Intotdeauna mi-a placut sa gatesc souffle cu branzeturi, pentru ca poti folosi combinatii nenumarate, iar rezultatele finale sunt intotdeauna spectaculoase.
Ai nevoie de: 50 g de unt, 40 g de faina, 250 ml de lapte, 4 galbenusuri, 1 varf de cutit de nucsoara, cca 80 de g de parmezan ras, ½ lingura de vin alb, 5 albusuri la temperatura camerei, 1 lingurita de fresh de lamaie, cca 100 g de cascaval taiat cubulete, 2 linguri de chives tocat, sare si piper alb gust si extra faina si unt la temperatura camerei pentru tapetat vasele de ceramica termorezistente.
Unge vasele de ceramica termorezistente cu unt si tapeteaza-le cu faina; Pune-le apoi in frigider
Topeste untul intr-o craticioara, la foc mediu. Adauga faina si cu ajutorul unui tel, amesteca pana obtii o compozitie omogena, cca 1 minut. Ia de pe foc, adauga laptele, nucsoara, putina sare si piper alb si continua sa amesteci inca 1 minut. Pune inapoi pe foc si tot cu telul amesteca pana obtii o crema densa. Ia de pe foc si incorporeaza cele 4 galbenusuri, impreuna cu vinul, chives tocat si parmezanul ras. Acopera cu un capac si lasa-l deoparte. Incinge cuptorul la 200 de grade.
Folosind un robot de bucatarie, bate albusurile spuma, impreuna cu fresh-ul de lamaie. Amesteca un sfert din albusurile batute in souffle folosind o lingura, iar restul impatureste-l de jos in sus folosind o spatula de silicon, pentru a mentine bulele de aer in interior. Umple fiecare vas pana la jumatate apoi adauga cateva cubulete de cascaval in fiecare in parte si completeaza cu compozitie pana aproape de varf. Netezeste varful cu o spatula. Cu ajutorul unui servetel, sterge marginile interioare ale vaselor. Pune-le pe o tava si introdu-le in cuptorul pe care l-ai incins in prealabil la 200 de grade. Lasa-le acolo cca 15 minute, pana cresc si se rumenesc frumos. Nu deschide usa cuptorului sub nicio forma. O data gatite, serveste-le imediat.
Este un preparat cu multa personalitate, cu mult caracter. Experimenteaza souffle-uri atat sarate, cat si dulci si vei vedea ca in scurt timp vor deveni nelipsite de pe masa ta.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura Raffaello1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...
Biscuiti marmoratiScrie in calendar ca azi 24 nov sunt Sfanta ( mai zice ca si pe 23 ian sunt, bine ca doar 2 zile pe an ca intram la pareri...
Reteta de Tiramisu cu ciresataReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii