Sari la conținut

Poză

Fasole verde scazuta


8 răspunsuri la acest topic

#1 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 01 August 2004 - 09:39 PM

Fasole verde

Calesc intr-o cratita(cu 2 linguri ulei) - 2 cepe mari(taiate pestisori), 1 catel de usturoi, 1/2 ardei; dupa care adaug 3 morcovi, 2 radacini de patrunjel taiate rondele(le mai calesc si pe astea un pic)
Se adauga in cratita pastaile curatate (aprox. 1 kg), sare, piper, (vegeta) si putina apa. Se lasa la fiert. Cind pastaile sint aproape fierte se taie cubulete 2 rosii decojite. Se lasa pe foc pina cind pastaile sint fierte.
Se aduga la sfirsit multe frunze de patrunjel tocate marunt.
Mari

#2 tuti_suhan

tuti_suhan

    Captain Cook

  • Membri
  • 329 posturi
  • Location:Curtea de Arges (Arges)

Postat 02 August 2004 - 07:35 AM

Fasolea verde se mai poate face si cu maioneza.
Se fierbe fasolea (sa nu aiba ate) in apa cu sare.Se scurge si se lasa sa se raceasca.Se face o maioneza acrisoara in care se pune usturoi dupa gust(musdei)si se adauga peste fasole cu putin timp inainte de a o servi.Se poate pune patrunjel verde tocat (pentru o paleta de culoare).
Atentie!
Fasolea verde nu este tocmai alimentul indicat pentru cei care au litiaza renala.

#3 NINA

NINA

    Captain Cook

  • Membri
  • 225 posturi
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 28 August 2004 - 01:48 PM

Cand eram mica si mergeam in vacante la tara,bunica facea fasole scazuta,dar era ceva de genul : fierbea fasolea si cand era aproape fiarta separat calea niste ceapa in mai mult ulei si o adauga in oala cu fasole.La final arata ca un fel de fasole calita cu ceapa.Stiu ca bunicul meu manca cu mujdei de usturoi.
A mai mancat cineva asa ? icon_colors.gif

#4 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 29 August 2004 - 02:22 AM

Da, noi mincam fasolea verde asa cum zici tu, cu mujdei de usturoi, si era tare bun. Din pacate acum cind maninc cu mujdei de usturoi trebuie sa am pe-aproape si colebil sau triferment icon_cry.gif
Mari

#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 29 August 2004 - 02:31 PM

Din pacate acum cind maninc cu mujdei de usturoi trebuie sa am pe-aproape si colebil sau triferment icon_cry.gif


Virsta Mari, bat-o vina! icon_cry.gif

#6 monaswiss

monaswiss

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Austria

Postat 05 November 2008 - 12:17 PM

Buna fetelor,eu ma omor dupa fasolea verde scazuta cu mujdei de usturoi si mamaliguta,hmmm,dar din pacate fasolea verde proaspata,,in Austria`` e tare atoasa,nu e buna de gatit,eu cumpar doar la conserva si nu iese atat de dlicioasa ca aceea proaspata,din fasolea verde la conserva pot face salata,dar mancarica mai putin sad.gif

#7 florin.stan

florin.stan

    Bucataras

  • Membri
  • 71 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Targu-Mures
  • Interests:Excursiile, Gradinaritul, Gatitul

Postat 14 July 2009 - 10:15 AM

Tot la bunici cand eram mic mancam si eu fasole verde fiarta cu putine condimente si servita la masa alaturi de mujdei si mamaliguta....De cate ori am incercat tot nu iesea ca la buni tongue.gif Ce sa-i faci...gusturile copilariei nu se uita ( ca in reclama tongue.gif )


#8 Adina_K

Adina_K

    The Black Princess

  • Membri
  • 1826 posturi
  • Gender:Female
  • Location:A cote de la vache qui rit :)

Postat 14 July 2009 - 01:56 PM

QUOTE(Mari-Ana @ Aug 29 2004, 02:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Da, noi mincam fasolea verde asa cum zici tu, cu mujdei de usturoi, si era tare bun. Din pacate acum cind maninc cu mujdei de usturoi trebuie sa am pe-aproape si colebil sau triferment icon_cry.gif


din pacate si eu am probleme cu usturoiul.. de aceea nici sos cu o idee de usturoi nu pot manca, d'apoi ca pe vremuri..
da, asa mancam si noi la tara..
am si eu pastai, le fac in seara asta.
si-o mamaliga maaaaaaaare smile.gif
multu de idee!



#9 frumusica_andrea

frumusica_andrea

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 09 August 2009 - 09:23 AM

Si eu ador fasolea verde scazuta tocmai de acea am pus si pe iarna ...cu ardei ,rosii, ceapa, patrunjel iar la iarna imi ramane numai sa adaug usturoiul un pic calit... e un deliciu si se face ff rapid



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi