Sari la conținut

Poză

Kombucha


307 răspunsuri la acest topic

#301 Danutza_56

Danutza_56

    Bucataras

  • Membri
  • 80 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ramnicu Valcea

Postat 02 April 2012 - 02:04 PM

QUOTE(marianablank @ Feb 18 2012, 01:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna fetelor

O cresc de 10 ani. Daca vreti sa stiti amanunte, intrebati si va raspund. marianablank58@yahoo.com
Am vindecat sute de oameni cu ea de diverse afectiuni.
Va pot spune cu ce alte plante sa asociati otetul ca sa aibe efectul scontat.
NU SE BEA CA BAUTURA RACORITOARE DULCE!!!!!! INGRASA.
KOMBUCHA este ciuperca de otet!!!!!

[..................]

Nu se bea bautura pina nu ajunge la gradul de otet 100% caci ingrasa teribil.
Daca intrebati va pot da multe sfaturi in domeniu.
De cind o folosesc am intinerit, alerg am energie ...parul meu la 53 de ani este castaniu fara fire albe.. iar eu arat de 30 de ani


Buna ziua doamna Mariana!
Va multumim pentru informatiile oferite si apreciem ca ne impartasiti utilitatea acestei ciuperci.

Personal am tot sperat ca pe acest topic sa se dezvolte si informational, mai mult decat un trafic cerere-oferta de kombucha.
Mai trec ocazional pe aici, chiar daca nu mai scriu.

Eu beau aceast ferment de aproape 3 ani, nu chiar zilnic dar aproape, nu cred ca mai mult de un pahar pe zi, fermentata ... standard, sa zicem, "bautura racoritoare".
Ca si otet nu cred ca am am folosit-o chiar deloc, nu am acordat importanta acestui aspect.
Ingrasare nu am observat neaparat, sau nu incat sa pot acuza ciuperca de acest efect. Informatia este bine-venita, mai ales ca pana acum se tot propaga faptul ca ajuta la slabit. Totusi v-as ruga, daca doriti, sa ne oferiti mai multe informatii despre acest aspect, in ce cantitati ingrasa (sau dauneaza in vre-un alt fel), in ce conditii de fermentare, sau cum o putem procesa pentru a obtine cat mai multe beneficii din dansa, si mai ales sa specificati, daca se poate, sursele de informare (fie experienta dumneavoastra personala sau observatiile pe alti subiecti, fie documentatie scrisa).

Eu am fost foarte entuziasta in prima perioada dupa ce am inceput sa folosesc ciuperca, am citit mult, am jonglat cu ea in multe feluri, dar a fost mai mult de distractie, nu am intentionat sa o folosesc niciodata ca medicament pentru vreo afectiune, in continuare nu intentioneaz neaparat sa fac asta dar informatiile sunt mai mult decat bine-venite.
Iar treaba cu alopecia, trebuie sa recunosc, ma intereseaza mai mult decat pur teoretic.

Felicitari pentru activitatile pe care le derulati si pentru tonusul deosebit!

Editat de Danutza_56, 02 April 2012 - 02:06 PM.


#302 paula.andreea

paula.andreea

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 30 July 2013 - 07:13 PM

Buna,
nu s-a mai scris aici de ceva vreme, dar imi incerc norocul. este cineva dispus sa trimita un pui de Kombucha pana la Slatina? as vrea sa incerc experienta asta dar nu am de unde sa incep

#303 elenamerlusca

elenamerlusca

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 20 November 2013 - 10:22 PM

CITAT(KikenHana @ Jun 26 2009, 03:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am inceput cu CRYSSA o discutie despre kombucha la topicul de kefir. Consider ca si aceasta cultura probiotica isi merita un loc separat, mai ales ca sunt si alti interesati. Am dat deja catorva persoane interesate aceasta cultura si ma ofer sa mai daruiesc si altora, insa intr-un ritm mult mai lent decat kefirul, intrucat cresterea si multiplicarea la kombucha se desfasoara pe o perioada de timp mult mai lunga decat la kefir. Acest topic este deschis intrebarilor si recomandarilor tuturor celor interesati.

"Kombucha este o colonie de bacterii care transformã clasica bãuturã de ceai într-o bãuturã efervescentã cu un gust asemãnãtor cidrului. Dupã un mecanism asemãnãtor celui de obtinere din lapte a iaurtului sau a sannei, tehnologia de obtinere a ceaiului Kombucha (s-ar numi mai corect bio-tehnologie) este foarte simplã si foarte ieftinã permitând obtinerea unei bãuturi cu foarte multe efecte benefice pentru sãnãtate din clasica bãuturã de ceai. "



...si sa revin la CRYSSA
Hai ca ne-am lungit si prea am intrat peste kefir asa ca mai bine continuam aici ;)

CRYSSA, intr-adevar, nu se recomanta folosirea ceaiurilor medicinale la inceput, adica pana e matura cultura primita si pana te obisnuiesti cum s-o folosesti, dar apoi poti folosi orice planta de ceai, nu doar negru sau verde ;) . M-am documentat si eu destul, ca doar o am de 2 ani rolleyes.gif . Totusi, sa stii ca pe unde am citit eu n-am gasit sa aibe vreo inmortanta "taria" ceaiului, ci cantitatea de zahar. Adica, daca ceaiul e mai dulce, drojdiile, care consuma zaharul se vor inmulti mai mult, daca ceaiul e mai putin dulce bacteriile se vor inmulti mai mult in defavoarea drojdiilor care vor avea mai putin de papa. Mie mi se pare mai logic asa...Pe cand "taria" ceaiului influenteaza mai mult gustul si nivelul de substante pe care le aduce planta de ceai, adica nu-i tot una daca pui doua linguri de ceai sau una ;) Bineinteles si acest aspect e important, pentru ca formeaza mediul in care sa se dezvolte cultura, dar factorul care primeaza e concentratia de zahar si spun asta din experienta, am observat ca daca pun mai mult zahar iese mai acidulata, iar daca pun mai putin iese mai putin acidulata...Din acest considerent, pe baza a ceea ce am citit recomand ca mai intai apa sa fie fiarta cu zaharul cateva minute si apoi infuziia sa se faca cu aceasta apa indulcita

Stiu ca uneori o las prea mult ca n-am chef de ea si atunci se transforma cu adevarat in otet, dar mie si aceea cand e numai buna de baut mi se pare ca aduce putin la miros cu vinul otetit, nu cu otetul, asta nu inseamna ca trebuie si tie sa ti se para la fel, asta-i doar perceptia mea :)





Buna seara, nu stiu daca o sa gaseasca cineva aceasta "cerere", dar tare as dori sa fac rost de o ciupercuta de asta, oare ma poate ajuta cineva? elenamerlusca@yahoo.com.au multumiri anticipate!


#304 barbituvik

barbituvik

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 26 June 2014 - 03:41 PM

Buna ziua

Ultimul mesaj aici a fost acum un an si ceva ..........daca mai citreste cineva

Am Kombucea de donat si kefir de lapte ........

Cine vrea !?!?!??!liber sa ma contacteze .........si sa suporte cheltuielile de transport ...Sunt din Constanta


O zi buna tuturor ......



#305 corix

corix

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 03 June 2015 - 01:57 PM

CITAT(barbituvik @ Jun 26 2014, 01:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna ziua

Ultimul mesaj aici a fost acum un an si ceva ..........daca mai citreste cineva

Am Kombucea de donat si kefir de lapte ........

Cine vrea !?!?!??!liber sa ma contacteze .........si sa suporte cheltuielile de transport ...Sunt din Constanta
O zi buna tuturor ......



Buna,
Mai e valabil?

#306 angelina2803

angelina2803

    Bucataras

  • Membri
  • 65 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 July 2016 - 12:24 PM

Buna ziua.

Are cineva de donat ciuperca ?

Multumesc


Priveste Dumnezeu de sus din Cer si vede ca Omul este trist. Dumnezeu se gandeste si zice: are nevoie de un prieten sincer. Atunci Dumnezeu ii trimite un catzel Omului.

http://angelina2803.blogspot.com/

#307 ana-maria popescu

ana-maria popescu

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 03 January 2020 - 05:52 PM

buna tuturor!

 

M-ati facut foarte curioasa referitor la prepararea acestei bauturi ...nu am citit decat ceea ce este postat in mesaje aici ...n-am apucat sa iau link-urile la rand ...si sunt intr-o mare ceata!

 

Am inteles ca este vb. de o ciuperca (cu o parte alba- care se pune in sus), cantitate de zahar considerata drept hrana pentru ciuperca, ceea ce am inteles, un anume lichid de strat sau ceai kombucha fermentat (astea 2 nu le inteleg) si otet?

 

Momentan sunt insarcinata si nu vreau sa risc nimic, dar de indata ce ma mut in apartamentul meu si dupa ce se naste bebe...cred ca voi incerca si eu sa prepar aceasta bautura!

Am prieteni care o cumpara si o beau in afara tarii si i-mi place de asemenea ce beneficii are.

 

Este cineva din Iasi, Rm. Valcea sau Bucuresti? Eu urmeaza sa ma mut in Iasi in cateva luni si atunci o sa doresc si eu "baza" pentru reteta, va rog!



#308 Valery_LeraLera

Valery_LeraLera

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 03 March 2020 - 04:13 PM

știu că este util, dar nu-l pot tolera încă din copilărieplans%20isteric.gif





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi