Graten de cod

Se fierb (separat) macaroanele conform instructiunilor de pe pachet, iar cotletele de cod, de asemeni, timp de 10' in apa usor sarata. apoi pestele se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Graten de cod

Ingrediente

  • 2 dl macaroane (umpleti o cana gradata pina la semnul de marcaj)
  • 500 g cotlete de cod proaspat
  • 1 esalota (ceapa mica) tocata
  • 3 oua
  • pesmet
  • pt. sosul alb: 1 Lg unt
  • 3 Lg faina
  • 3 dl lapte
  • sare si piper alb (dupa gust)
  • un virf de cutit de nucsoara

Mod de preparare

Se fierb (separat) macaroanele conform instructiunilor de pe pachet, iar cotletele de cod, de asemeni, timp de 10' in apa usor sarata. apoi pestele se curata de pielita, se dezoseaza si se taie in bucati potrivit de mici.

Se prepara sosul alb topind untul si se soteaza putin esalota. se adauga faina amestecindu-se energic ca sa nu se arda, apoi laptele si condimentele.

Cind sosul incepe sa se ingroase, se ia de pe foc si se lasa putin la racit. dupa aceea se adauga pe rind in sos cite un galbenus, amestecindu-se totul mai apoi cu macaroanele si bucatile de cod fierte.

Se unge o forma termorezistenta cu putin unt/ulei si se tapeteaza cu pesmet.

Se toarna compozitia de graten in forma, se bat albusurile spuma si se intind deasupra gratenului.

Se presara pesmet si se da forma la cuptorul preincalzit la 200°C (foc tare), timp de 25-30' sau pina cind gratenul capata o culoare aramie.
se serveste cald sau rece linga o salata de morcovi (2) + mar ras (1) cu dressing (1 Lg zeama de lamiie + 1 lg zahar + 2 Lg ulei)

Pofta buna!

Reteta Graten de cod a fost propusa de Dan@ pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

Papiote de peste,

Peste de mare cu unt alb si cartofi,

Paste cu peste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!