Sari la conținut

Poză

Mamaliga la MO-Microondes/Microwelle/Microunde...etc


25 răspunsuri la acest topic

#1 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 06:54 PM

1:4

1 portie malai : aproape 4 portii apa

150 g malai
580-600 ml apa
sare dupa gust
1 lingurita de margarina/unt

se pune faina,sarea într-un vas pt MO

[attachmentid=4678]

Imagini atașate

  • 62168.jpg


#2 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 06:54 PM

se toarna apa peste si se amesteca bine si se pune 2 minute la MO (la 700 Watt)

Imagini atașate

  • 62169.jpg


#3 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 06:57 PM

se scoate din MO ,se pune o lingurita de margarina/unt si se mai amesteca-nu trebuie sa amestecati pîna se topeste margarina(doar putin) si se baga iar la MO pt 2 min(tot la 700 Watt) .

Se scoate din nou afara se mai amesteca o data si vine iar pt 2 min la MO

Imagini atașate

  • 62170.jpg


#4 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 10:13 PM

o scoateti iar si mestecati bine

mai vine bagata o data la MO exact 30 de sec.

#5 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 10:17 PM

Se scoate pentru ultima data!!!!..si se amesteca bine,o sa observati cum se desprinde de pe peretii vasului

Imagini atașate

  • 62256.jpg


#6 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 10:18 PM

se mai lasa în vas,2-3 minute..si se rastoarna

#7 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 10:26 PM

Initial postat de Gabitza:

Sper ca am inteles:
1. se pune malaiul cu apa.
2. se lasa 2 minunte la MO
3. se scoate, se pune untul, se amesteca putin
4. se lasa 2 minute la MO
5. se scoate si se amesteca iar
6. se lasa 2 minute la MO
7. se scoate si se amesteca
8. se lasa ultimele 30sec
si gata mamaliga smile.gif

Daca am inteles bine, inseamna ca explicatul tau e ok, daca nu, mai zi o data

#8 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 10:32 PM

Gabitza,ai înteles foarte bine smile.gif ...asta vroiam sa fac si eu,sa explic.Atunci am avut ceva probleme cu PC-ul..
nu stiu daca ai observat,dar poza a 4a cu a5a erau identice..am încercat sa modific si nu mergea nimic.Am sters cîteva mesaje de ale mele ,inclusiv al tau(dar l-am pus înapoi) ..ca sa pun în ordine pozele tongue.gif

#9 Gabitza

Gabitza

    Musafir :)

  • Membri
  • 952 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 September 2004 - 08:47 AM

Sigur o sa incerc varianta asta, ca cea clasica nu mi-a reusit pe deplin niciodata. Iese comestibila, dar nu cum o stiu de la mama de acasa.
"Live well, laugh often, love much"

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 September 2004 - 08:51 AM

Eu am problema inversa, cea facuta in mod traditional iese bine, plus ca acum o fac intr-o olicica de fonta antiaderenta si nici nu se mai prinde, problema e ca mamaligari in casa suntem eu si Marco, asa ca uneori mi-as face 2 linguri de mamaliga numai pentru mine.
Am incercat odata da a venit o porcarie.
Am sa mai incerc si asa cum spui tu Maya, mersic! smile.gif

#11 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 02 September 2004 - 12:26 PM

In mod sigur o s-o incerc si eu m-am saturat de mestecat in ceaun! icon_bounce.gif
Elena

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 September 2004 - 01:23 PM

Unul din visurile mele este asta: se pune pe foc, are un motoras deasupra, se pune in priza, si el sta acolo la foc mic si mamaliga se invirte singura.
Da mi-e teama ca pe urma ma arunca Stefano pe mine din casa laugh.gif

Imagini atașate

  • 62365.jpeg


#13 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 15 September 2004 - 07:37 AM

De cand a postat Maya reteta am facut-o in fel si chip. In functie de malaiul pe care l-am folosit cantitatile au fost altele nu se mai potrivesc proportiile si cand i-am dat de cap si mi-am stabilit exact masurile am trecut la mamaliga fiarta in lapte in loc de apa ( asa o fac eu in general). Acum sunt foarte multumita de aceasta mamaliga la MO, o fac des, multumesc Maya!
Elena

#14 Claudia

Claudia

    Captain Cook

  • Membri
  • 442 posturi
  • Location:Cluj acuma in Toronto

Postat 15 September 2004 - 02:31 PM

eu de cind am venit in Canada tot asa fac mamaliga...am incercat odata prin metoda clasica, n-a iesit, asa ca de atunci gata...se face si repede si nu-i rea la gust (...normal ca nu-i ca la mama acasa...da' merge laugh.gif )
Claudia :wave:
We cannot direct the wind, but we can adjust the sails!

#15 max

max

    micro Bucatar

  • Membri
  • 28 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 26 November 2004 - 01:12 AM

Ardei umpluti cu mamaliga

-150 g malai
-4 ardei mari rosii
-3 rosii mari
-2 linguri de oregano proaspat (2 lingurite uscat)
-sare
-piper
-200ml supa de carne
-200 g brinza Fontina
-ulei de masline

Se face o mamaliga din 1/2 litru apa cu sare si malai. Se lasa sa se raceasca.Se taie ardeii jumatati, se curata de seminte, rosiile se toaca bucati si se amesteca cu oregano, sare si piper.
Ungeti o tava cu ulei de masline si puneti rosiile , apoi umpleti jumatatile de ardei cu mamaliga si asezati-le pe patul de rosii.Turnati si supa de carne in tava si bagati la cuptor jumatate de ora, stropind din cind in cind ardeii cu sosul din tava. Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor presarati-i cu brinza rasa. Pofta mare.

#16 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 26 November 2004 - 01:14 AM

mmmmm..asta suna bine.Sînt curioasa smile.gif..o sa încerc!!

#17 max

max

    micro Bucatar

  • Membri
  • 28 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 26 November 2004 - 01:20 AM

mmmmm..asta suna bine.Sînt curioasa smile.gif..o sa încerc!!



Sint buni si rapid de preparat, Maya. Poti sa folosesti si alta brinza: Gruyere, Beaufort, Montasio vecchio sau Comte sint tot atit de potrivite pentru acesti ardei. smile.gif

#18 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 January 2005 - 12:24 PM

Am facut aseara mamaliga la MO din amintiri pentru ca reteta n-am gasit-o desi eram ferm convinsa ca o am; am pus apa 2 min la MO cu sare; am pus malaiul si iar 2 min la MO; am amestecat cu putin unt si iar cu ea in cuptor pentru 2 min (cuptorul meu are puterea max. de 800 si l-am lasat la maxim).
A fost delicioasa! Si n-am murdarit aprope nimic! Multumesc Maya.

#19 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 09 February 2005 - 10:06 AM

Maya, aseara dac-ai sughitat, sa stii ca eu te-am pomenit. icon_wink.gif Am pus-o iarasi de o mamaliga cu edamer si chives. biggrin.gif
Saru' mina pentru reteta! floare.gif pupic.gif

Imagini atașate

  • 89296.jpg


#20 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 23 February 2006 - 07:52 PM

Draga Patricia,
Ti-am trimis si un mesaj privat,si îti scriu si aici...
Edit
Multumesc,problema s-a rezolvat icon_smile.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi