Smorgastarta (Tort aperitiv) este o reteta culinara deosebita, perfecta pentru a fi servita la diferite ocazii festive sau petreceri. Cu mai multe tipuri de crema de branza si blat de aluat de paine, n-are cum sa nu fie altfel decat delicioasa!
Preparare blaturi din paine:
Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia.Se adauga apa calduta,uleiul, sarea si zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si devine un aluat compact.
Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand e crescut presaram faina pe masa de lucru,rasturnam aluatul si-i framantam usor.Punem apoi in forma de tort cu margini detasabile tapetata cu hartie de copt si-l mai lasam sa creasca 20-30 minute.
Cand e crescut presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si-i framantam usor. Impartim in doua.
Punem aluatul in forma de tort cu margini detasabile tapetata cu hartie de copt si-l mai lasam sa creasca 20-30 minute.
Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Lasam sa se raceasca taiem capacul de deasupra si il indepartam apoi taiem fiecare painica in trei blaturi egale. La final vom obtine sase blaturi.
Cat stau painicile la cuptor pregatim cremele pentru umplut.
Preparare crema de branza cu verdeturi:
Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.
Tocam marunt verdeturile si le adaugam peste crema de branza.
Asezonam cu sare si piper alb, omogenizam apoi lasam deoparte. Atentie nu se pastreaza la frigider ci la temperatura camerei.
Preparare crema de branza cu ardei:
Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.Tocam marunt ardeiul si adaugam.
Asezonam cu sare si boia de ardei. Puteti folosi dulce sau iute, dupa preferinte.Omogenizam.
Preparare crema de branza cu marar:
Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.
Adaugam mararul tocat marunt.
Punem si coaja rasa de la o limeta apoi omogenizam compozitia.
Preparare crema de branza cu somon:
Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.
Adaugam somonul afumat taiat fasii.
Mixam cu ajutorul blenderului vertical ca sa facem pasta somonul apoi adaugam zeama de la o limeta si o lingura de icre rosii.
Incepem asamblarea torturilor:
Punem pe un platou primul blat si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort.
Punem peste el crema de branza cu marar si nivelam.
Asezam urmatorul blat si apoi crema de branza cu somon afumat. Nivelam.
Punem deasupra ultimul blat si dam la frigider peste noapte.
La fel procedam si pentru tortul cu verdeturi si ardei.
Dupa ce au stat la frigider si s-au intarit cremele indepartam cu grija inelele din jurul torturilor. Imbracam ambele torturi cu un strat subtire de crema de branza
Tortul cu crema de branza si somon il imbracam cu feliile de branza topita. Decoram cu trandafirasi din somon si crengute de marar. Facem o bordura deasupra din icre rosii .
La baza decoram cu feliute de lamaie.
Tortul cu crema de verdeturi il decoram cu mezelurile cu care facem o bordura la baza.Apoi un rand de masline feliate si deasupra un rand din frunze de patrunjel.
Deasupra facem trandafiri din mezeluri si morcovi , garnisim cu patrunjel si presaram frunzulite de ceapa tocata.
Tortul aperitiv il servim felii, ca si un tort dulce :).
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caisePizza in sine nu este prea bogata in ingrediente, este facuta instant cu ce am gasit prin frigider, dar interesant este...
Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumantReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii