Retete usoare pentru incepatoare
Postat 24 September 2004 - 08:32 PM

Postat 24 September 2004 - 09:08 PM
Postat 24 September 2004 - 09:39 PM
Eu zic cã cel mai bine e ca tu sã te uiþi la reþete ºi sã faci începi sã faci una care te atrage, care e scrisã clar ºi pe care o pricepi, dacã are ºi poze personal mie mi se pare mai clarã.
Nu îþi poate garanta nimeni reuºita unei reþete, uitã-te la subiectul cornuleþelor Angelicãi, cât de diferite rezultate s-au obþinut din aceeaºi reþetã.
Eu te ajut cu cea mai mare plãcere dar fii mai explicitã spune-mi ce fel de dulce vrei sa faci ºi dacã ºtiu te ajut cu cea mai mare plãcere.
Sper sã fi fost clarã în exprimare ºi sã nu mã înþelegi greºit.
Postat 25 September 2004 - 12:16 AM
Bine ai venit!
MIe mi s-a parut foarte simpla prajitura turnata a Aneit. Este si rapida si gustoasa. Azi am facut-o si eu. Singura conditie este sa ai o tavitza mai mica, asa cum scrie ea, ceva in jur de 17 x 25 cm. Tava de aragaz este absolut prea mare pentru cantitatea de compozitie.
Aici este link-ul unde gasesti reteta si explicatiile de rigoare.
http://www.culinar.r...?showtopic=5912
Spor la lucru!
Claudia
Postat 26 September 2004 - 07:46 PM
Postat 26 September 2004 - 10:44 PM
http://www.culinar.r...nna cotta#35400
Cuptorul tãu cum e cu gaz sau electric?
ªi uite ºi reþeta negresei care mie îmi vine bine mereu, de fapt când sunt în crizã de timp ºi de idei o fac mereu
http://www.culinar.r...t=negresa#37794
Postat 27 September 2004 - 07:26 PM
Deci, cuptorul meu e pe gaz, dar am posibilitatea sa reglez temperatura intre 150 si peste 270 de grade in 8 programe.
Vrei sa spui Cristina ca trebuia sa astept sa se raceasca apoi sa o scot din tava?

Apoi, un sfat va rog.
Ce fel de tava imi indicati sa cumpar? Ca am luat una de tabla sau asa ceva, si dupa o spalare a inceput sa rugineasca de nu o mai pot folosi. Exista un material anume ce e mai bun pentru coptul prajiturilor? Exista o marime standard?(ma refer la prajiturile obisnuite, nu checuri sau cozonaci)Stiu ca am prea multe intrebari, dar daca nici voi nu ma veti lamuri, voi ramane pe veci nelamurita!

Postat 28 September 2004 - 07:19 PM
singura problema cu tavile de teflon e ca eu nu am vazut in Romania perfect patrate, doar cu marginile cumva alungite. Si eu am un set de 3 din acelea, dar le folosesc la fripturi ca nu imi imaginez cum ar arata un blat cu marginile asa. Poate ca nu am cautat suficient,. Mai incerc!
Postat 29 September 2004 - 02:53 AM
Succes.
P.S. Incearca sa faci o budinca de macaroane cu branza de vaci, orez cu lapte, gris cu lapte.
Postat 29 September 2004 - 09:19 PM
Cat despre budinca... as incerca daca mi-ai spune cum se face, ai uitat? Chiar de la inceput m-am confesat a fi incepatoare

Postat 30 September 2004 - 07:51 AM
Postat 30 September 2004 - 09:36 PM

Cat se tin in cuptor sa se arda nu stiu, tin minte doar ca si mama si mamaie imi spuneau chestia asta. Cred ca vreo 2 ore, dar , se poate sa spun prostii.
O sa intreb si revin cu informatii.
Postat 01 October 2004 - 08:17 AM
Spuneti-mi si mie, va rog frumos, cum se arde tava aia de tabla. Eu am o tigaie in aceeasi situatie, am folosit-o o data si cand am spalat-o, au aparut cateva pete de rugina. Mai am vreo sansa sa o salvez?
Intimplator, chiar aseara am dat intr-o revista peste un articol unde scria despre procedeul acesta. Mi-am adus aminte de intrebarea ta si am retinut ce scria acolo. Deci, procedeul scris acolo era : se unge tava cu undelemn, si se presara cu sare grunjoasa. Se tine pe foc pina incepe sa fumege. Se sterge cu o carpa curata. Dupa folosire, daca se spala cu detergent, se reia "arsul" tavii.
Răspunde la acest topic

0 utilizatori citesc acest topic
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi