Placintele cu pui

Placintelele cu pui, cremoase in interior si aromate, servite alaturi de o salata, pot fi o alternativa delicioasa pentru un pranz consistent.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • o lingurita si jumatate de sare
  • 180 ml apa
  • un cub de drojdie de 25 gr
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura:
  • un piept pui
  • o ceapa
  • 2 catei usturoi
  • un ardei kapia
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri alune
  • 2 linguri sos de rosii
  • sare, piper
  • busuioc, oregano proaspete sau uscate, dupa gust
  • 200 gr crema de branza
  • un ou batut pentru uns si seminte de susan pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Pentru inceput pregateste aluatul, e foarte usor! Freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Amesteca faina cu sarea, pune uleiul si amesteca cu o lingura pana obtii mici firimituri, apoi adauga drojdia si apa. Framanta aluatul pana devine elastic si lasa-l apoi sa creasca, acoperit cu un prosop, cam jumatate de ora, pana pregatesti umplutura.



Toaca ceapa si usturoiul marunt, ardeiul gras cubulete si pieptul de pui cuburi mici sau da-l prin masina de tocat carne. Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l la incins, apoi adauga ceapa si usturoiul si lasa-le la inmuiat. Pune carnea si amesteca pana se evapora apa lasata si puiul este gatit. Adauga ardeiul rosu si mai lasa sa se inabuseasca putin. Pune sucul de rosii, apoi alunele si la final crema de branza si amesteca bine. Condimenteaza dupa gust cu sare, piper, busuioc si oregano apoi lasa compozitia sa se raceasca.



Presara putina faina pe masa si rastoarna aluatul, apoi intinde-l cu un sucitor pana obtii o foaie de 0.5 cm grosime. Taie-l apoi in patrate de 10 cm.



Pune o lingura de umplutura in fiecare patrat si pliaza aluatul deasupra, obtinand un triunghi. Preseaza bine marginile cu o furculita si muta placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge-le cu oul batut si presara deasupra semintele de susan.



Coace placintelele la 180 de grade cam 30-40 de minute, pana se rumenesc deasupra. Sunt delicioase atat reci, cat si calde!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Reteta de mancare rapida de fasole boabe de post
Bucataras.RO

Reteta de mancare rapida de fasole boabe de post

Nu prea am folosit conserve de nici un fel, dar acum, cu varsta am prins de gustul lor. Astazi am facut mancare de fasole din...

Reteta de mancare rapida de fasole boabe de post
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola