Sari la conținut

Poză

Decoratiunile aperitivelor realizate de culinare


37 răspunsuri la acest topic

#1 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 November 2006 - 01:56 PM

o prietena a facut minunatiile astea, nu eu, dar m-am gandit sa vi le arat si voua mai ales ca de aici s-a inspirat


buburuze dinrosii cu pasta de somon

fata

[attachmentid=68061]

spate


[attachmentid=68062]

vedere de sus wink.gif

[attachmentid=68063]

ciupercutele din oua umplute

[attachmentid=68064]

omidute din bake rolls (paine prajita) si salata de telina + morcov + mar + maioneza

vedere din fata icon_smile.gif

[attachmentid=68065]

si de sus

[attachmentid=68066]

cosulete cu salata de vinete

[attachmentid=68067]

pungute dinlaptuci umplute cu salata boeuf si legate cu ceapa wink.gif

[attachmentid=68068]

si din lateral

[attachmentid=68069]

si masa per ansamblu

[attachmentid=68070]

Miniaturi atașate

  • ana_012.jpg
  • ana_011.jpg
  • ana_013.jpg
  • ana_016.jpg
  • ana_019.jpg
  • ana_020.jpg
  • ana_022.jpg
  • ana_024.jpg
  • ana_026.jpg
  • ana_031.jpg

Asa, si?



#2 Sup3rba

Sup3rba

    sup3rba

  • Membri
  • 4885 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Langa tine, daca nu esti cuminte
  • Interests:Chatul<br />Me gusta la soledad ,buscada . Soy feliz con bien poco ; conmigo va el refrán que dice : No es mas felíz el que mas tiene si no el que menos necesita ...y yo solo deseo ser feliz y hacer feliz a las personas que me rodean.

Postat 17 November 2006 - 01:59 PM

laugh.gif ce frumoase sunt... floare.gif pt tine si prietena ta..
*´¨`*·.¸¸. •*´¨`* Sunt dulce sau amara...cuminte sau vulgara...oricum as fi,sunt rara...si raman mereu originala:)*´¨`*·.¸¸.•*´¨`*
Nu e obligatoriu sa fii de acord cu mine. Dar ar fi mai rapid asa.

#3 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 17 November 2006 - 02:00 PM

Arataaa supeeeeer toate Bogdana. Frumooos, frumos
Fan n_puiu!







#4 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 17 November 2006 - 03:37 PM

mama bogdana, ce bine arata toate!

felicitari prietenei pentru ceea ce a realizat, si tie multumiri ca ne-ai aratat pozele! floare.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#5 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 November 2006 - 04:41 PM

sunt convinsa ca o sa se bucure cand o sa vada ca ii apreciati munca wink.gif si mie mi-au placut f tare
Asa, si?



#6 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 17 November 2006 - 05:08 PM

Is foarte faine si mie mai mai ca imi vine sa musc din ele,...numai ca ma gandesc ca ne desparte monitorul si mai cateva mii de km laugh.gif

#7 Ramurica

Ramurica

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi

Postat 22 November 2006 - 11:38 AM

Buna fetelor,

sunt noua pe acest site si ma descurc mai greu-pentru inceput. Am vazut chestii super si m-am gandit sa adaug si eu cateva. Nu sunt o super bucatareasa dar la capitolul imaginatie stau inca bine. Daca va face ceva cu ochiul adaug si retetele.

Iata retetele:
Poza 3 (de sus in jos)
1. Clatite umplute cu prosciuto, pepene galben si branza brie
Se fac clatite obisnuite, fara zahar, dar la care se adauga o lingura de rom sau coniac.
Dupa ce se racesc se taie fiecare clatita in jumatate. Pe fiecare jumatate de clatita se repartizeaza o feliuta de prosciuto, o feliuta de pepene galben si o feliuta de branza brie. Se pliaza de fiecare data pana se ajunge la forma de triunghi.

2. Rulada cu carne de pui

Ingrediente: carne de pui fiarta, 4 oua fierte tari, mustar, piper, hrean, unt
Carnea de pui se amesteca cu un sfert de pachet de unt si piper dupa gust, pana se obtine o pasta care se intinde intr-un strat de 1cm pe celofan. Peste ea se intinde un strat obtinut din ouale fierte, rase sau pisate cu furculita, amestecate cu mustar si putin unt. Deasupra se pune un strat de hrean (gata pregatit, din comert sau obtinut din 2 radacini de hrean, zahar si otet). Optional se mai poate adauga si o pasta obtinuta din masline maruntite foarte bine si amestecate cu unt.Se ruleaza celofanul si se pune la rece. Se obtine o rulada foarte gustoasa si aspectuoasa, care poate fi imbracata, eventual, in aspic.

3.Bilute de branza cu mucegai
250gr branza brie
1/2 cupa margarina sau unt
2 lingurite lapte
1 ceasca nuci, alute prajite si faramitate, fistic, etc

Pasati bine branza intr-un castron. Adaugati laptele si untul. Bateti pana devine pufos. Acoperiti si dati la frigider pentru 4 ore. Se modeleaza bile cu mana dupa care se rostogolesc prin nuca prajita.
Bilutele astfel formate se pun pe o scobitoare incadrate intre 2 boabe de strugure: una alba una neagra.
Nu este obligatorie respectarea catitatilor. Se adapteaza dupa gust.

Poza nr. 2
1. Somon afumat in clatite
reteta data de Raymond Gomes, bucatar sef la Crown Plaza, bucatar sef al anului 2004

- se pregateste o crema din 150 gr de philadelphia si o legatura de marar tocat cat mai marunt (sau direct crema de branza cu marar, chiar almette)
- se fac clatite fara zahar
- se ung clatitele cu crema in strat uniform
- se aseaza deasupra fileuri de somon afumat (sau alt peste afumat, recomand macroul Gusto)
- se pune alt strat de crema de branza.
- se ruleaza strans, se lasa un pic la rece apoi se taie felii.

2. Diverse
Paste scoici Barilla umplute cu:
- icre si decorate cu ardei gras
- pate de ficat si ornate cu masline feliate si patrunjel

Grisine invelite in bacon. Bacon-ul se lipeste cu almette sau unt.

Poza nr. 1
1.Chec aperitiv - cu jambon si ardei gras
faina 100 gr,
4 oua,
100 gr cascaval ras,
200 gr jambon taiat cuburi,
1 pahar de vin alb sec,
1 ardei gras ( sau 2 mai mici ) - taiat cubulete,
2 linguri de ulei de masline,
1 lingura unt,
sare, piper,
un pachetel de praf de copt

Se amesteca cele 4 oua bine, se adauga uleiul de masline si vinul si se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Se adauga cascavalul si faina, se adauga bicarbonatul, sarea si piperul. Se amesteca bine. Se adauga jambonul si ardeiul gras - se amesteca totul. Se unge cu unt o tava de chec, se tapeteaza cu faina, se pune la copt 45 minute la temperatura de 210 °C!

2. Ardei copti cu ansoa si mozzarella

4 ardei grasi rosii, taiati jumatati si fara seminte
2 linguri ulei de masline
8 rosii prunisoare, taiate sau mai multe in functie de gust.
50 g ansoa in ulei, scurse si tocate
50 g masline negre, tocate
2 catei de usturoi, zdrobiti sau mai mult
150 g mozzarella, taiata cuburi
frunze de salata verde pentru decor

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200°C. Asaza ardeii intr-o tava, stropeste-i cu ulei si potriveste de sare sare si piper. Da la cuptor pana cand se inmoaie si se ard usor pe margini.
2 Amesteca rosiile, ansoa, maslinele si usturoiul si presara piper negru macinat. Imparte amestecul pe jumatatile de ardei, presara cuburile de mozzarella si da la cuptor alte 10 minute.

Pont: Daca nu-ti place ansoa, poti sa renunti la acest ingredient, marind in schimb cantitatea de masline.

Mai sunt si salate dar ... intr-o alta repriza.
[attachmentid=68823]
[attachmentid=68824]
[attachmentid=68825]
[attachmentid=68826]
[attachmentid=68827]
[attachmentid=68828]
[attachmentid=68830]

Miniaturi atașate

  • DSC02853.JPG
  • DSC02857.JPG
  • DSC02859.JPG
  • Imag001.jpg
  • Imag005.jpg
  • Imag007.jpg
  • Imag004.jpg


#8 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 22 November 2006 - 11:53 AM

(Bogdana @ Nov 17 2006, 02:41 PM)

sunt convinsa ca o sa se bucure cand o sa vada ca ii apreciati munca wink.gif si mie mi-au placut f tare



Felicitari prietenei. sunt convinsa ca erau pe atat de bune, pe cat erau de aspectuoase.

Imagini atașate

  • hat.gif

Fan n_puiu for ever



#9 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 22 November 2006 - 11:53 AM

Bravo Ramurica pt aranjamete, foarte faine. icon_smile.gif
Fan n_puiu for ever



#10 georgi8us

georgi8us

    Captain Cook

  • Membri
  • 436 posturi
  • Location:Alba Iulia

Postat 22 November 2006 - 01:00 PM

Astept retetele! Arata mortal si vreau sa fac si eu de sarbatori.

#11 Arra

Arra

    Captain Cook

  • Membri
  • 386 posturi
  • Location:Tomb Rider - Lara Croft

Postat 22 November 2006 - 01:14 PM

Foarte frumoase aranjamente, felicitari! icon_cheers.gif

Ruladele acelea din ce sunt facute si as mai vrea daca poti sa imi spui clatitele cu ce sunt umplute!

#12 Ramurica

Ramurica

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi

Postat 22 November 2006 - 02:10 PM

Am structurat cateva retete pe primele 3 poze. Restul sunt chestii adaptate la ce am avut la momentul respectiv. De exemplu: icre puse pe felii de portocale sau felii mici de pepene galben invelit in prosciuto. La alte aperitive nu am retetele la mine. Problema este ca nu pot insera fisier tip doc si nu stiu cum sa fac sa le adaug la mesaj.


#13 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 22 November 2006 - 02:37 PM

ramurica, arata tare bine toate!

cat despre retete, le copiezi puri si simplu din documentul tip word si le lipesti in mesajul de la reply de pe culinar. sper ca am explicat cat de cat coerent, daca nu, intreab-ma si voi incerca sa ma fac inteleasa.

si sa nu uit: bine ai venit pe culinar! wink.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#14 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 22 November 2006 - 03:11 PM

Ce de frumuseti. Totul e minunat icon_smile.gif

#15 Ramurica

Ramurica

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi

Postat 22 November 2006 - 04:04 PM

Multumesc frumos de urare.


#16 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 22 November 2006 - 04:13 PM

wow, ce de bunatati. am copiat retetele si am sa le incerc si eu. multam fain floare.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#17 Dina si Dorinda

Dina si Dorinda

    micro Bucatar

  • Membri
  • 11 posturi

Postat 27 November 2006 - 09:01 PM

Ale mele nu au fost asa de frumoase ca ale culinareselor consacrate aici pe forum ,dar au avut un succes nemaipomenit
Pe platou sunt:ciuperci umplute,rulada de sunca cu cascaval si branza dulce,oua umplute,ardei cu pasta de branza,drob de pui,gogosele de cascaval,salam si trapist.
[attachmentid=70152]

Miniaturi atașate

  • IMAG0037.JPG


#18 ange

ange

    Captain Cook

  • Membri
  • 205 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 27 November 2006 - 09:22 PM


Bogdana,jos palaria! bravo.

#19 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 27 November 2006 - 09:26 PM

dina, intrbare: trapist eu stiu ca este un calugar 9am neamuri cu legaturi in ordine romano-catolice), din ce spui tu banuiesc ca este o branza/cascaval. poti sa dai detalii??
Ale mele


şi când plâng eu râd

#20 Dina si Dorinda

Dina si Dorinda

    micro Bucatar

  • Membri
  • 11 posturi

Postat 27 November 2006 - 11:05 PM

Este o branza fermentata,care odinioara era facuta de trapisti(calugarii mentionati de tine).Probabil se gaseste si la Metro,eu am luat-o din Ungaria(locuim aproape de granita).



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi