Sari la conținut

Poză

Retete de post


287 răspunsuri la acest topic

#1 lala

lala

    Bucataras

  • Membri
  • 124 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Buzau (Buzau)

Postat 22 June 2004 - 12:06 PM

Pizza de post

<BR>Pt.aluat :2 cani faina ,un pliculet drijdie granule,o lingurita zahar,sare.Se framanta cu apa calduta si o lingura ulei un aluat ca de paine.
<BR>Intinzi foia de aluat pe planseta pudrata cu faina si o pui in tava unsa cu ulei (eu folosesc tava de la aragaz).
<BR>Ungi cu ulei aluatul din tava ,pui putin ketchup dulce sau picant.
<BR>Umplutura:
<BR>o cutie ciuperci taiate marunt
<BR>o cutie de 400 gr porumb
<BR>un ardei gras rosu sau verde taiat feliute fine
<BR>o ceapa potrivita taiata feliute f. subtiri(da un gust deosebit)
<BR>15 - 20 masline curatate de samburi
<BR>o rosie taiata feliute
<BR>cascaval de post dat pe razatoare
<BR>sare, piper,si f. important,presari deasupra oregano ,care da un gust special.
<BR>Se coace timp de aprox.30 -35 min la foc potrivit,in aragazul incalzit dinainte.
<BR>O servesti cu ketchup iute sau dulce,dupa cum iti place.
<BR>Sper sa fie o reteta pe placul celor care obsnuiesc sa tina posturile,si nu numai.
<BR>Pofta buna!

#2 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 23 June 2004 - 08:01 PM

Cornulete fragede
1 pachet de margarina, 1 praf de copt, 6 linguri de apa, zeama de lamiie, sare, faina, zahar pudra
Se amesteca margarina, apa, praful de copt stins cu zeama de lamiie, un praf de sare si se adauga treptat faina pina se obtine un aluat tare. Se intinde o foaie, se taie patrate pe care se asaza rahat, bucati de nuca sau gem, se ruleaza in forma de cornulete si se dau la cuptor. Cit sint calde se dau prin zahar pudra.

[addsig]

#3 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 23 June 2004 - 08:03 PM

Spaghete cu sos-
Sosul: pun intr-o craticioara pe foc ulei, usturoi pisat, suc de rosii (bulion cu apa), sare sau Vegeta, Delicat, ce aveti. Apoi turnati sosul peste spaghetele fierte si scurse. Puteti pune mai mult sos ca spaghetele se mai umfla si dupa.

[addsig]

#4 lala

lala

    Bucataras

  • Membri
  • 124 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Buzau (Buzau)

Postat 24 June 2004 - 12:23 AM

Cornulete cu bors
o cana bors
doua cani ulei
un cubulet de drojdie
sare,coaja lamaie
o cana nuca macinata
faina
Acest aluat nu are zahar.
Faci un aluat mai tare, (inclusiv nuca macinata) intinzi o foaie,tai patrate pe care le umpli cu rahat sau gem amestecat cu nuca.Coci la foc potrivit aprox. 25 - 30 min.Conuletele vor creste la copt,asa ca lasi putin spatiu intre ele cand le pui in tava,iar coltul sa fie asezat pe tava,altfel s-ar putea sa se desfaca la copt (eu asa am patit cand le-am facut prima oara).Sunt grozav de fragede si gustoase.Le pudrezi cu zahar pudra si vanilie doar dupa ce s-au racit putin.


#5 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 07 July 2004 - 11:47 PM

am mutat acest subiect de la reteta preferata..aici la vegetariene.Daca tot sînt retete fara "patrupede".Daca are cineva ceva împotriva,îl mut la loc.

#6 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 July 2004 - 09:26 AM

N-are nimeni nimic impotriva pentru ca tu ai intotdeauna dreptate! icon_lol.gif

#7 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 08 July 2004 - 06:22 PM

notworthy.gif muahhhh icon_smile.gif

#8 Caterin optimista

Caterin optimista

    Captain Cook

  • Membri
  • 409 posturi
  • Location:Iasi

Postat 09 August 2005 - 10:54 AM

Am vazut ca aici nu s-a mai scris de mult... dar stiu si eu o reteta de post care mie imi place foarte mult. Probabil ca imi place si pentru ca e printre singurele feluri care imi iese.

Cantitatile se ajusteaza in functie de cate persoane sunt la masa. Eu fac de obicei numai pt mine. Altcineva nu stiu daca se risca, spre rusinea mea icon_redface.gif

Se fierbe un morcov, patrunjel radacina, cativa cartofi, sare, piper, un ardei gras, un pic si din cel iute si ceva verdeata.

Gata smile.gif
ctrl+alt+del

#9 Eugenia

Eugenia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi

Postat 10 August 2005 - 12:43 PM

Caterino, da'un pic de oloi ? Ca fara oloi, zici ca-i de spital, sau de atata post tot spitalu' ne paste, unde cica ti se usuca covrigu' la cap de cata pohta de mancare ai ! icon_lol.gif

N.B. : acu vazui ca nici sare nu pusesi, tensiune, ceva ? tongue.gif

#10 Caterin optimista

Caterin optimista

    Captain Cook

  • Membri
  • 409 posturi
  • Location:Iasi

Postat 10 August 2005 - 01:27 PM

Eugenia, cu adevarat am uitat de ulei... si un pic de ceapa ca sare am trecut smile.gif
Cred ca-i gata! Tocmai am facut-o aseara. Numai ca am uitat-o la fiert si a iesit ca o mancarica desi voiam sa iasa supa smile.gif
ctrl+alt+del

#11 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 12 August 2005 - 04:02 PM

Asta mananc eu azi si e smiliecheeburga.gif , cantitatile sunt dupa cum vreti voi.

Fasole uscata fiarta
rosie
ardei gras,
ceapa
ulei de masline preferabil
4-5 masline
piper
sare

Se amesteca toate reci si se servesc icon_razz.gif
[attachmentid=19500]

Imagini atașate

  • 136625.jpg




#12 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 12 August 2005 - 04:07 PM

Singura problema e ca nu poti manca prea multa pe caldurile astea , dar asa e de bunaaaaaa, mai ales ca m-am saturat de cartofi icon_evil.gif

#13 Luca Alina 26416

Luca Alina 26416

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 14 August 2005 - 07:10 AM

Ketchup-ul nu e bun deloc pt sanatate!!!

#14 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 14 August 2005 - 02:45 PM

A nu-mi spune ca are mai multe chimicale decat restul produselor ce le gasesti in magazine !!!!! Si apoi se poate face si in casa ....

#15 mamaruta

mamaruta

    Captain Cook

  • Membri
  • 241 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 25 August 2005 - 10:25 PM

povestind la un alt subiect de retete de post pe care ni le faceau bunicile,mi-am adus aminte de o reteta pe care bunica ne-o pregatea si niciodata nu mai ramanea nimic in farfurie.asa ca m-am gandit sa o postez aici,daca nu va suparati. icon_razz.gif ca subiectul era gata deschis .
punea la calit 4-5 cepe taiate pestisori,cand era aurie,stingea cu apa.o cana doua,depinde de cata ceapa era.lasa la fiert vreo 10 min.,apoi facea o ingrosala de faina cu apa sa iasa asa ca o ciulama.punea sare,si neaparat o lingurita de otet.o minunatie.mancam cu paine.
Sarbatori Fericite!

#16 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 25 August 2005 - 11:41 PM

laugh.gif rad ca mi-am amintit ce prepara bunica mea, ceva asemanator. Ceapa inmuiata bine in ulei si stinsa cu o lingura de otet , sare si eventual ceva piper. O servea totdeauna cu mamaliga langa!!!!!! Asa iti spun si eu ..... o bunatate !!!!!

#17 CRISTINA_N

CRISTINA_N

    micro Bucatar

  • Membri
  • 32 posturi
  • Location:Constanta (Constanta)

Postat 15 November 2005 - 02:11 PM

Interesanta reteta cu ceapa calita. Cred ca o încerc chiar azi, ca parca as vrea sa ma straduiesc si eu nitel, macar de postului Craciunului, ca e mai usor de tinut. Sa vad ce s-o alege de mine...
Si mi-ati facut o pofta de mamaligutaaa.... Dar cred ca am sa pun si niste suc de rosii, ce ziceti ? !

#18 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 15 November 2005 - 04:19 PM

Io zic că e iese bun. Dealtfel, sosul ăsta cred că merge şi cu nişte paste, dacă te saturi de mămăligă. icon_smile.gif


#19 CorinaZ

CorinaZ

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 November 2005 - 10:42 PM

Culmea-i ca fiu-miu pune mereu ketch-up la mamaliga si eu il acuzam ca e nebun.Da` am aflat ca polenta se mananca cu sos de rosii, deci...
"Bonne cuisine et bon vin, voila le paradis sur terre"(Henric V)

#20 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 November 2005 - 10:36 AM

QUOTE(CorinaZ @ Nov 15 2005, 09:42 PM)

ca polenta se mananca cu sos de rosii

sos de rosii nu ketchup icon_razz.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi