Sari la conținut

Poză

spanac cu orez


35 răspunsuri la acest topic

#1 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 April 2009 - 09:09 AM

n-o sa spun cantitati aici, ca fiecare face cam cit are nevoie. eu am fiert un snop de vreo 2,5kg, ca vreau sa pregatesc si o torta pasqualina de paste.
pentru doua portii mari, ca nu ne-a mai trebuit nici carne linga ele, am pus o ceapa medie la calit in ulei, cind a inceput sa-si schimba culoarea un pic am adaugat o ceasca de orez si am amestecat cca un minut, apoi am adaugat vreo 3 polonice de spanac cu zeama cu tot, ca nu-l scursesem inca din apa in care l-am fiert. cind l-am luat in polonic am inclinat un pic polonicul, sa nu pun totusi prea multa apa in orez. am amestecat binisor, am pus o lingurite de pasta de rosii, am pus capac, am dat focul mic si am fiert pina s-a fiert orezul si a absorbit toata apa. adaugati sare la gust, iar noi in farfurie am adaugat un pic de piper. nu ne-a mai trebuit nimic altceva!!!!!


#2 Franko

Franko

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi

Postat 16 April 2009 - 02:39 PM

N-am mai incercat niciodata sa fac orez cu spanac, si nici nu am mai auzit sincer sa fiu. Dar o sa caut o reteta de salata cu spanac pe care o aveam undeva!!

#3 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 April 2009 - 09:55 AM

nici eu n-am mai facut pina acum, sotul mi-a zis reteta, am incercat-o, ne-a placut si chiar am repetat-o a doua zi biggrin.gif . noi sintem carnivori de felul nostru, asa ca am fost surprinsi noi insine de cit de mult ne-au placut o ciorbita de bolbotenii biggrin.gif (spanac, salata, loboda, leurda) si acest spanac cu orez, care ne-au facut sa postim fara sa vrem. desi am avut si carne pe masa, eu si sotul nu ne-am atins de ea.

#4 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti & Timisoara

Postat 17 April 2009 - 11:16 AM

Vahaahaiaiiiiiiiii, de cand n-am mai mancattttttttt! La mine (Bucuresti) numai asa se face mancarea de spanac, cu orez. Si aici am vazut doar spanac gol si nu-mi place. dry.gif
Jenny, mi-ai facut pofta! floare.gif Cre'ca cer reteta de la Bunica da' am impresia ca e asemanatoare cu a ta.

#5 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 April 2009 - 01:42 AM

QUOTE(Ursuleatza @ Apr 17 2009, 12:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Vahaahaiaiiiiiiiii, de cand n-am mai mancattttttttt! La mine (Bucuresti) numai asa se face mancarea de spanac, cu orez. Si aici am vazut doar spanac gol si nu-mi place. dry.gif
Jenny, mi-ai facut pofta! floare.gif Cre'ca cer reteta de la Bunica da' am impresia ca e asemanatoare cu a ta.



ursu, eu doar spanac gol am gatit pina acum, habar n-am avut de cel cu orez. chris mi-a zis de cel cu orez, ca cica asa gatea maica-sa cind era el copil. am zis sa incerc si eu, ca n-oi muri si pina la urma l-am facut de doua ori in doua zile. el imi zisese sa fierb orezul si spanacul separat si apoi sa le combin nu stiu cum, mi s-a parut complicat si am facut asa cum am descris mai sus. la mine in sat nu prea se maninca spanac, eu am mincat in bucuresti prima data, spanac gatit cu carne de pui si servit cu oua ochiuri deasupra. cu orez a fost prima data cind am gatit si a iesit o mincarica fantastica.

#6 Magdulici

Magdulici

    Captain Cook

  • Membri
  • 451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:PH-RO

Postat 09 May 2009 - 12:27 PM

Foarte buna combinatia spanac+orez. smile.gif

Eu am gasit o reteta cu astfel de combinatie intr-una din cartile scrise de Radu Anton Roman.

-Se fierge 1 kg de spanac.
-Se calesc cam 200 g de orez, se sting cu 2 cani apa si se lasa la fiert.
-Spanacul fiert si scurs se toaca si se pune la calit.
-Se desface o lingura faina intr-un pahar cu lapte.
-Se toaca o legatura de marar. (spalat in prealabil, binenteles. tongue.gif )
-Se amesteca peste spanac: laptele, mararul, sare, piper. Apoi se lasa la fiert cam 15 min.
-Se amesteca intr-un vas spanacul cu orezul fiert si un pahar de smatana, si se baga la cuptor cam un sfert de ora.

Mie si fiicei mele ne place la nebunie aceasta mancare. smile.gif

Voi incerca insa si reteta postata de jenny_kap, fiindca mi-am salvat-o. smile.gif Cu siguranta va iesi gustoasa. smile.gif

PS. Scuze ca am postat reteta de mai sus in topicul tau. smile.gif
Doamne, mulţumesc că sunt fiica Ta şi nimic nu poate schimba acest lucru! Cânt, visez, sper, trăiesc, iubesc pentru că Tu eşti! Mulţumesc!

#7 sinem

sinem

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 09 May 2009 - 04:29 PM

Magdulici ce fel de orez folosesti la spanac ?

#8 Magdulici

Magdulici

    Captain Cook

  • Membri
  • 451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:PH-RO

Postat 09 May 2009 - 06:54 PM

CITAT(sinem @ May 9 2009, 05:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Magdulici ce fel de orez folosesti la spanac ?

Nu am unul special. Am facut si cu orez mai lunguiet, prefiert, dar si cu cel marunt ca pentru sarmale. smile.gif
Doamne, mulţumesc că sunt fiica Ta şi nimic nu poate schimba acest lucru! Cânt, visez, sper, trăiesc, iubesc pentru că Tu eşti! Mulţumesc!

#9 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 May 2009 - 03:39 PM

QUOTE(Magdulici @ May 9 2009, 01:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte buna combinatia spanac+orez. smile.gif

Eu am gasit o reteta cu astfel de combinatie intr-una din cartile scrise de Radu Anton Roman.

-Se fierge 1 kg de spanac.
-Se calesc cam 200 g de orez, se sting cu 2 cani apa si se lasa la fiert.
-Spanacul fiert si scurs se toaca si se pune la calit.
-Se desface o lingura faina intr-un pahar cu lapte.
-Se toaca o legatura de marar. (spalat in prealabil, binenteles. tongue.gif )
-Se amesteca peste spanac: laptele, mararul, sare, piper. Apoi se lasa la fiert cam 15 min.
-Se amesteca intr-un vas spanacul cu orezul fiert si un pahar de smatana, si se baga la cuptor cam un sfert de ora.

Mie si fiicei mele ne place la nebunie aceasta mancare. smile.gif

Voi incerca insa si reteta postata de jenny_kap, fiindca mi-am salvat-o. smile.gif Cu siguranta va iesi gustoasa. smile.gif

PS. Scuze ca am postat reteta de mai sus in topicul tau. smile.gif


magdulici, scuze ca raspund asa de tirziu, dar sint la tara si de-abia azi au instalat internet prin cablu in sat, ca ala de la vodafone ne-a scos peri albi anul trecut.
reteta ta este mult mai laborioasa decit a mea si ma face sa-mi para rau ca pe aici nu se gaseste spanac. ma intreb cum este combinatia cu marar, n-am adaugat niciodata nici un fel de verdeata la spanac si sint tare curioasa.
simte-te libera sa postezi variante ale retetelor scrise de mine, nu ma deranjeaza, dimpotriva floare.gif




#10 kamy

kamy

    micro Bucatar

  • Membri
  • 40 posturi

Postat 26 August 2009 - 02:19 AM

Tot reteta de spanac cu orez, asa cum se prepara in Grecia.
Aprox. 700-800 gr. spanac, un pahar de orez cu bobul lung, o ceapa mare, 2-3 rosii mari foarte coapte sau pasta de tomate,ulei de masline, marar(cam o lingurita).
Se spala bine spanacul. Intr-o oala de marime potrivita, se caleste putin ceapa taiata marunt, se adauga orezul, spanacul rupt in doua cu mana, rosiile taiate cubulete mici (sau date prin blender cu tot cu coaja), si doua pahare cu apa, sare dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc mic pana este gata orezul, si la sfarsit se adauga mararul. Daca e nevoie se adauga apa in timp ce fierbe, nu trebuie sa fie foarte uscat.

#11 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 26 August 2009 - 05:53 PM

QUOTE(kamy @ Aug 26 2009, 03:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Tot reteta de spanac cu orez, asa cum se prepara in Grecia.
Aprox. 700-800 gr. spanac, un pahar de orez cu bobul lung, o ceapa mare, 2-3 rosii mari foarte coapte sau pasta de tomate,ulei de masline, marar(cam o lingurita).
Se spala bine spanacul. Intr-o oala de marime potrivita, se caleste putin ceapa taiata marunt, se adauga orezul, spanacul rupt in doua cu mana, rosiile taiate cubulete mici (sau date prin blender cu tot cu coaja), si doua pahare cu apa, sare dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc mic pana este gata orezul, si la sfarsit se adauga mararul. Daca e nevoie se adauga apa in timp ce fierbe, nu trebuie sa fie foarte uscat.



kami, vad ca folosim aceleasi ingrediente si probabil rezultatul e destul de asemanator. eu am fiert un pic spanacul, tu il pui direct peste orez si fata de reteta mea tu adaugi marar. eu am oparit spanacul pentru ca am avut o cantitate mai mare, dar cum ai facut tu este mai usor si mai rapid. sotul meu si-a adus aminte ca ii placea cind il gatea maica-sa, dar reteta n-a stiut-o.

#12 kamy

kamy

    micro Bucatar

  • Membri
  • 40 posturi

Postat 28 August 2009 - 09:25 PM

CITAT(jenny_kap @ Aug 26 2009, 09:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
kami, vad ca folosim aceleasi ingrediente si probabil rezultatul e destul de asemanator. eu am fiert un pic spanacul, tu il pui direct peste orez si fata de reteta mea tu adaugi marar. eu am oparit spanacul pentru ca am avut o cantitate mai mare, dar cum ai facut tu este mai usor si mai rapid. sotul meu si-a adus aminte ca ii placea cind il gatea maica-sa, dar reteta n-a stiut-o.



Da, este foarte rapida, practic mancarea este gata atunci cand orezul e fiert. Mai are avantajul ca nu se pierd chiar asa multe vitamine prin dubla fierbere a spanacului. Mararul nu e chiar obligatoriu, fiecare dupa gustul lui. Eu fac mancarea asta destul de des pt. ca o mananca si juniorul, care-i enervant de mofturos la mancare.

#13 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 August 2009 - 05:04 PM

QUOTE(kamy @ Aug 28 2009, 10:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Da, este foarte rapida, practic mancarea este gata atunci cand orezul e fiert. Mai are avantajul ca nu se pierd chiar asa multe vitamine prin dubla fierbere a spanacului. Mararul nu e chiar obligatoriu, fiecare dupa gustul lui. Eu fac mancarea asta destul de des pt. ca o mananca si juniorul, care-i enervant de mofturos la mancare.


kami, daca as avea spanac, as face-o si eu o data pe saptamina, asa de mult ne place. data viitoare n-o sa mai fierb nici eu spanacul, ai dreptate tu. am scuza ca eu n-am avut nici o reteta, am facut cum m-a taiat capul si spanacul oparit imi trebuia la o tarta.


#14 kamy

kamy

    micro Bucatar

  • Membri
  • 40 posturi

Postat 03 September 2009 - 02:50 PM

Poate e off topic, dar as vrea sa postez o reteta de spanac cu macaroane de orez, sau cu macaroane obisnuite (e mai super cu paste de grau).
Nu prea le am eu cu cantitatile, toate le pun dupa ochi, dar o sa incerc sa aproximez.
Deci, o ceapa, 2 catei de usturoi, 2 ardei grasi, 250 gr. ciuperci (de preferat proaspete), 500 gr. spanac (se taie in doua), se calesc bine, se adauga o rosie taiata marunt, putin marar (facultativ). Se lasa sa fiarba la foc mic in sucul de la rosii, si cand ciupercile sunt gata, sosul e terminat. Intre timp, se fierbe cam 2/3 pachet spaghetti (Barila nr. 7), se strecoara si se adauga la sos, se amesteca bine, si se acopera suprafata cu cascaval feliat subtire, sau ras (un strat mai grosut). Se acopera cu capacul si se serveste cand s-a topit cascavalul. Se mananca si rece.
Se pot pune macaroane de orez, dar astea trebuie fierte doar 2 minute, sa se inmoaie, si apoi se adauga la sos, si se lasa sa mai fiarba inca vreo 2 min. toate impreuna. Aici se poate pune si 1 lingurita de sos soia.

#15 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 September 2009 - 04:43 PM

QUOTE(kamy @ Sep 3 2009, 03:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Poate e off topic, dar as vrea sa postez o reteta de spanac cu macaroane de orez, sau cu macaroane obisnuite (e mai super cu paste de grau).
Nu prea le am eu cu cantitatile, toate le pun dupa ochi, dar o sa incerc sa aproximez.
Deci, o ceapa, 2 catei de usturoi, 2 ardei grasi, 250 gr. ciuperci (de preferat proaspete), 500 gr. spanac (se taie in doua), se calesc bine, se adauga o rosie taiata marunt, putin marar (facultativ). Se lasa sa fiarba la foc mic in sucul de la rosii, si cand ciupercile sunt gata, sosul e terminat. Intre timp, se fierbe cam 2/3 pachet spaghetti (Barila nr. 7), se strecoara si se adauga la sos, se amesteca bine, si se acopera suprafata cu cascaval feliat subtire, sau ras (un strat mai grosut). Se acopera cu capacul si se serveste cand s-a topit cascavalul. Se mananca si rece.
Se pot pune macaroane de orez, dar astea trebuie fierte doar 2 minute, sa se inmoaie, si apoi se adauga la sos, si se lasa sa mai fiarba inca vreo 2 min. toate impreuna. Aici se poate pune si 1 lingurita de sos soia.



iubitica, de ce nu facusi topic separat, ca e pacat sa se piarda reteta aici. pare interesanta si poate sint fete care nu-s interesate de orez cu spanac, dar le-ar incinta macaroane cu spanac si ciuperci. hmmm, numai bunatati aci...




#16 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 September 2009 - 08:13 PM

acum sa fie iertat, faceti sau nu topic separat, ma luati si pe mine!!!

eu fac spanac cu rosii, ceapa si usturoi, sos de soia si un pic de zahar brun, si mananc cu paste de nu ma opreste nici Interpolul!

mananc si cu orez ca nu fac discriminari, acolo mai pun niste ierburi in plus!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#17 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 September 2009 - 09:39 PM

QUOTE(little coffee @ Sep 4 2009, 09:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
acum sa fie iertat, faceti sau nu topic separat, ma luati si pe mine!!!

eu fac spanac cu rosii, ceapa si usturoi, sos de soia si un pic de zahar brun, si mananc cu paste de nu ma opreste nici Interpolul!

mananc si cu orez ca nu fac discriminari, acolo mai pun niste ierburi in plus!


cafeluto, asa faceam si eu spanacul, cu ceapa si rosii, de obicei cu carne de pui, carnea nu prea o mincam, dar faceam oua ochiuri si trebuia sa deschei pantalonii, atita mincam. asta cu orez a fost ceva nou si am gatit vreo doua-trei zile consecutiv. ma gindesc ca si cel cu macaroane e bun, ca doar tot ce are in el e bun. sper ca fata sa nu mi-o ia in nume de rau, dar din cite am observat eu, multe retete bune s-au pierdut pentru ca fetele au facut topicuri in care au indramadit retete asemanatoare. e pacat, zau, si de munca lor si de noi, ca nu le gasim asa usor, decit daca stim ce si unde sa cautam.



#18 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 September 2009 - 10:37 PM

da, de acord, o sa pun si eu poze cand o sa ma mai ciocnesc de spanac, cu ce-o fi!

eu faceam cu praz si orez, dar sa nu ma intrebi de ce, asa citisem eu o reteta!

aaaah, si faceam si cu masline cateodata!

bine eu sunt lesinata dupa masline asa ca sper ca ma iertati!

Editat de little coffee, 04 September 2009 - 10:37 PM.

"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#19 kamy

kamy

    micro Bucatar

  • Membri
  • 40 posturi

Postat 06 September 2009 - 10:27 AM

Nu-i nici o suparare, asa cum am scris, subiectul e off topic, dar ca sa deschid un nou topic, ar trebui sa-l urmaresc regulat, si n-o sa pot....asta este. Poate mutati voi reteta intr-un loc mai la subiect.
PS Daca tot am luat-o prin aratura, poate scrieti reteta aia de spanac cu rosii si usturoi, ca pare foarte buna.


#20 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2009 - 01:44 PM

Spanacul deobicei il fac asa:

http://www.culinar.r...anac/pagina/20/

post 29
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi