Sari la conținut

Poză

Retete fara sare


5 răspunsuri la acest topic

#1 Roxana_Ma

Roxana_Ma

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 09 September 2016 - 07:57 PM

Buna ziua! Am deschis acest topic special pentru persoanele care au interzis la sare, ca mine, si care nu mai stiu ce sa mai gateasca, fara sare, si sa aiba si gust. Daca cunoasteti retete fara sare, gustoase, v-as multumi.

#2 Jannen

Jannen

    Master of disaster

  • Membri
  • 3144 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 September 2016 - 09:35 PM

BUna Roxana! eu cred ca orice reteta care-ti place o poti face fara sare,dar pt. ai da gust poti folosi iute de exemplu daca ai ai voie(de exemplu pui boia iute,sau putin ardei iute proaspat, fulgi de ardei iute,piper ,etc) sau usturoi daca se potriveste felului tau de mancare,sau ierburi aromatice,poti incerca in anumite preparate unde s-ar potrivi rosmarinul de exemplu,merge cu carnea,cu cartofii etc,salvia,merge la peste,la carnea de pui,la pastele trase la tigaie doar cu unt(lasate albe doar asa) un alt exemplu,un ulei de masline bun de calitate poate ajuta in a da gust acolo unde e nevoie,de exemplu doar stropit pe o rosie,sau intr-o salata,sau si cand tragi la tigaie,legume inabusite,spanac ,si mai poti incerca si alte uleiuri,fie aromate cu ierburi aromatice,fie uleiul de dovleac etc,la fel otetul balsamic dar sa fie de buna calitate,iti da plus de gust...Ce vreau eu sa spun e ca poti folosi trucuri,iute,parfumat etc,pt. a da gust mancarii .In plus te-asi sfatui sa mai consulti si opinia altui medic daca e bine sa renunti la sare de tot-de tot,sau doar sa o reduci,intrucat medicul sotului meu i-a spus ca in nici un caz nu e bine ca sarea sa lipseasca cu desavarsire,poate fi redusa cat de mult dar nu de tot,de exemplu daca faci mancarea fara sare deloc poti manca paine normala,sau dimpotriva daca alegi sa mananci paine fara sare poti pune un strop in mancare.

Bineinteles ca asta e dor parerea mea,eu iti urez multa sanatate si sa gatesti cu gust cum s-ar spune,chiar daca fara sare,tot ce iti place tie,si mai asteptam si alte sugestii si opinii si din partea celorlalti! em_new_59.gif


Editat de Jannen, 09 September 2016 - 09:47 PM.


#3 Pesi

Pesi

    Master of disaster

  • Membri
  • 21909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 September 2016 - 08:23 AM

Buna Roxana

 

Cum zicea si Geanny e chestie de condimentat

Si eu imi tin socoteala la sare pentru ca , cum mananc sarat mi se umfla degetele

Condimentele sunt de mare ajutor

 

Exista insa si alimente care nu cer sare ele insele : iaurturile, branzica de vaci, cas desarat, urda, oualele fierte , piept de pui 

Unele legume si ele nu cer sare pe ele cum ar fi sfecla sau morcovii , la morcovi daca ii razi si pui putina lamaiie sunt excelenti

La fel fierti sunt foarte buni si nu cer

La fel piureul de conopida sau broccoli iar nu cere sare

Astea mi se par mie ca nu au nevoie

 

Tot asa si pastele cum zicea si ea daca au un sos dulceag fara sare sunt perfecte

 

La fel ciorbitele, cu putin mai multa smantana si nu se va simti lipsa sarii

 

Mai scrie-ne si tu ce ai descoperit cum poti manca fara prea multa sare 

 

Sanatate floare.gif


Editat de Pesi, 10 September 2016 - 08:40 AM.


#4 Pesi

Pesi

    Master of disaster

  • Membri
  • 21909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 September 2016 - 08:41 AM

De asemeni ce am descoperit eu ca au foarte multa sare  sosul de soia, muraturile chiar si in otet, in cazul meu si apa minerala are mult sodiu, telemea , cascaval de orice fel, mezelurile chiar si de calitate tot cu sare se fac


Editat de Pesi, 10 September 2016 - 08:42 AM.


#5 Jannen

Jannen

    Master of disaster

  • Membri
  • 3144 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 September 2016 - 09:24 AM

Asi mai adauga ca e mai greu la inceput intrucat in timp gustul se schimba ,se educa daca pot sa zic asa,si nu mai e deloc greu sa mananci fara sare ci dimpotriva.Despre muraturi si castraveciori in otet am vazut ca sunt retete pe net preparate fara sare ,dar cum eu nu am incercat nu pot recomanda,dar e si pacat cu atatea salate care se pot face ,un exemplu despre o salata care mi-ar place mie chiar daca nu ar avea sare e salata de sfecla rosie fiarta sau coapta cu hrean (hreanul are un gust puternic asa ca salata va fi gustoasa chiar daca nu are sare),la branzeturi daca chiar se vrea cascaval se poate face in casa,cred ca este reteta si aici pe forum si nu i se mai pune sare,dar sunt atea branzeturi nesarate cu care se poate inlocui incat nu cred ca merita efortul,daca se vrea pt. un preparat topit la cuptor este mozzarella se gaseste acum peste tot si la noi,in plus o gama larga de telemea de exemplu nesarata,feta nesarata,masline nesarate,am vazut peste tot .Ca si ierburi aromatice sunt acum la ghivece si se poate cumpara,rosmarin proaspat,salvia,busuiocul (e minunat pe rosii,in sosul pt. paste,pizza ) dar in lipsa merg si uscate de la plic,eu utilizez mult oregano uscat,imi place mult,la fel coriandru sau bobitele de ienibahar.em_new_12.gif

 

Acum sa vedem daca mai intra Roxana sa mai continuam discutiile ar mai fi multe de spus,de exemplu daca se vrea retete ar trebui sa avem mai multe informatii de exemplu daca regimul include doar lipsa sarii sau si alte restrictii,care sunt gusturile care-i plac (aici inclus si ingrediente ,condimente)si cele pe care le detesta,care erau mancarurile favorite si pe care acum nu si le mai face din cauza regimului ca sa vedem daca si cum le putem readapta .



#6 MariusTitulescu

MariusTitulescu

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat Astăzi, 11:14 AM

De asemeni ce am descoperit eu ca au foarte multa sare  sosul de soia, muraturile chiar si in otet, in cazul meu si apa minerala are mult sodiu, telemea , cascaval de orice fel, mezelurile chiar si de calitate tot cu sare se fac

Sosus de soia sigur trebuie scos din dieta. Din nefericire tot farmecul lui vine din sare.

___________________________________

Marius

Napoli Centrale Cluj





Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi