Sari la conținut

Poză

ce da gust orezului fiert?


77 răspunsuri la acest topic

#1 Teordor Andrei 28053

Teordor Andrei 28053

    micro Bucatar

  • Membri
  • 7 posturi
  • Location:Brosteni (Suceava)

Postat 04 October 2005 - 10:24 PM

ce pot sa pun in orezul fiert ca sa-i dea gust?....
in afara de: sare, ceapa, usturoi sau alte "excitante"
mersi

#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 October 2005 - 10:35 PM

dacã ai chef uitã-te aici ºi spune-mi dacã ai chef sã încerci
http://www.culinar.r...t=risotto#63010
http://www.culinar.r...risotto&start=0

#3 micuta bucatareasa

micuta bucatareasa

    micro Bucatar

  • Membri
  • 25 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 04 October 2005 - 10:43 PM

Orezul se poate amesteca cu toate legumele. Are un gust excelent!! Il poti prepara pt. umplutura la ardei, rosii, sau umplii sarmalutele de varza acra. Eu sunt vegetariana si intotdeauna amestec orezul cu legume calite (ciuperci, ardei, vinete etc.) Ii poti imbogati gustul la sfarsit cu boia de ardei si alte condimente, dupa gust. Numai curaj si incredere sa ai ca o sa-ti iasa excelent!

#4 Teordor Andrei 28053

Teordor Andrei 28053

    micro Bucatar

  • Membri
  • 7 posturi
  • Location:Brosteni (Suceava)

Postat 05 October 2005 - 02:36 AM

nu sunt dispus sa incer icon_smile.gif
NIMIC cu carne....
sunt vegetarian...
multumesc oricum

dacã ai chef uitã-te aici ºi spune-mi dacã ai chef sã încerci
http://www.culinar.r...t=risotto#63010http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=3510&postdays=0&postorder=asc&highlight=risotto&start=0



#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 October 2005 - 09:23 AM

Acolo era o idee, adicã procesul de fabricaþie, ingredientele se pot schima dupã plac
Al doilea link era un risotto cu mãr ºi brânzã, nu ºtiu dacã brânza o poþi mânca sau nu
In fine faci ce vrei

#6 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 05 October 2005 - 09:29 AM

Eu intotdeauna pun patrunjel verde tocat. Ii da un gust deosebit si aspectul e altul. Pe langa patrunjel adaug fie boabe de mazare congelata sau boabe de porumb. Bineintele ca poti pune orice legume poftesti. Daca sunt consevate sau congelate nu necesita prea mult timp de preparare asa ca se pun aproape de sfarsit, cand orezul e gata.

Daca le calesti, cazul vinetelor sau al ciupercilor, dovlecei, rosii...si multe altele, atunci nu mai pui ulei cand incepi sa prepari pilaful si adaugi doar la sfarsit legumele calite si orezul isi ia grasime de acolo...

PS. MI-ai facut pofta de un pilaf cu rosii si morcovi. Cred ca fac azi smile.gif...multam de idee si spor la preparat!
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa!

#7 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 October 2005 - 10:53 AM

Andrei,sa-ti spun cum fac eu orezul fara nimic sa-i zicem.intr-o cratita pune putin ulei,cand este incins dai drumul la fidea (nefiarta) cat iei o data in mana.o lasi la prajit pana devine putin aurie.ai grija ca se prajeste foarte repede.inainte de a pune fideaua la prajit,spala o cana de orez(cana de 250ml)si pune-l prin apropierea aragazului ca atunci cand fideaua este aurie,imediat sa torni si orezul.amesteci repede si pui apa cat sa acopere orezul cam de 2 degete.pui si sare si lasi la fiert la foc potrivit,amestecand din cand in cand.este gata cand se evapora toata apa.daca iti pare ca nu este destul de fiert,pui un capac pe cratita si mai lasi 5 min (cu focul stins).
acest orez este preferatul meu,il mananc si gol fara nimic langa el.reteta o am de la o araboaica si acest orez ei il gatesc zilnic.mie imi place f mult sa-l mananc langa vinete prajite, cartofi prajiti si gogosari copti toate puse pe acelasi platou.vinete cumpara din cele fara samburi, taie-le felii pe rotund sau lung,da-le cu sare,lasa-le putin sa-si lase zeama,apoi stergele cu un prosop de hartie si pune-le la prajit in ulei.stiu ca este un amestec cam ciudat,dar mie imi place f mult.cand citesti reteta orezului,banuiesc ca o sa gandesti ce D-zeu e asta? orez,fidea,sare ,apa?pana nu faci nu poti sa-ti dai seama ce gust bun are.eu am servit multa lume cu acest orez si toti au ajuns la aceeasi concluzie ca este f bun.incearca-l si sa-mi spui daca ti-a placut.



Marcela

#8 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 05 October 2005 - 12:50 PM

Marcela ,stai putin ca eu nu am inteles ,deci Fideaua este pasta fainoasa taiata f. subtire?si tu faci orez cu Fidea?si ulei si gata..?scuza-ma dar sant cam uimita(si e putin zis)
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#9 CorinaZ

CorinaZ

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 October 2005 - 01:00 PM

Pai Marcela are dreptate, in afara de legume, o manevra care da gust bun orezului este sa-l.."prajesti"(mult spus, nu este o prajire adevarata) in ulei inainte de a-i da cu apa-n cap si a-l pune la fiert.
Orezul, ca sa fie cu adevarat bun, trebuie sa fie gras. Cum grasime de origine animala nu folosesc, uleiul e cel mai bun. Dup`aia, in afara de zarzavaturile pe care le gasesti , dupa sezon, poti pune la orez cubuletze cu diferite arome(vezi ca cele cu aroma de carne chiar au putina carne...putina, dar este..) sau pur si simplu delikat si alte daosuri similare. Merge dres la final si cu ceva smantana, daca nu esti vegan.
Mie-mi place sa-i pun si praf de curry, dar aici ...fiecare cu gustul lui...Am luat candva si un sos Uncle Ben`s de curry, pe care l-am pus peste orez dar, sincer, nu mi-a placut. icon_evil.gif

#10 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 October 2005 - 01:14 PM

da Angelique,ai inteles bine.doar orez si fidea.ptr ca esti nedumerita,astazi cand ajung acasa o sa fac orezul ,si o sa pun si poze ca sa intelegi despre ce este vorba.acum plec ,asa ca mai vorbim maine.



Marcela


p.s.-dar nu stiu unde sa-l postez.la retete vegetariene sau la retete in imagini?astept parerea voastra.

#11 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 05 October 2005 - 01:31 PM

astept curioasa aceasta reteta....pana maine ,Ciao
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#12 fedit

fedit

    Captain Cook

  • Membri
  • 203 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 October 2005 - 04:39 PM

Nu demult am primit cadou un amestec de condimente special pentru orez. Este facut de firma Avokádo din Cehia si scrie pe ea Ryze. Iar la continut scrie asa: sare, curcuma macinata, coriandru, usturoi granulat, ceapa granulata, boia de ardei dulce, amestec de zarzavat uscat, chimen macinat, chili macinat. Am incercat si e bun, orezul capata o culoare galbena (de la curcuma, cred). Nu mi-a placut orezul niciodata, dar acum am descoperit cit e de gustos cu conopida... Fierb conopida dupa care il zdrobesc, fierb orezul, amestec totul (cind s-a racit) impreuna cu un pahar de smintina, un ou si un pic de cascaval ras si intra in cuptor... e foarte bun.

#13 elena mica

elena mica

    Bucataras

  • Membri
  • 118 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Belgia

Postat 05 October 2005 - 09:27 PM

Fedit, daca ai timp scrie te rog reteta de orez cu conopida la cuptor. Mi-ar placea cu siguranta sa incerc.Merci!

#14 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 October 2005 - 09:25 AM

deci ptr inceput ,punem ulei in cratita cat sa acopere tot fundul cratitei.sper sa se vada in poza.[attachmentid=21907]

Imagini atașate

  • 149623.jpg


#15 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 October 2005 - 09:34 AM

cand s-a incins uleiul,se pune o mana de fidea la prajit.eu am pus putintel prea multa,ca ma grabeam rau,sa fac si orezul si poze si intre timp sa-mi pregatesc toate ptr zacusca cu fasole.

Imagini atașate

  • 149627.jpg


#16 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 October 2005 - 09:42 AM

se prajeste pana arata ca aici.chestia este ca deja se insera si din cauza blitului se vede putin mai inchisa la culoare.trebuie sa fie aurie.

Imagini atașate

  • 149628.jpg


#17 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 October 2005 - 09:58 AM

se pune repede orezul,se amesteca bine totul ,se pune apa(aprox.2 cani de 250ml) si o lingurita de sare.se lasa la fiert la foc potrivit fara a pune capac pe cratita.se amesteca din cand in cand.atentie sa nu adaugati niciodata apa in timp ce fierbe orezul,deoarece o sa iasa mocirlos.acest orez cand este gata, boabele nu au voie sa se lipeasca intre ele.

Imagini atașate

  • 149630.jpg


#18 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 October 2005 - 10:12 AM

asa arata dupa ce a scazut apa.aveti grija ca atunci cand vedeti ca apa a scazut aproape toata sa amestecati mereu orezul ca sa nu se prinda de cratita.cand a scazut toata apa,inchideti focul si puneti un capac pe cratita ca sa se umfle orezul cat mai bine.lasati 5 min.

Imagini atașate

  • 149633.jpg


#19 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 October 2005 - 10:27 AM

am servit orezul alaturi de snitele de soia date printr-o pasta facuta cu mustar, si salata de varza rosie. ca sa iasa poza cat mai bine,am iesit pe balcon si am scos mana afara ,asa ca o sa vedeti in fundal masini si copaci.
asta este tot.se face foarte repede si usor.sper sa va placa.

Imagini atașate

  • 149635.jpg


#20 Eugenia

Eugenia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi

Postat 06 October 2005 - 12:34 PM

Marcela, esti mareata ! Parca te vaz balanganindu-te pe balustrada numa' ca sa scoti poze mai faine icon_rotf.gif occasion14.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi