciurit, imprietenit...

Postat 11 February 2009 - 10:27 AM

QUOTE(ady @ Jan 30 2009, 12:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
guguluf, sigur-sigur e o reteta de papanasi, a lu' poca, daca nu ma insel. din pacate, operatiunile de cautare nu ma imbie, dar reteta este sigur pe culi. incerc si eu sa ma conving sa-i fac. dar planul la dulciuri e facut pe vreo 2-3 saptamani. sa vad ce zice poporul.

acu' am si eu o intrebare.
are cineva idee cum se face sharlota in casa, cu amidon, nu cu praf de la plic? este vorba de crema/budinca, cum ii zicea, care se gasea sub forma de praf, la plic, chiar si pe vreme impuscatului.

imi placea teribil, dar mama nu facea decat cu praf de la plic, iar eu de la o vreme, de cand bantui pe culi, am inceput sa am niste colti impotriva prafurilor din plicuri de orice fel (budinci, vegeta, etc). (cred ca exista o imotrivire latenta, iar culi doar a imbogatit-o). am niste amidon care vreaca menta in dulap, si mi-am amintit de sharlota.

mi se pare n dulce destul de rapid sa se incadreze in topic. wink.gif




Salut!
Ia ma bag si io in vorba voastra sa zic cum fac io budinca-sarlota ff repede:
4 linguri zahar
3 linguri faina
1 lingura cacao
1/2 litru lapte
putina sare, stafide, esente
Se amesteca pe foc mic totul pana se ingroasa ca orice budinca.Cand se mai racoreste putin, se pun stafidele si esenta.
Ca sa nu faca crusta, se presara cu zahar pudra.
cam 15 min dureaza, dar depinde de presiunea la gaze.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#32 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 February 2009 - 11:16 AM

Inghetata : Se dau fructele prin sita pina devin piure. se pune un strat in paharel de iaurt, se da la congi, apoi un alt strat de alt fruct, iar congi, iar strat, etc....la sfirsit se introduce o spatula/betisor de amestecat in cafea:

1_099.jpg

Ideal ar fi ca straturile sa fie din fructe de culori diferite intercalate.
raluca

Trust no one!



#33 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 18 February 2009 - 01:38 PM

Raluca, imi aduci aminte de vara si mi-e dor de aparatul de facut inghetata... Abia astept sa se incalzeasca pe afara, sa ma rasfat cu inghe.

Salam de biscuiti

300g biscuiti petit beurre
50g margarina
100ml apa(aproximativ, depinde de biscuiti)
rahat 4-5 bucati
30g cacao
stafide
nuca macinata
esenta de rom

Se pune la topit in apa, rahatul, margarina si cacao si se pun pe foc. Dupa ce da in cateva clocote se da deoparte. Separat se macina biscuitii (sau se strivesc cu sucitorul), o parte se rup bucatele mai mari. Se amesteca intr-un castron nuca macinata si biscuitii. Eu am uitat sa pun cacao pe foc dry.gif

img_8822.jpg

Se toarna lichidele peste si se amesteca cu mult curaj, pana devine ca o pasta. Daca mai este nevoie se mai adauga apa, eventual ceva suc de la compot, sau sirop de zahar daca nu sunt biscuitii destul de dulci. Se adauga stafidele, esentele, au am pus si fructe confiate si putina scortisoara.
Se omogenizeaza si apoi se pune in pungi, sub forma de suluri rotunde sau patrate. Una am plimbat-o prin cocos inainte de ambalare.

img_8823.jpg

Dupa refrigerare de macar o ora se taie felii si se papa cu pofta maxima. rolleyes.gif

img_8824.jpg

p.s. stiu ca mai sunt mii de retete de salamuri de biscuitipe net si pe Culi, in particular, dar vreau doar sa va aduc aminte ca e un dulce rapid, indiferent cum il faceti tongue.gif

#34 CRISTINA:G:

CRISTINA:G:

    Captain Cook

  • Membri
  • 347 posturi
  • Gender:Female
  • Location:in lume

Postat 28 February 2009 - 11:42 PM

si de la mine o reteta super mega simpla!!!

BOLINHOS DE COCO

-250 gr cocos
-150 gr zahar
-3 oua´
arome daca mai doriti (vanilie,casca de lamaie ,portocala)
hartiute



se bat ouale cu telul si se amesteca cu nuca de cocos si zaharul




se pune masa obtinuta cu lingura in hartiute



se pun la cuptor 15-20 minute la 180-200 grade



este un dulce foarte popular aici in Portugalia !
sper sa incercati! biggrin.gif





#35 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 01 March 2009 - 02:26 PM

CITAT(raluca elena @ Jan 30 2009, 11:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Placinta cu mere
Aluat de cumparat, peste el presar pesmet si stafide (folosesc mult stafidele, dupa cum probabil ati observat, ca sa nu fiu nevoiat sa mai adaug zahar) si peste ele merele taiate de tren tongue.gif Se coace cam 25 minute, mie imi place sa ramina marul mare si sa se simta aroma de mar copt. Nu uitati de scortisoara, daca va place...


Am facut deja de 3 ori minunea asta de prajitura, cu o modificare: in loc de pesmet am pus nuca macinata. Am uitat de fiecare data sa fac fotografii. Dar oricum de maine incepe postul si o s-o mai fac si fac si poze ca sa vin cu dovada. Foarte buna.


#36 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 03 March 2009 - 12:37 AM

Rapid asa, o sa arunc o placinta cu foi si mascarpone, ca mai am si nu mai tortaresc;sper sa manance neamul asa ceva. Adevarul e ca, foile de cumparat ne salveaza in multe situatii, fie ca sunt foi de placinta sau de foietaj.
Julix, eu te astept cu poze, si de post si rapida, e pt mine, cu dedicatie pupic.gif

#37 zoazorel

zoazorel

    Fregmentez hevelenderu' !

  • Membri
  • 5791 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila
  • Interests:Culinarit, dulciurit, imprietenit...

Postat 01 April 2009 - 12:34 PM

Salut!
Ia ma bag si io in vorba voastra sa zic cum fac io budinca-sarlota ff repede:
4 linguri zahar
3 linguri faina
1 lingura cacao
1/2 litru lapte
putina sare, stafide, esente
Se amesteca pe foc mic totul pana se ingroasa ca orice budinca.Cand se mai racoreste putin, se pun stafidele si esenta.
Ca sa nu faca crusta, se presara cu zahar pudra.
cam 15 min dureaza, dar depinde de presiunea la gaze.

O lingura de faina se poate inlocui cu o lingura de amidon alimentar.
Daca nu aveti lapte, puteti pune 1/2 l apa si 2 linguri lapte praf!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#38 ruxij

ruxij

    micro Bucatar

  • Membri
  • 12 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 April 2009 - 04:12 PM

O idee foarte buna cu postul asta.
Adaug si eu o reteta usor de facut

Prajitura cartof

Ingrediente (mi-au iesit 50 de bucati)

- 300 grame biscuiti populari
- 200 grame de nuca
- 100 grame unt
- 2 pahare de lapte
- 100 gr stafide (puteti pune si mai multe daca vreti, ideea e sa nu fie nici prea multe ca nu se mai leaga compozitia)
- 2 linguri de cacao
- 3 linguri de zahar
- 20 ml de esenta de rom
- 3-4 linguri de cacao pentru imbracat cartofiorii

Mod de preparare:

- Se pun stafidele in apa din timp, ca sa se curete si sa se umfle.Se curata de codite daca au codite.
- Se maruntesc biscuitii
IMG_1706__Small_.jpg
-Se dau prin masina de tocat sau prin robot (eu i-am maruntit la robot)
IMG_1707__Small_.jpg
-Se marunteste si nuca la robot sau la masina de tocat
IMG_1708__Small_.jpg
-Se amesteca intr-un vas biscuitii si nucile sfaramate
- Se freaca untul cu zaharul (o sa vedeti in poza ca eu nu am facut asa...m-am grabit si am adaugat separat zaharul si untul peste compozitia de biscuiti si nuca..insa ..la carte asa zice sa fscem..sa frecam untul cu zaharul)
- Se adauga cacaoua si untul si zaharul peste biscuitii cu nuca
IMG_1709__Small_.jpg
- Se amesteca ft bine cu o lingura, sa nu ramana cocoloase de la unt...trebuie bine inglobat
- Se adauga laptele putin cate putin, cu atentie, nu cumva sa fie prea mult.Laptele ar fi bine sa fie cald ca sa topeasca mai bine untul.
- Se ajunge la asa ceva
IMG_1710__Small_.jpg
-Se adauga si stafidele si esenat de rom..se amesteca iar
- Se formeaza mici bulete din compozitie si se tavalesc prin cacao.Se pot da diferite forme...daca nu aveti timp sa faceti 50 de bucatele, va puteti scurta timpul de pregatire facandu-le mai mari, ca la cofetarie. Am vazut si retete in care se tavalesc cartofiorii nu prin cacao, cum am facut eu, ci prin nuca de cocos....asa ca merita si asta incercat.

IMG_1711__Small_.jpg
Pofta buna!

#39 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 01 April 2009 - 10:18 PM

CITAT(Guguluff @ Mar 3 2009, 01:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Rapid asa, o sa arunc o placinta cu foi si mascarpone, ca mai am si nu mai tortaresc;sper sa manance neamul asa ceva. Adevarul e ca, foile de cumparat ne salveaza in multe situatii, fie ca sunt foi de placinta sau de foietaj.
Julix, eu te astept cu poze, si de post si rapida, e pt mine, cu dedicatie pupic.gif


Sa nu ma astepti prea tare. Inca nu am facut-o ca am altele pe cap. Poate in we asta. floare.gif

#40 zoazorel

zoazorel

    Fregmentez hevelenderu' !

  • Membri
  • 5791 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila
  • Interests:Culinarit, dulciurit, imprietenit...

Postat 21 April 2009 - 07:52 PM

Hristos a-nviat!

De Pastele asta am facut Pasca fara aluat a lui Edith si e suuuuuuper buna!Am facut-o de doua ori si tot nu mai e!Pana-mi voi lua si eu un aparat foto si voi invata sa postez poze p-aici....
Hai sa va dau o reteta de prajitura simpla si fff buna.O am de la o prietena, care le-o face des copiilor ei.Aia micii o numesc"prajitura cu Fanta"
Blat:
6 galbenusuri se fraca bine cu 6 linguri zahar pudra, 100 ml ulei,1 praf de copt mic, nestins, 5 linguri faina si 1 lingura cacao.La sfarsit se adauga albusurile batute spuma si se coace.

[u]Crema[/u]
500 g branza de vaci, 200 g unt sau margarina
150g zahar pudra
esente
Se amesteca bine totul si se toarna peste blatul racorit

Glazura
2 prafuri de budinca
6 linguri zahar
750 ml fanta de portocale
Se face budinca si se toarna calduta peste prajitura si se da la rece!

Eu am folosit budinca de frisca si suc Giusto Natura de visine, necarbogazos.Iese si frumos colorata si acrisoara.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi