Polpettone, doar o rulada de carne

Polpettone, aceasta rulada de carne tocata este un aperitiv deosebit de gustos pe care il puteti pregati pentru mesele festive.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Polpettone, doar o rulada de carne

Ingrediente

  • 500 g carne macinata (amestec porc si vita)
  • 2 cartofi albi potrivit de mari
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 150 g sunca de Praga feliata
  • 1 pachet de branza topita feliata (pentru sandwich-uri)
  • 50 g faina de malai
  • fasii de ardei rosu si verde (din ala congelat
  • de la Billa)
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja. Carnea se amesteca cu cartofii dati prin presa (sau pe razatoare, sau pur si simplu zdrobiti cu furculita), se adauga ouale, usturoiul pisat, sarea si piperul. Se intinde "aluatul" de carne pe hartia de copt stropita cu foarte putin ulei. Peste "foaia" de carne se presara patrunjelul tocat fin, se aseaza apoi feliile de sunca de Praga, apoi feliile de branza topita. Eu am adaugat si un rand de fasii de ardei rosu si verde - pentru culoare.

Se ruleaza folosindu-ne de hartia de copt. Se presara rulada cu faina de malai - pentru a avea o crusta faina, apoi se impacheteaza in hartia de copt. Se aseaza in tava si se inteapa cu un ac hartia de copt, ca sa se scurga din grasimea pe care o lasa rulada in timpul coptului.

Se da la copt in cuptorul preincalzit. Dupa 15 minute, se rupe hartia de copt de pe rulada, ca sa se coaca frumos si sa prinda crusta aurie. Se feliaza doar dupa ce s-a racit.


Se poate servi cu garnitura de cartofi sau ca aperitiv, insotit doar de castraveciori acrii. Pofta buna! Reteta Polpettone a fost propusa de Happy. pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Bors de primavara, cu loboda si cartofi
Bucataras.RO

Bors de primavara, cu loboda si cartofi

Abia am așteptat să apară loboda, ca să fac un borș de primăvară, cu multe verdețuri aromate, vitaminizante și...

Bors de primavara, cu loboda si cartofi
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!