Sari la conținut

Poză

Retete de post


287 răspunsuri la acest topic

#21 CorinaZ

CorinaZ

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 November 2005 - 11:08 AM

Pai Adriana....diferentele astea eu le stiu...si am debaraua plina de borcane de sosuri cu si fara alte legume in afara de rosii...facute de manutza mea, numai ca la noi trebuie ca sosul sa curga dintr-o sticla de palastic si sa aiba aditivi, altfel nu e bun..... BangHead.gif
Ca sa nu mai zic ca am ramas fara ketch-up vreo doua zile si minorii au acut greva...au zis ca se duc la supermarket si-si iau sosul cel roshu din banii de buznar blink.gif
"Bonne cuisine et bon vin, voila le paradis sur terre"(Henric V)

#22 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 17 November 2005 - 12:06 PM

am sa va spun si eu o reteta de praji de post. iese mai mult ca o budinca dar e taaaaaare usor de facut (la noi merele le taie si le rade sotiorul meu icon_razz.gif )

o cana gris
o cana faina
o cana zahar
jumate de plic praf de copt
un pachet margarina (eu faceam cu unt da' tre' sa fie de post)
1 kg mere (sau pere sau orice vi se pare ca se potriveste) cat mai zemoase

- se rad merele (eu nu le curat de coaja) si nu se scurg, nu se calesc, nu se nimic
- din toate ingredientele se face un amestec asa praf cum sunt. cine vrea poate sa puna si putina scortisoara in acest amestec.
- se unge bine o tava cu ulei sau margarina si se pun ingredientele straturi, straturi, adica: un strat de praf, un strat de mere, alt strat de praf, alt strat de mere. si tot asa pana se termina. depinde de dimensiunile tavii cate straturi ies (e bine sa fie tava mai inalta si mai mica, sa iasa straturi mai multe). la sfarsit se taie deasupra margarina bucatele mici sau se da pe razatoarea mare. se tine la cuptor cel putin o ora. si asta depimde de dimensiunile tavii: daca sunt straturi mai multe trebuie tinuta la cuptor mai mult ca sa se patrunda bine.

iese ceva ca o budinca, se poate manca cu lingurita sau nu
se poate servi cu putina frisca vegetala deasupra

#23 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 November 2005 - 02:41 PM

QUOTE(CorinaZ @ Nov 16 2005, 10:08 AM)

au zis ca se duc la supermarket si-si iau sosul cel roshu din banii de buznar blink.gif

asa-ti trebe daca le dai bani de buzunar icon_rotf.gif
apropo daca te intereseaza iti dau reteta din care am facut ketchup, anul trecut, il mai am si acu nedeschis in frigider, nu's daca sa ma decid sa-l arunc, asta ca sa vezi cit consum

#24 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 19 November 2005 - 07:41 PM

Am zis ca nu are rost sa mai deschid un nou subiect pentru cateva parjolute de cartofi. Eu le-am facut cu ou dar in loc de, pentru post se poate inlocui oul cu cateva linguri de pesmet sau faina.

Asadar, ingrediente:

5-6 cartofi mai maricei
2 morcovi
1 ceapa
3-4 linguri de ulei
3-4 linguri de pesmet
2 oua
marar
sare, piper, boia dulce, praf de usturoi

Aici legumele:[attachmentid=25606]

[attachmentid=25607]

[attachmentid=25608]

[attachmentid=25609]

[attachmentid=25610]

Imagini atașate

  • parjolute_ingresiente.jpg
  • ingredientele_maruntite.jpg
  • ingrediente_amestecate.jpg
  • gata_de_copt.jpg
  • gata.jpg

Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa!

#25 CorinaZ

CorinaZ

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 November 2005 - 10:47 AM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Nov 17 2005, 04:41 PM)

asa-ti trebe daca le dai bani de buzunar icon_rotf.gif

Pai nu se poate altfel, toti colegii lor au mad.gif
QUOTE(Adriana Nicoleta @ Nov 17 2005, 04:41 PM)

apropo daca te intereseaza iti dau reteta din care am facut ketchup, anul trecut, il mai am si acu nedeschis in frigider, nu's daca sa ma decid sa-l arunc, asta ca sa vezi cit consum)


Abia acum am citit mesajul, da retzeta, sigur ca ma intereseaza. Numai sa nu fie plina de busuioc de-al vostru, ca nu ma dau deloc in vand dupa el

unsure.gif
"Bonne cuisine et bon vin, voila le paradis sur terre"(Henric V)

#26 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 November 2005 - 10:49 AM

A, nu, absolut deloc, trebuie numai să o caut, am făcut o sticlă de un chilogram anul trecut în vară şi de atunci zace în frigiderul al doilea neîncepută.

#27 Caterin optimista

Caterin optimista

    Captain Cook

  • Membri
  • 409 posturi
  • Location:Iasi

Postat 21 November 2005 - 01:24 PM

Kiva, legumele sunt fierte, nu? Tava se unge cu ulei? Mai trebuie unse cu ceva ca sa iasa asa bine de la cuptor?

Trebuie sa mentionez, dupa atatea intrebari, ca sunt cam noua in bucatarie icon_smile.gif
ctrl+alt+del

#28 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 21 November 2005 - 01:53 PM

Caterina, legumele sunt crude. Doar le dai pe razatoare sau le bagi in robot. Pe tava eu am pus hartie de copt. E mai bine sa pui decat sa te risti fara si sa ai surpzia ca le iei jumatate din tava icon_razz.gif .

Ele sunt destul de moi asa ca te poti ajuta de faina sa le dai forma si sa le asezi in tava. Ele nu se ung cu nimic ca oricum au ulei in ele.


Sa nu faceti ca mine! Eu , dupa ce am inchis focul, le-am lasat in cuptor ca trebuia sa plec. Din cauza asta mi s-au uscat un pic pe margini. Deci tava trebuie scoasa din cuptor, ele asezate in cutie/farfurie/castron, lasate un pic sa se racoareasca si apoi acoperite.


PS. Poti sa pui si praz in ele. Eu faceam asta vara parjolutele de dovlecei ale Adrianei si am pus si praz ras. Depide de gusturi icon_smile.gif
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa!

#29 Caterin optimista

Caterin optimista

    Captain Cook

  • Membri
  • 409 posturi
  • Location:Iasi

Postat 21 November 2005 - 02:10 PM

Multumesc mult Kiva! Peste 2 zile postez si eu o imagine cu ce mi-a iesit.
ctrl+alt+del

#30 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 21 November 2005 - 02:59 PM

Succese si pofta buna! Io vreau sa le fac azi iarasi si sa bag si la congelator. Sunt bune si simple, cu un sos peste, cu branza si apoi in MO pentru 2 minute, si ca garnitura alturi de ceva carnite sau peste. Asa ca sunt bine venite sa fie acolo in congelator cand sunt crize de timp icon_smile.gif
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa!

#31 Caterin optimista

Caterin optimista

    Captain Cook

  • Membri
  • 409 posturi
  • Location:Iasi

Postat 22 November 2005 - 12:18 PM

N-am mai asteptat si m-am apucat gospodareste de facut parjolute.

Ingredientele (eu am pus si 2 catei de usturoi)

Amestecate

Miniaturi atașate

  • Sany0004.jpg

ctrl+alt+del

#32 Caterin optimista

Caterin optimista

    Captain Cook

  • Membri
  • 409 posturi
  • Location:Iasi

Postat 22 November 2005 - 12:30 PM

Cred ca n-am pus destul pesmet (doar 3 linguri) si au lipsit si ouale. Se cam desfac :">

In tava: inainte si dupa

Miniaturi atașate

  • Sany0005.jpg
  • Sany0006.jpg

ctrl+alt+del

#33 Caterin optimista

Caterin optimista

    Captain Cook

  • Membri
  • 409 posturi
  • Location:Iasi

Postat 22 November 2005 - 01:01 PM

Kiva, poti sa-mi dai un feed back?
ctrl+alt+del

#34 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 22 November 2005 - 01:49 PM

Caterina, acum am intrat.

Ai pus prea putin pesmet. Am specificat ca daca nu pui ou sa adaugi mai mult pesmet sau chiar si un pic de faina. Daca iti plac poti sa le mananci cu un sos cald si nu se mai vede ca se desfac icon_smile.gif, Data viitoare pun mai mult pesmet si pe ele da-le prin faina daca nu pui ou deloc. Pofta buna!
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa!

#35 nicole c

nicole c

    Big Chef

  • Membri
  • 645 posturi
  • Gender:Female
  • Location:it

Postat 23 November 2005 - 02:03 AM

am sa va spun si eu o reteta de praji de post. iese mai mult ca o budinca dar e taaaaaare usor de facut (la noi merele le taie si le rade sotiorul meu
QUOTE


boni am facut miercurea trecuta acest dulce,iti multumesc sa stii ca la ce am pus in ea(adica nimic icon_biggrin.gif ) a fost bunuta;am facut in forme micute,stiu ca nu se vede nimic,insa vreau sa iti demonstrez wink.gif
[attachmentid=25951]

off topic-of, ca nu sunt in stare de nimic icon_frown.gif nu reusesc sa scriu cum trebuie quote,sa scriu cui ii raspund,adica quote x ,data.ora cand a postat si sa ma incadrez in linia aia,nu deasupra dontknow.gif

Miniaturi atașate

  • 02_01_00_1131.jpg

Editat de nicole c, 23 November 2005 - 02:09 AM.


#36 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 24 November 2005 - 12:17 PM

uau ce frumoasa a iesit asa. la mine, in tava mare de prajitura, e cam... pleostita. buna idee mi-ai dat. tre' sa-mi cumpar si eu niste forme ca asa arata mai bine, poti s-o pui pe masa icon_razz.gif

#37 nicole c

nicole c

    Big Chef

  • Membri
  • 645 posturi
  • Gender:Female
  • Location:it

Postat 24 November 2005 - 03:52 PM

stii de ce am facut-o asa in forme de astea?sunt din alea de aluminiu de unica folosinta,am facut patru care sa se manance in seara aia de miercuri,restul am pus tot in forma de asta de unica folosinta doar ca era mai mare de aia de pandispan,dupa ce sa racit, am asezat-o frumos in congelator si am scos-o ieri(tot zi de post) si gustul sa stii ca era la fel de bun


#38 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 28 November 2005 - 10:14 AM

uite, am folosit ideea de forma si am facut ieri un tortulet, ca mi-a implinit fetita 10 luni. si ma laud si eu un pic cu poze (primele poze pe care le pun!!! cool.gif )

Miniaturi atașate

  • Imagine_1_.jpg
  • Imagine_3_.jpg


#39 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 28 November 2005 - 10:15 AM

si niste sectiuni

Miniaturi atașate

  • Imagine_4_.jpg
  • Imagine_5_.jpg


#40 chirurg culinar

chirurg culinar

    micro Bucatar

  • Membri
  • 15 posturi

Postat 04 April 2006 - 08:13 PM

Va ofer si eu o reteta de pizza de post: 500 g faina + un cubulet de drojdie(25 g) + apa calduta + sare + putin zahar+ ulei, se dizolva drojdia in apa si se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa sa creasca. In acest timp se fierb cateva bucati de soia ( snitele din comert) in apa in care s-au adugat condimente si apoi se se lasa sa se scurga apa din ele, iar dupa ce se scurg se taie in cubulete mici; se taie parizer de post si crenvusti de post in bucatele mici; se taie ciuperci in felii nu prea subtiri ( se poate folosi o cutie de ciuperci intregi ); se mai pregatesc masline si porumb.
Dupa ce a crescut aluatul se ia si se intinde si se pune intr-o tava normala de aragaz unsa cu ulei. Se inteapa aluatul cu o scobitoare din loc in loc si se unge cu bulion peste care punem busuioc uscat si piper negru macinat; se pune un strat fin de cascaval de post peste care adaugam in aceasta ordine ingredientele: mezelurile de post, soia, ciupercile, porumbul si bucatelele de masline. Se pune la cuptor, la foc potrivit si cand este aproape gata se pune deasupra cascaval de post ras si se mai lasa la cuptor pana se topeste cascavalul.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi