Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune Completa: Ciorba falsa de burta
Culinar.ro Forum > Culinar > Retete in imagini
poke
Reteta am gasit-o intr-o revista Practic in bucatarie. Eu am facut de multe ori, si vreau sa spun ca a avut mare succes, cei care au gustat-o spunand ca e identica cu cea de burta.Mai are un avantaj,se face mult mai rapid.
Ciorba de picioruse de porc
Ingrediente:
-2 picioruse de porc bine curatate(eu acum am folosit doar un picior si shoric)
-2 linguri de delikat
-un morcov
-1 ceapa
-5-6 catei usturoi
-200 ml smantana
-otzet
-sare,piper
-2 linguri ulei
-o felie mai groasa de lamaie
-patrunjel
-gogosar in otzet

[attachmentid=40345]
Piciorusele despicate in doua se pun la fiert in 3 l apa rece
[attachmentid=40346]
Se spumeaza, se adauga delikatul si se fierb bine
[attachmentid=40347]
Morcovul se rade fin, ceapa se toaca marunt si se calesc in ulei
[attachmentid=40349]
Cand s-a fiert, se scoate carnea din ciorba si peste adaugam morcovul si ceapa
[attachmentid=40350]
Taiem carnea fidelute(sa semene cu fashiile de burta)si le rasturnam in ciorba
[attachmentid=40351]
Nu uitam sa punem si felia de lamaie
[attachmentid=40352]
Intre timp,amestecam usturoiul pisat cu smantana
[attachmentid=40353]
Se amesteca in ciorba[attachmentid=40354]
Dam deoparte si adaugam patrunjelul tocat si gogosarii fashiutze
[attachmentid=40355]
Se acreste cu otzet si se serveste ardei iute!
Pofta mare! wave.gif
[attachmentid=40358]
mon
Multumim Poke pentru reteta. floare.gif

Pot sa confirm, ciorba este foarte buna si seamana cu cea de burta. Am facut-o de multe ori mai ales aici, unde burta de vita este foarte scumpa. De fapt eu ca sa o mai "inmultesc" folosesc adidasii de porc icon_smile.gif Adica pe langa burta de vita, pe care dau o avere (cam triplu decat pe cotletul de porc fara os) pun si 2-3 picioare de porc si shoric. Familia mea este innebunita dupa ciorba de burta si trebuie sa fac cantitatea "ca la cantina"

Este o singura problema cu ea. Este foarte grasa.
Asa ca, dupa ce ati facut-o, inainte de ai pune smantana, treceti supa printr-o strecuratoare si lasati-o pana a doua zi (la frigider). Grasimea se solidifica deasupra. O adunati cu lingura si o aruncati. Puneti apoi zeama la la incalzit, adaugati-i partile solide (carnea, morcov, ceapa daca va place) si continuati de la faza cu smantana.
Daneza13
Poke, multumesc pentru reteta pupic.gif. De fapt, mie nu-mi place ciorba de burta si e singura care nu stiu s-o fac tongue.gif , dar sotul e innebunit dupa ea, si cum n-a mai mancat de mult timp....o sa aiba o surpriza wink.gif laugh.gif
poke
Si eu am avut o problema asemanatoare...Prietenului meu nu-i placea ciorba de burta, dar pe aceasta a mancat-o cu placere...Incercati-o cu incredere... eusa_dance.gif
Newme
Eu am adaptat-o cu pui pentru ca noua ne place mult pieptul de pui...Cu prima ocazie cand o fac revin cu poze!
adria
Incercati cu ciuperci din acelea de bricheta (pleurotus) in loc de carne. Este delicioasa si fara grasime. Pofta buna!
Otti
QUOTE(Georgii @ Jul 3 2006, 08:40 AM) [snapback]230704[/snapback]

Eu am adaptat-o cu pui pentru ca noua ne place mult pieptul de pui...Cu prima ocazie cand o fac revin cu poze!


aia de pui care seamana cu ciorba de burta se numeste ciorba radautzeana icon_smile.gif
Corinnel
Ciorba a iesit superba, mersi de reteta icon_biggrin.gif
poke
Cu placere...imi pare bine ca ti-a placut...si cea radauteana e super..poti s-o incerci....

Sa auzim numai de bine....

Va pup...

vero79
Si rolleyes.gif eu am gasit reteta in practic si am facut-o pentru baiatul meu cel mare ca nici el nu mananca ciorba de burta si i-a placut foarte mult.
shumaila
Confirm si eu ca este ff buna. In Suedia nu s-a auzit de asa ceva, burta, nu exista, cum nu exista multe altele, tacimuri de pui, creier. Asa ca, sa ne ostoim pofta de ciorba de ''burta'', fac din picioare si ciolan de porc proaspete. E o nebunie.
Bravo, Poke!! smile.gif
lauralaurentiu
Poke, eu stiu reteta asta sub numele de "ciorba de ciocanele" - intr-adevar gustul e asemanator cu al ciorbei de burta, foarte bun!
poke
QUOTE(lauralaurentiu @ Feb 22 2009, 02:47 PM) *
Poke, eu stiu reteta asta sub numele de "ciorba de ciocanele" - intr-adevar gustul e asemanator cu al ciorbei de burta, foarte bun!

....sau de adidasi .. tongue.gif ...
Mercik ca mi-ati amintit de ea...ca de mult n-am mai facut-o..
Versiunea Lo-Fi. Pentru a vedea versiunea completa cu mai multe informatii, te rog Apasati aici.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.