Inghetata exotica, made by Carmen Bruma

Ce sa faci pe o vreme ca asta :)? Iti iei o cupa de inghetata exotica si visezi la vacante in locuri cu palmieri, nisip alb, valuri azurii, hamac… Visatul nu ingrasa dar inghetata poate :) daca nu ti-o faci singur acasa si o mananci in cantitati si momente nepotrivite.

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa
Inghetata exotica, made by Carmen Bruma

Ingrediente

  • fructe de padure – 200 g (zmeura, mure, fragi)
  • papaya – 100 g (sau pepene galben)
  • capsuni – 200 g
  • fulgi de cocos – 2 lingurite

Mod de preparare

• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru inghetata
• puteti folosi fructe proaspete sau gata congelate. Daca optati pentru prima varianta, spalati-le, curatati-le, taiati-le in bucati mai mici ( e valabil pentru papaya) si bagati-le la congelator aproximativ 30 de minute
• adaugati alternativ ingredientele in storcator, asteptand sa fie preluate lent de axul melcat
• turnati inghetata intr-o cupa si adaugati fulgii de cocos
• daca preferati, puteti indulci inghetata adaugand o lingurita de miere sau sirop de artar
• se recomanda a se consuma in prima parte a zilei, pana la ora 16:00.
Aceasta reteta de inghetata exotica propusa de Carmen Bruma este potrivita si pentru copii, o alternativa sanatoasa la inghetata din comert. Pe langa gustul delicios, va bucurati si de vitaminele si mineralele din fructele folosite.

Savurati cu placere!

Articolul complet: http://www.carmen-bruma.ro/inghetata-exotica-fara-zahar/ 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Calamar pane
Bucataras.RO

Calamar pane

Calamar pane
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!