Sari la conținut

Poză

Acoperirea unui tort cu glazură de ciocolată


264 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 March 2006 - 12:10 AM

Am să vă arăt acum pentru cine e interesat ultima glazură de ciocolată pe care am făcut-o, a bunei mele prietene de la Trieste, Graziana, e cea mai frumoasă glazură pe care am făcut-o pana acum şi cum am făcut şi poze vă explic ce şi cum.
Ingrediente
(pentru un tort de 32 cm diametru)
210 gr ciocolată amăruie (cel puţin 65-70% cacao)
165 ml smantana lichidă
25 gr miere
42 gr unt moale
42 ml de lichior Cointreau
Se taie ciocolata cu cuţitul astfel, dacă vreţi să o daţi pe răzătoare treaba voastră
1.jpg
Se incălzeşte smantana cu mierea şi se varsă peste ciocolată amestecand repede şi bine
2.jpg
Eu preventiv am pus ciocolata in olcica special făcută pentru topitul acesteia şi am făcut bine pentru că untul meu nu era la temperatura camerei şi de asta am mai pus-o pe foc.
3.jpg
După ce s-a amestecat bine se adaugă untul, eu in acel moment am pus-o puţin pe foc să se topească bine chestie pe care v-o recomand călduros pentru că dacă se intamplă să rămana vreo bucăţică de ciocolată netopită compromite totul.
4.jpg
După care se adaugă lichiorul, acuma dacă n-aveţi Cointreau puneţi ce vreţi voi dacă nu vreţi să-l puneţi treaba voastră, eu nu garantez asupra rezultatului, pot să vă spun că tortul a fost mancat şi de 2 copii şi mama care nu bea absolut nimic şi nu li s-a intamplat absolut nimic rău.
5.jpg
Asta e consistenţa, dacă vă e frică să o folosiţi astfel de lichidă puteţi aştepta să se mai răcească dar părerea mea e că va fi mai greu de lucrat
6.jpg
In acel moment am trecut la acoperirea tortului, a fost uşor pentru că fiind făcut cu foi de napolitane era perfect.
Pentru decorat şi insiropat blaturile eu folosec sticluţele acelea de plastic pentru ketchup şi maioneză, mie imi plac foarte mult.
Am inceput să acopăr marginile, intorcandu-mă imediat in punctele unde nu prinsese bine ciocolata pentru ca era caldă.
7.jpg
ÅŸi asta era marginea gata
8.jpg
după care am trecut la partea de sus şi cu răbdare şi incetişor am acoperit totul
9.jpg
Final
10.jpg
A ieşit foarte frumos după umila mea părere, de fapt procedeul acesta este cel mai bun dintre cele făcute pana acum, comparativ şi cu ciocolata vărsată şi manevrată cu spatula, se risipeşte ceva ciocolată dar poate fi recuperată de pe hartie şi refolosită.

#2 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 01 March 2006 - 12:58 AM

Acuma zi-mi cum s-o facut dupa ce s-o racit ?!!!!!! s-o intarit bine sau a ramas un pic cremoasa?! Ca de aratat e super !!!!



#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 March 2006 - 09:11 AM

o vezi la Imagini la Pischinger tort, s-a intarit atita cit sa nu curga dar nu tare ca piatra
repet, perfecta!

#4 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6054 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 01 March 2006 - 09:42 AM

Ti-a iesit beton . Salvez si eu procedura, mersi frumos!
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#5 Francisca

Francisca

    Master of disaster

  • Membri
  • 1540 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Scandinavia
  • Interests:Nu va-ntereseaza :))

Postat 01 March 2006 - 10:50 AM

Super procedeul! Si folosirea recipientelor de maioneza, ce idee buna, de acum o sa le pastrez si eu! icon_smile.gif


Member of n_puiu Fan Club!

#6 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 March 2006 - 11:24 AM

Eu le-am cumparat de la Metro, era un set de 6 cu 3 rosii si 3 galbene, doua le-am facut cadou si pe restul de 4 le folosesc asa, pun glazura, sirop, gem pentru decorat, foarte utile mai ales atunci cind trebuie sa duc dulciurile la cinele la care merg si trebuie sa le decorez la fata locului.


#7 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 27 May 2006 - 02:49 PM

Adriana,multumesc pt reteta asta am facut un tort azi,amandina,dupa reteta lui Poca si am glazurat cu glazura ta...e super si f usor de facut...doar ca a iesti cam multa pt tortul meu,mi-a ramas cam jumate...am lasat-o in recipientul de ketchup(alta idee super!!!) si ma gandesc ca atunci cand voi face un alt tort,chac sau prajitura sa o incalzesc si sa o folosesc...nu cred ca se strica ...tu ce zici?

Uite tortul meu...maine te servesc cu o felie cand cantam la multi ani si il taiem!!!

[attachmentid=47813]

Miniaturi atașate

  • IMG_4183.jpg
  • IMG_4192.jpg
  • IMG_4196.jpg
  • IMG_4202.jpg

Editat de Theodora, 27 May 2006 - 03:14 PM.



#8 Claudita

Claudita

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi
  • Location:sua

Postat 28 May 2006 - 12:50 AM

Adriana deci nu ai mai intins glazura cu cutitul/spatula? ai mers continuu cu sticluta? nu s-au vazut randuri-randuri?


#9 cona

cona

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi
  • Location:iasi

Postat 28 May 2006 - 09:08 AM

Adriana lamurestema te rog cu smintina lichida?
e smintina mai subtire sau la ce te referi??
frisca lichida e acelasi lucru?? Ca am mai vazut pe aci termenul si nu ma LAMURESC

[/color]

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 29 May 2006 - 08:13 AM

QUOTE(Claudita @ May 28 2006, 12:50 AM)

Adriana deci nu ai mai intins glazura cu cutitul/spatula? ai mers continuu cu sticluta? nu s-au vazut randuri-randuri?

Nu am mai intins glazura cu cutitul/spatula.
Am mers continuu cu sticluta.
Nu s-au vazut absolut deloc rinduri rinduri, era toata uniforma si lucioasa.

QUOTE(cona @ May 28 2006, 09:08 AM)

Adriana lamurestema te rog cu smintina lichida?
e smintina mai subtire sau la ce te referi??
frisca lichida e acelasi lucru?? Ca am mai vazut pe aci termenul si nu ma LAMURESC

Parerea mea personala e ca denumirea corecta este smintina lichida. Frisca este ceea ce se obtine din aceasta smintina si a numi frisca "lichida" mi se pare fara sens din moment ce frisca e teapana nu lichida.


#11 Oly

Oly

    Captain Cook

  • Membri
  • 437 posturi

Postat 29 May 2006 - 09:43 AM

Nu stiu daca e corect, dar eu o mai numesc si smintina dulce.

#12 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 29 May 2006 - 10:11 AM

Si euam facut un tortPischinger cu glazura aceasta.
Iata si sectiunea.
Reusita retzeta. Cu bine Higeia

Imagini atașate

  • TORT_JUMATATE_2.JPG
  • TORT_JUMATATE_1.jpg

"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#13 ASIL

ASIL

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 12 June 2006 - 11:14 AM

Higeia, ce smantana lichida ai folosit ?

#14 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 June 2006 - 09:34 PM

Deobicei folosesc smantana varsata daca este foarte proaspata sau cea din galetuse la kg.(o folosesc pentru mai multe destinatii) dar cu cel putzin 25% grasime.
Cea varsata o mai tin ceva timp la frigider.
Cu bine Higeia
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#15 ASIL

ASIL

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 19 June 2006 - 12:17 PM

Mersi, sa incerc si eu.

#16 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 July 2006 - 02:48 PM

Am făcut glazura aceasta, reţeta e luată de aici
http://www.ilpasticc...?IdArticolo=136
Eu am făcut cantitatea dublă pentru ca tortul avea 3 etaje si am glazurat mai intii o data fiecare etaj si apoi tot tortul asamblat. Dupa ce se varsa glazura peste tort nu se mai atinge cu nimic pentru ca daca este atinsa nu mai e lucioasa.
Am procedat astfel:
am amestecat 900 de grame de zahăr cu 300 de grame de cacao
1_zucchero_cacao.jpg
apoi am adăugat 600 gr de smantana lichidă
2_panna.jpg
şi 700 gr de apă
3_mescolare.jpg
Am pus pe foc mestecand mereu pana ce a inceput să fiarbă bine după care am lăsat-o să fiarbă 10 minute amestecand in continuare, deşi nu ajunsese la 103/104 ° C cum scria in reţetă ci s-a oprit pe la 90 şi ceva dar cum "crescuse" ameninţa să dea pe dinafară am oprit-o.
4_bollire.jpg
După care am strecurat-o ca să fiu sigură că nu mai avea nici un bulgăre de cacao şi am realizat instalaţia asta ca să văd cand ajungea la 50° C, in acel moment am adăugat 30 de grame de gelatină muiată in apă, am amestecat şi trebuia să o mai las să se răceasca la 40°C dar eu eram in criză de timp şi n-am mai aşteptat.
5_raffreddare.JPG
Ca sa glazurez am pus peste wok gratarul pe care se racesc torturile si tot varsam glazura peste el, culegeam din wok in carafa si iar varsam, excelent modul, mersic Happyalex pentru filmat.
Mi-a ramas o gramada de glazura, am facut o cantitate industriala dar acum o tin la frigider si o pun peste inghetata pina ce se iveste ocazia sa fac alt tort daca nu se strica.

Asta e o bucatica de tort in care se vede rau cit e de lucioasa, tortul intreg nu vi-l arat ca e ca turnul din Pisa.

6_torta.jpg

#17 cona

cona

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi
  • Location:iasi

Postat 13 July 2006 - 07:42 PM

Multumim Adriana, sper ca macar odata in viata sa reusesc si eu o glazura asa lucioasa

[/color]

#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 July 2006 - 09:00 PM

Păi asta e simplă de tot, ingredientele sunt toate normale pe care oricine le poate găsi oriunde aşa că...la treabă, injumătăţiţi numai cantitatea că de nu o să trebuiască să glazuraţi torturile la toţi vecinii laugh.gif

#19 s_27688

s_27688

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 13 July 2006 - 09:47 PM

Precis ramane asa lucioasa si a doua zi?
Da' prima glazura,aia cu miere?


#20 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 July 2006 - 07:56 AM

Ce trebuie sa fac ca sa ma crezi?
Prima o vezi aici a doua zi cum e
http://www.culinar.r...5&hl=pischinger
A doua n-a mai existat a doua zi asa ca nu pot sa-ti raspund laugh.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi