No SSO cookie

Rulada in trei culori

Postat de

(5/ 2)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      Pentru aluatul verde :
      - 3 oua
      - 3 linguri de patrunjel verde (congelat)
      - 3 linguri de ulei
      - 3 linguri de faina
      - 1 si 1/2 linguri smantana
      - 1 lingurita praf de copt
      - sare
      Pentru aluatul portocaliu :
      - 3 oua
      - 3 linguri pasta de ardei (sau de rosii)
      - 3 linguri de ulei
      - 3 linguri de faina
      - 1 lingurita praf de copt
      - 1 si 1/2 linguri smantana
      - sare
      Pentru aluatul galben :
      - 3 oua
      - 3 linguri de ulei
      - 3 linguri de faina
      - 1 si 1/2 linguri smantana
      - 1 lingurita praf de copt
      - 4 linguri de branza telemea rasa
      Pentru umplutura :
      - 300 g branza telemea de oi (sau de vaca)
      - 4 linguri de smantana
      - 1 ardei gras rosu taiat cubulete
      - piper
    • Mod de preparare

      Cele trei compozitii de aluat se fac in trei vase diferite, in acelasi timp.
      Pentru aluatul verde se freaca cele trei galbenusuri cu trei linguri de ulei. Se adauga apoi 1 si 1/2 linguri de smantana, cele 3 linguri de faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt si 3 linguri de patrunjel verde congelat, taiat marunt. Eu l-am dat la blender. (Se poate pune si spanac congelat).
      Pentru aluatul portocaliu se repeta procedeul numai ca se inlocuieste patrunjelul cu pasta de ardei.
      Pentru aluatul galben se repeta procedeul numai ca se pune 4 linguri de telemea rasa.
      Cele 9 albusuri se bat toate impreuna cu un praf de sare. Se imparte in mod egal in cele trei vase si se amesteca prin rasturnare.
      Intr-o tava mare de aragaz (35/39 cm) in care s-a pus hartie de copt, se intind compozitiile alternandu-se culorile. (Daca aveti tava de aragaz mai mica se reduce din cantitati). Se da la cuptor pentru 20-25 de minute. Cand este gata se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza. Se lasa la racit. Intr-un castron se amesteca telemeaua rasa cu smantana. Se intinde aceasta crema pe foaie iar peste ea se presara ardeiul rosu taiat cubulete. Se pot pune si masline taiate marunt. Se ruleaza si se da la rece. Se taie inainte de servire.

    • Mod de servire

      Rulada in trei culori se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.1490 :: 18.73MB