Sari la conținut

Poză

Retete usoare pentru incepatoare


42 răspunsuri la acest topic

#1 Nia

Nia

    Bucataras

  • Membri
  • 80 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 24 September 2004 - 08:32 PM

Proaspat casatorita, vreme de un an am descoperit tainele gatitului, acum ma descurc binisor. Prajiturile pentru mine au ramas un munte imposibil.De curand am dat de acest forum si m-am pierdut in multimea de retete. le-as incerca dar mi-e teama de esec, asa ca va rog scrieti pentru mine ceva retete usoare si bune, sau linkurile unde le-as putea gasi pe forum. Sper ca imi voi face ucenicia aici icon_smile.gif

#2 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 September 2004 - 08:58 PM

Bine ai venit ,Nia!!
Cine cauta...gaseste tongue.gif !!!

Începe la vegetariene...acolo mi se par cele mai usoare retete ..si daca doresti ajutor..spune-ne,cam ce ai dori.. icon_smile.gif

#3 Nia

Nia

    Bucataras

  • Membri
  • 80 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 24 September 2004 - 09:08 PM

pai as dori retete usoare de prajituri, ceva simplu de facut sau explicat vorba aia babeste. E defect de familie cred; nici mama nu face prajituri extraordinare desi e o foarte buna bucatareasa in rest si de acolo cred a mostenesc "handicapul " asta. Cu mancarea ma descurc binisor, marturie stau kilogramele in plus pe care le-a luat sotul meu intr-un an!

#4 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 September 2004 - 09:37 PM

Daca cauti prajituri/torturi/placinte......cauti aici ,la Dulciuri,gasesti o gramada de reteta....si sînt foarte multe simple,iar daca ai întrebari,nelamuriri..nici o problema...sigur se gaseste vreunu din noi, sa-ti explice icon_smile.gif

#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 September 2004 - 09:39 PM

Nia, pãrerea mea este ca dacã aºtepþi o reþetã uºoarã nu ºþiu când o sã o gãseºti, sper sã nu mã înþelegi greºit. Clatite de exemplu ai fãcut ?
Eu zic cã cel mai bine e ca tu sã te uiþi la reþete ºi sã faci începi sã faci una care te atrage, care e scrisã clar ºi pe care o pricepi, dacã are ºi poze personal mie mi se pare mai clarã.
Nu îþi poate garanta nimeni reuºita unei reþete, uitã-te la subiectul cornuleþelor Angelicãi, cât de diferite rezultate s-au obþinut din aceeaºi reþetã.
Eu te ajut cu cea mai mare plãcere dar fii mai explicitã spune-mi ce fel de dulce vrei sa faci ºi dacã ºtiu te ajut cu cea mai mare plãcere.
Sper sã fi fost clarã în exprimare ºi sã nu mã înþelegi greºit.

#6 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 25 September 2004 - 12:16 AM

Nia,

Bine ai venit!

MIe mi s-a parut foarte simpla prajitura turnata a Aneit. Este si rapida si gustoasa. Azi am facut-o si eu. Singura conditie este sa ai o tavitza mai mica, asa cum scrie ea, ceva in jur de 17 x 25 cm. Tava de aragaz este absolut prea mare pentru cantitatea de compozitie.

Aici este link-ul unde gasesti reteta si explicatiile de rigoare.

http://www.culinar.r...?showtopic=5912

Spor la lucru!

Claudia

#7 Nia

Nia

    Bucataras

  • Membri
  • 80 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 26 September 2004 - 07:46 PM

Adriana, e ok! Am inteles punctul tau de vedere si sunt deacord. Clatitele, batonul de ciocolata si budinca asortata e cam tot ce am facut pana acum. Urmand sfatul Mayei am ales de pe forum reteta prajiturii Rudy. Am facut bulgarii, am facut crema de branza, toate bune si frumoase pana la momentul in care trebuia sa o scot. Adevarul e ca nu imi cunosc prea bine cuptorul aragazului, asa ca a fost dificil sa estimez la ce temperatura sa il programez si mai ales cat sa tin prajitura. Pe margini aproape se arsese, dar inca nu se aurise tot. Cand am scos-o si am taita-o, mi se parea ca aluatul nu era bine copt inainte de crema. Asa ca am cazut prada unui mister needificat: o fi sau nu o fi gata. S-o mai pun la cuptor, sau sa o las asa cum e?! Fara a fi pe deplin lamurita am asat-o asa cum e, am taiat marginile arse, si in speranta ca nu se va imbolnavi nimeni am taita-o felii. Alt necaz... aspectul! Intr-o parte era mai multa crema in alta mai mult blat.... Voua cum va ies asa de aspectuoase? Singurul lucru bun a fost gustul...


#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 September 2004 - 10:44 PM

Nu cunosc prãjitura asta aºa cã nu ºtiu ce sã îþi spun, uite dacã îþi plac dulciurile gen budincã ºi la care nu trebuie sã mai lupþi ºi cu cuptorul eu am scris reþeta de panna cotta, ai putea-o încerca dacã vrei.
http://www.culinar.r...nna cotta#35400
Cuptorul tãu cum e cu gaz sau electric?
ªi uite ºi reþeta negresei care mie îmi vine bine mereu, de fapt când sunt în crizã de timp ºi de idei o fac mereu
http://www.culinar.r...t=negresa#37794

#9 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 September 2004 - 11:07 PM

Nia poti sa ne spui ce fel de cuptor ai?
Pentru ca prajitura este delicioasa si sa sti ca nu o scoti din tava pina nu este racita, o scoti taiata.

#10 Nia

Nia

    Bucataras

  • Membri
  • 80 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 27 September 2004 - 07:26 PM

Wow! Ce bine arata prajiturile tale Adriana!!! Mi-au facut pofta de lucru! Sa stii ca maine incerc si eu, una, cred ca panna cotta! Numai sa ma lase bebele, ca nu va spusei ca sunt si mamica incepatoare pt o minune de fetita de 7 saptamani!
Deci, cuptorul meu e pe gaz, dar am posibilitatea sa reglez temperatura intre 150 si peste 270 de grade in 8 programe.
Vrei sa spui Cristina ca trebuia sa astept sa se raceasca apoi sa o scot din tava? icon_question.gif Prea multe taine...
Apoi, un sfat va rog.
Ce fel de tava imi indicati sa cumpar? Ca am luat una de tabla sau asa ceva, si dupa o spalare a inceput sa rugineasca de nu o mai pot folosi. Exista un material anume ce e mai bun pentru coptul prajiturilor? Exista o marime standard?(ma refer la prajiturile obisnuite, nu checuri sau cozonaci)Stiu ca am prea multe intrebari, dar daca nici voi nu ma veti lamuri, voi ramane pe veci nelamurita! icon_rolleyes.gif

#11 Lorena

Lorena

    Big Chef

  • Membri
  • 733 posturi

Postat 27 September 2004 - 07:46 PM

icon_idea.gif Eu folosesc in general tavi cu interiorul de teflon ... dar imi aduc aminte ca mama avea tavi chiar si de aluminiu si ieseau prajituri bune icon_lol.gif cred ca pana la urma cum ai noroc sa nimeresti tava.

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 September 2004 - 10:11 PM

Vai Nia, da' tu cu o fetita de 7 saptamini ai chef sa stai la facut prajituri?
Eu am tavi ca ale Lorenei de teflon sau acum le folosesc mult pe cele de silicon.

#13 Nia

Nia

    Bucataras

  • Membri
  • 80 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 28 September 2004 - 07:19 PM

pai bucataria a devenit deja o relaxare.... cand vine sotul de la servici i-o pasez lui si eu incep gatitul, de placere. Ambitia da a invata sa fac prajituri o am mai demult.

singura problema cu tavile de teflon e ca eu nu am vazut in Romania perfect patrate, doar cu marginile cumva alungite. Si eu am un set de 3 din acelea, dar le folosesc la fripturi ca nu imi imaginez cum ar arata un blat cu marginile asa. Poate ca nu am cautat suficient,. Mai incerc!

#14 Vulpizza

Vulpizza

    Captain Cook

  • Membri
  • 264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:London

Postat 29 September 2004 - 02:53 AM

Nia, tavile din tabla sunt foarte bune. Pun pariu ca nu ai ars tava goala inainte de a gati in ea. Asta e motivul pentru care ti-a ruginit. Stiu ca sunt tavi din tabla alba si din tabla neagra. Doar cele din tabla alba se ard in cuptor. Intreaba vanzatorul.

Succes.

P.S. Incearca sa faci o budinca de macaroane cu branza de vaci, orez cu lapte, gris cu lapte.
"Dupa mine potopul"

#15 Nia

Nia

    Bucataras

  • Membri
  • 80 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 29 September 2004 - 09:19 PM

Aha! Deci trebuia arsa.... Sa stii ca daca imi cumpar din tabla asa o sa fac. Mai am de cercetat magazinele de la noi sa vad ce se gaseste.

Cat despre budinca... as incerca daca mi-ai spune cum se face, ai uitat? Chiar de la inceput m-am confesat a fi incepatoare icon_cry.gif !

#16 Vulpizza

Vulpizza

    Captain Cook

  • Membri
  • 264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:London

Postat 30 September 2004 - 07:51 AM

Se pune la fiert un pachet de 1/2 kg. de macaroane ( spaghete ).LE fierbi conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata, se scurg. Se amesteca cu 4 oua,6 linguri de zahar, 1 pachet zahar vanilat,1/2 kg. branza de vaci,1/2 kg.lapte.Se pune intr-o cratita unsa cu ulei si se pune in cuptor. Este gata cand a facut crusta deasupra ( se coloreaza usor in auriu)
"Dupa mine potopul"

#17 Pisi

Pisi

    Academic Chef

  • Membri
  • 1206 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 September 2004 - 08:19 AM

Spuneti-mi si mie, va rog frumos, cum se arde tava aia de tabla. Eu am o tigaie in aceeasi situatie, am folosit-o o data si cand am spalat-o, au aparut cateva pete de rugina. Mai am vreo sansa sa o salvez? icon_rolleyes.gif

#18 Vulpizza

Vulpizza

    Captain Cook

  • Membri
  • 264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:London

Postat 30 September 2004 - 09:36 PM

Pisi si eu am o tigaie "tiganeasca" de pe vremea lu Pazvante, care mai rugineste. Drept pentru care o sterg imediat dupa ce o spal si nu au cum sa mai apara pete de rugina icon_wink.gif Oricum poti si acum sa incerci s-o "arzi". Oricum nu mai ai nimic de pierdut.

Cat se tin in cuptor sa se arda nu stiu, tin minte doar ca si mama si mamaie imi spuneau chestia asta. Cred ca vreo 2 ore, dar , se poate sa spun prostii.
O sa intreb si revin cu informatii.
"Dupa mine potopul"

#19 Gabitza

Gabitza

    Musafir :)

  • Membri
  • 952 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 01 October 2004 - 08:17 AM

Spuneti-mi si mie, va rog frumos, cum se arde tava aia de tabla. Eu am o tigaie in aceeasi situatie, am folosit-o o data si cand am spalat-o, au aparut cateva pete de rugina. Mai am vreo sansa sa o salvez? icon_rolleyes.gif



Intimplator, chiar aseara am dat intr-o revista peste un articol unde scria despre procedeul acesta. Mi-am adus aminte de intrebarea ta si am retinut ce scria acolo. Deci, procedeul scris acolo era : se unge tava cu undelemn, si se presara cu sare grunjoasa. Se tine pe foc pina incepe sa fumege. Se sterge cu o carpa curata. Dupa folosire, daca se spala cu detergent, se reia "arsul" tavii.
"Live well, laugh often, love much"

#20 Pisi

Pisi

    Academic Chef

  • Membri
  • 1206 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 October 2004 - 10:45 AM

Multumesc de sfaturi, fetelor. Cred ca in weekend-ul asta o sa-mi "prajesc" tigaia. Si o sa va spun cum a iesit. icon_razz.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi