Acest eveniment se adreseaza atat amatorilor, cat si profesionistilor. In competitie se poate inscrie orice persoana dornica sa-si etaleze calitatile de bucatar, indiferent de studii sau pregatire profesionala.
Acest eveniment se desfasoara pe parcursul a trei zile, in care se vor desfasura evenimente gastronomice astfel: „Duelul Maestrilor” in cadrul caruia un maestru bucatar si un membru media se intrec in arta culinara, iar in cadrul acestuia se vor confrunta Ioan Florescu (Maestrul in Arta Culinara, membru al Echipei olimpice de Bucatari a Romaniei), si Jerome Duport (editor revista).
„Cupa Choco Art Silvian” care va fi decernata de catre Silviu Miron, singurul profesionist roman membru in Uniunea Internationala a Patiserilor, Cofetarilor si Preparatorilor de Inghetata.
„Consursul Pestisorul de Aur” inscrierile pentru acest concurs vor incepe pe data de 8 mai si continua pana sambata 9 mai . Aceasta competitie consta in redactarea unei retete pentru un produs culinar aplicabil in restaurantele cu specific pescaresc.
„Competitia de Alimente Conservate Naturale” se adreseaza gospodarilor dornici sa-si etaleze calitatile de specialisti in alimente conservate pentru iarna. Alaturi de produsele alimentare conservate, concurentul va expune si reteta prin care acestea au fost realizate.
„Demo Stefan Bercea” va realiza o demonstratie gastronomica in fata publicului spectator.
„Demo Jakob Hausmann” celebrul maestru de origine elvetiana va oferi pentru publicului spectator un show culinar in direct la eveniment.
„Cupa Radu Anton Roman” in memoria scriitorului Radu Anton Roman, aceasta cupa va fi inmanata concurentului care va realiza cel mai reusit produs culinar traditional romanesc.
„Campionatul National de Mancat Mititei” concursul se adreseaza publicului spectator prezent la eveniment.
„Wine Tasting cu Sergiu Nedelea” va prezenta pe scena o parte din tainele maeseriei de somelier.
„Demo Horia Varlan – Meniul Crizei” va fi prezentata Meniul Crizei , care este o alternativa viabila pentru masa romanilor in vremuri de criza.
„Demo Dragos Bercea” Laba de urs pregatita dupa reteta stiuta numai de bucatarii de la Cabana Vanatorilor din Predeal!
„Tortul Europei” de ziua Europei, pe 9 mai, se va degusta Tortul Europei, opera care va fi realizata si prezentata de Maestrul Silviu Miron.
Sunteti asteptati cu drag!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePrima oara cand am vazut reteta asta a fost la cei de la Crama Haiducilor. Mi-a placut ideea tare mult si am zis ca este o...
Sarmale in dovleacIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii