

Retete usoare pentru incepatoare
#1
Postat 24 September 2004 - 08:32 PM

#3
Postat 24 September 2004 - 09:08 PM
#5
Postat 24 September 2004 - 09:39 PM
Eu zic cã cel mai bine e ca tu sã te uiþi la reþete ºi sã faci începi sã faci una care te atrage, care e scrisã clar ºi pe care o pricepi, dacã are ºi poze personal mie mi se pare mai clarã.
Nu îþi poate garanta nimeni reuºita unei reþete, uitã-te la subiectul cornuleþelor Angelicãi, cât de diferite rezultate s-au obþinut din aceeaºi reþetã.
Eu te ajut cu cea mai mare plãcere dar fii mai explicitã spune-mi ce fel de dulce vrei sa faci ºi dacã ºtiu te ajut cu cea mai mare plãcere.
Sper sã fi fost clarã în exprimare ºi sã nu mã înþelegi greºit.
#6
Postat 25 September 2004 - 12:16 AM
Bine ai venit!
MIe mi s-a parut foarte simpla prajitura turnata a Aneit. Este si rapida si gustoasa. Azi am facut-o si eu. Singura conditie este sa ai o tavitza mai mica, asa cum scrie ea, ceva in jur de 17 x 25 cm. Tava de aragaz este absolut prea mare pentru cantitatea de compozitie.
Aici este link-ul unde gasesti reteta si explicatiile de rigoare.
http://www.culinar.r...?showtopic=5912
Spor la lucru!
Claudia
#7
Postat 26 September 2004 - 07:46 PM
#8
Postat 26 September 2004 - 10:44 PM
http://www.culinar.r...nna cotta#35400
Cuptorul tãu cum e cu gaz sau electric?
ªi uite ºi reþeta negresei care mie îmi vine bine mereu, de fapt când sunt în crizã de timp ºi de idei o fac mereu
http://www.culinar.r...t=negresa#37794
#10
Postat 27 September 2004 - 07:26 PM
Deci, cuptorul meu e pe gaz, dar am posibilitatea sa reglez temperatura intre 150 si peste 270 de grade in 8 programe.
Vrei sa spui Cristina ca trebuia sa astept sa se raceasca apoi sa o scot din tava?

Apoi, un sfat va rog.
Ce fel de tava imi indicati sa cumpar? Ca am luat una de tabla sau asa ceva, si dupa o spalare a inceput sa rugineasca de nu o mai pot folosi. Exista un material anume ce e mai bun pentru coptul prajiturilor? Exista o marime standard?(ma refer la prajiturile obisnuite, nu checuri sau cozonaci)Stiu ca am prea multe intrebari, dar daca nici voi nu ma veti lamuri, voi ramane pe veci nelamurita!

#13
Postat 28 September 2004 - 07:19 PM
singura problema cu tavile de teflon e ca eu nu am vazut in Romania perfect patrate, doar cu marginile cumva alungite. Si eu am un set de 3 din acelea, dar le folosesc la fripturi ca nu imi imaginez cum ar arata un blat cu marginile asa. Poate ca nu am cautat suficient,. Mai incerc!
#14
Postat 29 September 2004 - 02:53 AM
Succes.
P.S. Incearca sa faci o budinca de macaroane cu branza de vaci, orez cu lapte, gris cu lapte.
#15
Postat 29 September 2004 - 09:19 PM
Cat despre budinca... as incerca daca mi-ai spune cum se face, ai uitat? Chiar de la inceput m-am confesat a fi incepatoare

#16
Postat 30 September 2004 - 07:51 AM
#18
Postat 30 September 2004 - 09:36 PM

Cat se tin in cuptor sa se arda nu stiu, tin minte doar ca si mama si mamaie imi spuneau chestia asta. Cred ca vreo 2 ore, dar , se poate sa spun prostii.
O sa intreb si revin cu informatii.
#19
Postat 01 October 2004 - 08:17 AM
Spuneti-mi si mie, va rog frumos, cum se arde tava aia de tabla. Eu am o tigaie in aceeasi situatie, am folosit-o o data si cand am spalat-o, au aparut cateva pete de rugina. Mai am vreo sansa sa o salvez?
Intimplator, chiar aseara am dat intr-o revista peste un articol unde scria despre procedeul acesta. Mi-am adus aminte de intrebarea ta si am retinut ce scria acolo. Deci, procedeul scris acolo era : se unge tava cu undelemn, si se presara cu sare grunjoasa. Se tine pe foc pina incepe sa fumege. Se sterge cu o carpa curata. Dupa folosire, daca se spala cu detergent, se reia "arsul" tavii.
Răspunde la acest topic

0 utilizatori citesc acest topic
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi