Sari la conținut

Poză

Piftelute de post cu legume


7 răspunsuri la acest topic

#1 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 25 February 2010 - 09:26 PM

Sincer nu mai stiu de unde am citit reteta asta, cred totusi ca de aici, de pe Culi, dar nu-mi aduc aminte daca avea si poze si acolo era vorba despre drob, eu am preferat sa fac piftelute.
Asa, acum la treaba

Ingrediente:
2 sau 3 morcovi
2 cepe, eu am pus 2 bucati de praz, e mai lipicios si o ceapa rosie
1 dovlecel si jumatate
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
200 gr mazare din conserva, sau congelata
1/2 punga cu granule de soia (sau 2 linguri de orez salbatic) eu nu am avut si nu am pus nimic
1 cana (de 150gr, de cafea) cu orez
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
sare, piper, boia iute, , ulei, apa sau vin alb

Copy_of_piftele_002.jpg

Orezul se spala si se pune la fiert.
Aceasta este ceasca, se poate si mai putin orez, cred
Copy_of_piftele_004.jpg

Mazarea se clateste cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs daca este din conserva, daca este comgelata se fierbe. Legumele se curata , se spala.
Ceapa se taie marunt , eu am apelat la Veronica prietena mea cu dintii ascutiti.

Copy_of_piftele_006.jpg
iaca ce frumuseti mi-a facut!
Copy_of_piftele_008.jpg

Le-am pus in wok cu un pic de ulei si capac deasupra, sa transpire bine la foc mic.

Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari , de catre cine nu-l are pe prietenul Philiph, eu am apelat la serviciile lui cu cea mai mare sarguinta

Copy_of_piftele_011.jpg



#2 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 25 February 2010 - 09:59 PM

Apoi l-am aruncat in tigaie peste ceapa.

Copy_of_piftele_013.jpg


ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime .Verdeata se taie fin. Eu tot cu nenea Philiph

Copy_of_piftele_014.jpg


Cand au inceput sa se inmoaie , se adauga ardeii si dovlecelul si continuam calirea , inabusit .

Copy_of_piftele_015.jpg

Daca e nevoie , se picura si cate putzina apa .Eu am adaugat un pic de vin alb

Copy_of_piftele_018.jpg

Cand legumele sunt calite se adauga mazarea si orezul fiert, in reteta originala spunea ca se clateste, dar eu am preferat sa-l pun asa, ca sa fiu sigura ca se leaga.

Copy_of_piftele_020.jpg

se mai tzine cca. 2-3 minute , apoi se pune compozitzia la racit.


Intr-un castron incapator , se pun legumele calite si racite , orezul, verdeatza tocata ,sare , piper, inca vre-o 30 ml. ulei vegetal si se amesteca bine compozitzia , pana la omogenizare .

Copy_of_piftele_021.jpg




#3 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 25 February 2010 - 10:11 PM

Se ung 2 tavi de chec cu margarina [UNIREA] si se tapeteaza cu pesmet . Se pune compozitzia de drob in cuptorul preancalzit bine , la copt ,la foc mediu . Se coc aprox. 1 ora , timp in care mai intoarcem tavile in cuptor. Sunt gata cand s-au rumenit deasupra si cand scobitoarea iese curata din drob.Se lasa sa se raceasca in forme , apoi se rastoarna pe o tava , fiecare . Se taie cind sunt perfect reci [tinute la frigider, macar 4-5 ore] , cu un cutzit foarte bine ascutzit .

Asta e partea din reteta originala. Eu am preferat sa fac piftelute, si nici macar n-am mai asteptat sa se raceasca compozitia, mi-am umezit palmele si am modelat cateva piftelute pe care eu le-am pus in cutorul flavorwave langa o bucata de piept de pui pentru domnu Crisu.


Copy_of_piftele_022.jpg
Copy_of_piftele_023.jpg

Copy_of_piftele_024.jpg

Cred ca se pot face si in cuptorul normal pe hartie de copt. Eu pentru ca nu am mai avut rabdare, m-am cam chinuit un pic, data viitoare las compozitia sa se raceasca. Si daca va hotarati la varianta de drob, pe care am facut-o prima tura, eu nu am lasat-o sa se usuce asa de tare, mie imi place mai suculenta. mege si la drob, numai cu hartie de copt, fara margarina si fara pesmet. Ca sa fie bune si la diata.

Iata si produsul final

Copy_of_piftele_026.jpg
Copy_of_piftele_027.jpg

si sectiunea...
Copy_of_piftele_028.jpg

Sant foarteeeee, foarteeeee gustoase. E un pic de munca, dar cu tanti Veronica si nenea Philiph se rezolva rapid. Acum in post sant foarte nimerite.

Pofta buna!





#4 ala

ala

    micro Bucatar

  • Membri
  • 26 posturi

Postat 25 February 2010 - 11:08 PM

Ce idee buna mi-ai dat.
Cris,pentru ca ai pomenit de flavorwave,la cate grade ai copt si cat timp? Le-ai pus pe gratarul de sus sau cel de jos?
Multumesc frumos.

#5 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 26 February 2010 - 07:23 PM

Ala, am tinut piftelutele 35 min la 205 grade, ventilatorul mediu. apoi le-am intors usor cu o furculita si le-am mai lasat 5 minute.
Iata aici si o fotografie cu drob, facut la cuptorul normal cu hartia de copt unsa cu putin ulei si pudrata cu pesmet alaturi de piftelute de ghebe.

8.jpg

#6 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 03 March 2010 - 11:00 AM

Cris,ca de obicei, impecabil. Felicitari!! floare.gif
Am preluat si eu reteta de drob de legume.

#7 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 03 March 2010 - 07:43 PM

Rym, poti s-o faci in ce varianta vrei, de piftele sau de drob. Gustul e demential de bun.

#8 fecioara

fecioara

    Big Chef

  • Membri
  • 781 posturi

Postat 10 March 2010 - 02:37 PM

o idee buna pt post



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi