Sari la conținut

Poză

Retete cu conopida


62 răspunsuri la acest topic

#1 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2004 - 12:13 PM

Retete vorba vine ca eu postrez doar una in speranta ca se vor inmulti
Conopida gratinata
Ingrediente: conopida, oua, smantana, unt, cascaval, sare, piper

Conopida desfacuta in buchetele se fierbe in apa cu sare (nu foarte tare); se unge o tava cu unt, se pun buchetelele de conopida scurse si se condimenteaza; deasupra se toarna un amestec facut din oua batute, cascaval ras si smantana din abundenta; peste acest sos se pun bucatele de unt si iar un strat de cascaval ras; se da totul la cuptor pana se rumeneste cascavalul de deasupra.
Pofta buna!

#2 roxana anca

roxana anca

    Academic Chef

  • Membri
  • 1234 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2004 - 12:31 PM

Uite cum fac eu.

Conopida o iau o desfac in buchetele si o fierb in apa cu sare. Cand este aproape gata o pun la scurs un pic, apoi dau prin pesment buchetele de conopida, ung un vas de iena cu unt sau margarina, aranjez frumusel buchetele de copnopida mai putin putin unt sau margarina deasupra si le pun la cuptor 15 min. Imi plac si calde si reci aceste buchetele de conopida. Daca vreti puteti intercala si cu randuri cascaval ras, dar acum dupa ce am facut reteta de pizza nu mai sunt adepta folosirii cascavalului ras decat acolo unde este absolut necesar, deci cred ca se pot pune si cubulete de cascaval, verdeata.
Cred ca se poate difersifica reteta in functie de gusturi.

Roxana Anca

#3 Buburuza

Buburuza

    Big Chef

  • Membri
  • 583 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2004 - 12:34 PM

Uite cum fac eu.

Conopida o iau o desfac in buchetele si o fierb in apa cu sare. Cand este aproape gata o pun la scurs un pic, apoi dau prin pesment buchetele de conopida, ung un vas de iena cu unt sau margarina, aranjez frumusel buchetele de copnopida mai putin putin unt sau margarina deasupra si le pun la cuptor 15 min. Imi plac si calde si reci aceste buchetele de conopida. Daca vreti puteti intercala si cu randuri cascaval ras, dar acum dupa ce am facut reteta de pizza nu mai sunt adepta folosirii cascavalului ras decat acolo unde este absolut necesar, deci cred ca se pot pune si cubulete de cascaval, verdeata.
Cred ca se poate difersifica reteta in functie de gusturi.

Roxana Anca


Eu mai adaug si smantana (la servit). E foarte buna !

#4 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2004 - 12:42 PM

Roxana e foarte buna reteta ta; si eu am facut-o de multe ori; dar si combinatia din reteta mea e grozava...incercati-o.

#5 Pisi

Pisi

    Academic Chef

  • Membri
  • 1206 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 September 2004 - 12:53 PM

- Desfac conopida in buchetele, o pun la fiert in apa cu sare.
- Fac o maioneza clasica (ou, mustar, ulei).
- Conopida fiarta o las putin sa se stoarca apa, o zdrobesc cu furculita (se poate si toca) si o las sa se raceasca.
- Adaug conopida in castronul cu maioneza, pun sare, piper, usturoi pisat si amestec totul cu mixterul.

Noua ne place mai mult dupa ce sta putin la frigider. icon_rolleyes.gif

#6 roxana anca

roxana anca

    Academic Chef

  • Membri
  • 1234 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2004 - 01:19 PM

Cred ca de un an de zile mananc conopida si sub alta forma decat murata. Sunt convinsa ca si reteta ta este foarte buna dar o iau incetul cu incetul/.


Roxana Anca

#7 Pisi

Pisi

    Academic Chef

  • Membri
  • 1206 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 September 2004 - 03:23 PM

Ce tot testezi, mama draga? icon_razz.gif

icon_question.gif icon_question.gif icon_question.gif Na ca nu mai pricep nimic.... Unde a disparut?

#8 Mimitzu

Mimitzu

    Bucataras

  • Membri
  • 149 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 24 September 2004 - 05:18 PM

Roxana Anca, imi surade reteta ta, dar am o intrebare. Buchetelele le dai prin pesmet prajit sau nu? Merci! icon_bounce.gif

#9 Otilia

Otilia

    Carevasazica...la pensii!

  • Membri
  • 2662 posturi
  • Location:Printre fiare

Postat 25 September 2004 - 06:57 PM

Eu adaug la apa clocotita cu sare prin care trec conopida si putin OTET. Ii da un gust foarte bun.


Fighting over the internet is like special olympics, no matter if you win, you're still retarded!




#10 Otilia

Otilia

    Carevasazica...la pensii!

  • Membri
  • 2662 posturi
  • Location:Printre fiare

Postat 25 September 2004 - 07:04 PM

Si o salata delicioasa de conopida:

Avem nevoie de 1 conopida mijlocie, o juma' de pahar de ulei, 3 catzei de usturoi (ham-ham), jumatate de lingurita de boia de ardei, 1 lingura de otzet, patrunjel tocat fin.

Se opareste conopida desfacuta in buketzele si se pune intr-un castron (platou) Se piseaza bine usturoiul cu patrunjelul tocat fin si cu sare. Cind totul e bine pisat se amesteca incet incet cu uleiul, facind un sos (la inceput e mai gros insa se poate subtia cu zeama in care a fiert conopida). Intr-o tigaie cu putin ulei se caleste un catzel de usturoi tocat, impreuna cu boiaua. Se le adauga apoi otzetul si sosul de usturoi si patrunjel. Se toarna sosul astfel obtinut peste conopida si se serveste.

Ador conopida!!! Pofta buna!


Fighting over the internet is like special olympics, no matter if you win, you're still retarded!




#11 Austiaca2

Austiaca2

    Master of disaster

  • Banned
  • 2217 posturi

Postat 07 October 2004 - 11:40 PM

Supa crema de conopida


2 linguri unt
o ceapa mica
o bucatica de praz (numai partea alba)
o conopida
vreo doi cartofi fainosi taiati cuburi
supa de oase de pui cit sa acopere legumele (cam 1 1/2 litru)
sare, piper
parmezan ras
frisca neindulcita (optional)

Ceapa si prazul marunt tocate se calesc citeva minute intr-o lingura de unt, se adauga conopida bucatele si cuburile de cartofi si se mai calesc toate vreo 5 minute. Se sareaza, pipereaza si se acopera cu supa de oase, fierbind la foc mic pina cind se inmoaie legumele.
Se mixeaza si daca este prea groasa se mai subtiaza cu niste supa de oase.
La sfirsit se adauga restul de unt si parmezanul ras.
Se serveste cu un mot de frisca si cu crutoane.

Imagini atașate

  • 68998.jpg


#12 Vulpizza

Vulpizza

    Captain Cook

  • Membri
  • 264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:London

Postat 07 October 2004 - 11:59 PM

Conopida ... pane icon_wink.gif
Se fierbe conopida in apa cu sare. Se scurge. Se face un aluat ca pentru clatite, o idee mai gros, se dau prin acest amestec si se prajesc in ulei incins.

Pofta buna.

P.S. O sa aveti surpriza ca-s foarte bune (parerea mea si nu numai smile.gif)
"Dupa mine potopul"

#13 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 08 October 2004 - 03:22 AM

Eu, de curind am facut din nou salata de conopida a lui Luli, http://www.culinar.r...ht=capere#26502
Noua tare ne place.
Mari

#14 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 October 2004 - 12:51 PM

Mari Ana am facut reteta recomandata de tine (mai putin fileul de ancho ca n-am avut in casa); am amestecat caperele, usturoiul si sare cu ulei in blender, a iesit super buna. smile.gif data viitoare incerc si cu ancho.

#15 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 13 October 2004 - 11:40 PM

Ma bucur Oana ca ti-a placut si merita sa pui si anchoa data viitoare, amestecata cu celelalte da un gust bun.
Mari

#16 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 November 2004 - 12:12 AM

Aveam o alta conopida fiarta, am aruncat peste ea un ou, o cutie de 200 ml de smintina si cateva bucatele de Maasdamer, ceva asemanator ementhalului numai ca fabricat in Olanda, am varsat totul intr-un vas uns cu margarina si am bagatt la cuptor.
Tare bun a mai fost! mincacios.gif

Imagini atașate

  • 74578.jpg


#17 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 14 November 2004 - 05:51 PM

Dupa o reteta data de Sasha, am facut o supa crema de conopida delicioasa. Reteta si pozele le gasiti aici:

http://www.culinar.r...?showtopic=6368
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa!

#18 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 29 November 2004 - 03:55 PM

CONOPIDA CU MAIONEZA

reteta e in titlu laugh.gif
conopida spalata si desfacuta in buchetele se fierbe in apa sarata timp de 15 minute.
rece,se amesteca cu maioneza in care fiecare,dupa pofta inimii poate adauga un pic de lamaie,piper,usturoi,patrunjel verde,marar,smantana.

#19 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 April 2005 - 06:06 PM

1Conopida
1 galbenus
1 lingurita de mustar
1-2 catei de ustroi
ulei,sare,piper(fac.)

Conopida se curata se taie bucati(buchete) ,se spala si se pune într-o oala cu apa si sare la fiert.
Nu se lasa foarte mult la fiert ,se înmoaie prea tare(faceti proba)
Cînd e fiarta,se scurge de apa,si se lasa la racit.
Între timp faceti maioneza: un galbenus + lingurita de mustar se freaca,iar api se toarna uleiul si se amesteca bine.Cantitatea de ulei exacta,nu o pot spune,deoarece conteaza marimea galbenusului si modul de preparare(mixer,manual..) Eu am facut cu mixerul,asa fac de obicei.E mult mai repede gata si iese mult mai teapana decît cea facuta manual.

Bucatile de conopida se piseaza.Ustroiul se da prin presa/sau piseaza si se adauga la conopida.Se toarna maioneza peste(la o conopida nu asa mare,pun doar jumatate din cantitatea de maioneza).se sareaza si pipereaza(fac.) dupa gust se amesteca bine ,si se da la frigider .

Imagini atașate

  • 109408.jpg

Maya's World .

#20 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 24 April 2005 - 07:58 PM

si eu am facut azi conopida in acest fel! icon_bounce.gif
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi