Sari la conținut

Poză

Conopida pane


7 răspunsuri la acest topic

#1 soren

soren

    Captain Cook

  • Membri
  • 297 posturi

Postat 30 July 2010 - 08:14 PM

1 conopida mare
4 oua ,sare ,piper,faina,apa sau lapte ulei ptr prajit
Se spala bine conopida ,se desface in buchetele,care este prea mare se taie in 2 .
Luam o cratita mare punem mai mult de jumate apa cu sare(sa puneti un pic de sare mai mult altfel nu are nici un gust)apoi puneti conopida si se pune la foc mijlociu.Dupa ce a fiert se scurge si eu o pun sub un jet de apa rece dupa care se lasa la scurs bine

Imagini atașate

  • P7270279.jpg


#2 soren

soren

    Captain Cook

  • Membri
  • 297 posturi

Postat 30 July 2010 - 08:56 PM


Intre timp se face compozitia cu oua asa;
intr-un bol mai marisor se pun ouale cu sare si piper se bat bine cu furculita sau telul se adauga faina(sa fie ca un aluat mai moale)apoi se pune apa sau laptesi se amesteca bine.Compozitia tre sa fie un pic mai consistenta decit la clatite .Eu pun mai intii faina ca asa nu face cocoloase.

Imagini atașate

  • P7270283.jpg
  • P7270281.jpg


#3 soren

soren

    Captain Cook

  • Membri
  • 297 posturi

Postat 30 July 2010 - 09:02 PM

Bucatile de conopida fiarta se tavalesc bine in ou apoi le punem in uleiul incins.Daca folositi mai putin ulei atunci o sa fie nevoie sa le intoarceti .

Imagini atașate

  • P7270293.jpg
  • P7270294.jpg


#4 soren

soren

    Captain Cook

  • Membri
  • 297 posturi

Postat 30 July 2010 - 08:42 PM

Pe un platou se pune rola de bucatarie in 2 sau 3 , se scoate conopida si se lasa sa se scurga uleiul .Mie i-mi place stropita cu unt si zeama de lamiie.Acum fiecare dupa plac rolleyes.gif

Imagini atașate

  • P7270297.jpg
  • P7270300.jpg


#5 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 30 July 2010 - 10:26 PM

eu adaug si usturoi in compozitie.


#6 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 31 July 2010 - 10:40 AM

CITAT(rym @ Jul 30 2010, 11:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
eu adaug si usturoi in compozitie.


eu deja salivez pe tastaura, Foarte bune conopidutele pane. Soren felicitari de reteta.
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#7 soren

soren

    Captain Cook

  • Membri
  • 297 posturi

Postat 31 July 2010 - 06:16 PM

CITAT(rym @ Jul 30 2010, 11:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
eu adaug si usturoi in compozitie.

Da cred ca are un gust bun da eu nu suport usturoiul.Poate sunt un pui de vampirrrrrrrrrr eusa_shifty.gif

#8 soren

soren

    Captain Cook

  • Membri
  • 297 posturi

Postat 31 July 2010 - 05:47 PM

CITAT(Irenke @ Jul 31 2010, 11:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
eu deja salivez pe tastaura, Foarte bune conopidutele pane. Soren felicitari de reteta.

Daaaa usor de facut ,bune si cu multe calorii de la prajit tongue.gif sau nu?

Editat de soren, 31 July 2010 - 05:48 PM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi