Sari la conținut

Poză

Prăjituri simple


16 răspunsuri la acest topic

#1 claudia angela

claudia angela

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati

Postat 21 April 2009 - 06:48 PM

Prajituri simple
Prăjitură cu cremă de biscuiţi



- un blat de pandişpan (eu în ultimul timp fac pandişpanul dupa reteta dată de Lissa floare.gif ; de ex., 5 ouă, 10 Lg. zahăr, 5Lg ulei, 5 Lg apă fiartă, 10 Lg făină)
Crema: - 300g biscuiţi
- 250g zahăr
- 200g unt
- 1 ceaşcă de cafea (pentru un gust mai puternic, am mai pus vreo 2 linguri cu vârf de ness)
- 150g nucă


P2130036__Small_.JPG


Cine doreşte poate să însiropeze puţin blatul.
Din toate ingredientele se obţine o cremă, care se pune peste blat, se nivelează, iar deasupra am turnat o glazura la rece.

P2130041__Small_.JPG


Acestea sunt poze de la două ture de prăjitură, eu fac blatul mai mic şi crema la cantităţile iniţiale, pentru că este foarte gustoasă.
P3220043__Small_.JPG

P2150058__Small_.JPG


Pun şi reţeta de la glazura la rece: - 150g zahăr pudră
-3 Lg cacao
- 3 Lg apă fiartă (dacă iese o glazură prea tare, mai puteţi adăuga puţină apă;
e de preferat o glazură puţin mai moale, care să curgă din lingură, pentru că
se nivelează mai uşor pe cremă)
- la sfârşit se amestecă în glazură o lingură de ulei
ANGY

#2 claudia angela

claudia angela

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati

Postat 21 April 2009 - 07:06 PM

Prăjitură cu cremă de nucă

Din nou, un blat de pandişpan mai înalt
Crema:
-o cană de nuci prăjite şi sfărâmate
-o cană de zahăr
-2 Lg cacao
-o ceşcuţă de lapte
-un sfert de unt-margarină (60g)


P2260022__Small_.JPG


Zahărul, cu laptele şi cacaoa se pun pe foc şi se fierb, apoi se amestecă şi nucile. Când crema e călduţă, se adaugă margarina.
Blatul se taie în două, se însiropează (opţional) şi se pune crema. Se decorează după bunul plac, eu am făcut tot o glazură la rece, dar am avut puţin zahăr pudră şi mi-a ieşit doar de câteva linii.

P2260023__Small_.JPG
P2260025__Small_.JPG
P2260028__Small_.JPG

ANGY

#3 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 April 2009 - 11:40 PM

Foarte bine arata prajiturile tale!
Crema de biscuti hello2.gif , pe asta trebuie s-o incerc si eu. Claudia sau Angy draga, multumesc foarte frumos ptr. reteta! pupic.gif

Presimt ca topicul tau o sa aiba viatza lunga printre primele pagini. smile.gif
MUDJ@HISTA

#4 claudia angela

claudia angela

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati

Postat 29 April 2009 - 11:09 PM

Am vrut sa fac ceva cu ananas, dar si cu crema si sa fie si simplu.Iata ce a iesit:un tort cu crema de frisca si smantana si ananas, cu blatul de pandispan de mai sus si decorat ca o tarta.

P5090071__Small_.JPG
P5090074__Small_.JPG


Crema am facut-o din 200 ml frisca lichida batuta, dar nu teapana si 300 g smantana, amestecate cu un plic de gelatina dizolvata in sucul de ananas din conserva. Jumatate din felii a ajuns in crema , iar cu restul am decorat.

Editat de claudia angela, 29 April 2009 - 11:19 PM.

ANGY

#5 claudia angela

claudia angela

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati

Postat 29 April 2009 - 11:09 PM

Am facut in we prima prajitura, cu crema de biscuiti, dar am inlocuit nuca, am pus in loc 100g de cocos, iar glazura am facut-o cu Inka (ness) in loc de cacao. Combinatia de cocos si cafea a fost si ea foarte buna.

Editat de claudia angela, 29 April 2009 - 11:14 PM.

ANGY

#6 Rubia

Rubia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1692 posturi

Postat 11 May 2009 - 11:37 PM

Foarte bun topicul asta ..
Mai ales ca se intampla sa ai chef de-o prajitura , da nu ai timp sau dispozitie sa te complici cu foi , creme complicate bla bla biggrin.gif
" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "

#7 justy

justy

    Master of disaster

  • Membri
  • 3475 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ses
  • Interests:sport, pescuit, gatit (mai ales dulciuri)

Postat 12 May 2009 - 07:35 AM

si mie mi se par utile tare. cel mai mult imi place aia cu nuca, k am si amatori pt ea

#8 claudia angela

claudia angela

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati

Postat 26 June 2009 - 12:33 AM

Am găsit o poză a prăjiturii cu biscuiţi şi cocos şi cred că mi-am făcut singură poftă de încă o tură.

P5180006.JPG



ANGY

#9 diana2320

diana2320

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 07 September 2009 - 09:05 PM

biggrin.gif
CITAT(Mudjahista @ Apr 22 2009, 12:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte bine arata prajiturile tale!
Crema de biscuti hello2.gif , pe asta trebuie s-o incerc si eu. Claudia sau Angy draga, multumesc foarte frumos ptr. reteta! pupic.gif

Presimt ca topicul tau o sa aiba viatza lunga printre primele pagini. smile.gif




buna

imi place foarte mult tortul acela este nemaipomenit


#10 BoncutAlexandra

BoncutAlexandra

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 06 February 2013 - 09:30 PM

Buna,am gasit din intamplare aceasta prajiturica(fiind in cautarea uneia bune),si chiar as vrea s-o incerc ma gandesc ca este gustoasa,eu sunt noua pe aici.As vrea sa stiu cum anume ai facut crema de nuca.Multumesc

#11 Pesi

Pesi

    Master of disaster

  • Membri
  • 22013 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 07 February 2013 - 12:32 PM

Pai nu scrie mai sus ? D.gif

QUOTE(claudia angela @ Apr 21 2009, 07:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Prăjitură cu cremă de nucă

Crema:
-o cană de nuci prăjite şi sfărâmate
-o cană de zahăr
-2 Lg cacao
-o ceşcuţă de lapte
-un sfert de unt-margarină (60g)

Zahărul, cu laptele şi cacaoa se pun pe foc şi se fierb, apoi se amestecă şi nucile. Când crema e călduţă, se adaugă margarina.



#12 BoncutAlexandra

BoncutAlexandra

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 07 February 2013 - 07:39 PM


Scuze crema de nuca scrie cum se face ,vroiam sa zic crema de biscuiti cea care se pune peste prajitura nu crema de nuca care se pune intre blatul care se taie in doua,la crema de biscuiti nu scrie deloc si chiar as vrea s-o incerc.

#13 Pesi

Pesi

    Master of disaster

  • Membri
  • 22013 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 07 February 2013 - 07:44 PM

Esti sigura ca nu scrie? Nu e asta ?



Crema: - 300g biscuiţi
- 250g zahăr
- 200g unt
- 1 ceaşcă de cafea (pentru un gust mai puternic, am mai pus vreo 2 linguri cu vârf de ness)
- 150g nucă

Editat de pesi, 07 February 2013 - 07:45 PM.


#14 BoncutAlexandra

BoncutAlexandra

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 08 February 2013 - 08:27 PM

Pai asta e ,dar tu ziceai de asta : "Prăjitură cu cremă de nucă

Crema:
-o cană de nuci prăjite şi sfărâmate
-o cană de zahăr
-2 Lg cacao
-o ceşcuţă de lapte
-un sfert de unt-margarină (60g)
Zahărul, cu laptele şi cacaoa se pun pe foc şi se fierb, apoi se amestecă şi nucile. Când crema e călduţă, se adaugă margarina."

Dar asta are alte ingrediente nu are biscuitii din retetea de care ai zis acum :|.
Eu pe asta vreau sa stiu cum se face, caci nu scrie :
"Crema: - 300g biscuiţi
- 250g zahăr
- 200g unt
- 1 ceaşcă de cafea (pentru un gust mai puternic, am mai pus vreo 2 linguri cu vârf de ness)
- 150g nucă"

Totusi m-am uitat de o gramada de ori peste reteta ,m-am gandit poate nu observ eu ,dar nu scrie... scuze de deranj ,dar chiar vreau sa stiu cum se face..

#15 Pesi

Pesi

    Master of disaster

  • Membri
  • 22013 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 08 February 2013 - 08:33 PM

Claudia angela nu a mai intrat din 2010, eu am incercat sa te ajut, in poza sunt biscuitii sfaramati si mai scrie ca se amesteca toate ingredientele, se face crema si se pune peste blat
Cred ca fiind reteta pentru incepatori a scris asa simplu pentru ca doar se amesteca
Spor :)

#16 BoncutAlexandra

BoncutAlexandra

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 08 February 2013 - 10:11 PM

Ma gandeam ca poate trebuie facut pe foc dar din cate inteleg nu,ci doar le amestec,biscuitii sfaramandu-i iar nuca presupun ca trebuie macinata. Multumesc foarte mult,si scuze daca te-am deranjat cu ceva :-*


#17 BoncutAlexandra

BoncutAlexandra

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 09 February 2013 - 06:47 PM

Uite acum am terminat prajitura cu crema de biscuiti,sincer nu prea mi-a placut ideea cu cafea in crema,si am improvizat o spuma de capsuni si am amestecat cu untul,biscuitii si nuca.Ce nu mi-a placut iarasi numai ca nu am mai avut ce face ca o pusesem deja peste crema,glazura,este cam amara,data viitoare am sa stiu sa bag doar 2 linguri de cacao..Asta e..Abea astept sa o gust sa vad cum e improvizatia mea



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi